Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 479
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
7кг мокър памук не е равен на 7кг мокра вълна,или синтетика.От там и различните килограми за различните програми
Имаш предви, че не са еднакви по обем ли?
Защото, така както е написано, е невярно - 7 кг памук си е равен на 7 кг вълна, като тежест.

Аз мисля, че се има предвид сухо пране, а не мокро..

# 301
7кг мокър памук не е равен на 7кг мокра вълна,или синтетика.От там и различните килограми за различните програми
Имаш предви, че не са еднакви по обем ли?
Защото, така както е написано, е невярно - 7 кг памук си е равен на 7 кг вълна, като тежест.

Аз мисля, че се има предвид сухо пране, а не мокро..
Офф и аз съм го написала  ooooh! Имам предвид ,че 7 кг сух памук и 7 кг суха вълна,или синтетика,като се намокрят тежат различни,дано сега ме разбрахте,че и аз не мога да го обясня  Tired

# 302
  • София
7 кг пране са страшно много като обем.
По мои изчисления, към 2 пълни торби.
Никога не товаря толкова пералнята.

Прах се слага за 3,5- 4 кг - 120 мл.

Ако натоваря пералнята със 7 кг пране и 240 мл прах, сиругно ще почне да бълва балони като по филмите! Mr. Green

# 303
Тежестта на памука или вълната, мокри или сухи, няма никакво значение. Определени програми - синтетика, вълна, деликатни - са разчетени за по-малко пране, за да се предпазват дрехите. Освен за по-малко килограми, тези програми са и по-кратки, с по-деликатни центрофуги, с повече вода в казана и т.н.

Аз примерно не желая програма с подобен капацитет от 6+ килограма, защото за да я запълня, трябва да пера определени вид дрехи на две седмици веднъж или по-рядко, а да я пускаш полупразна е прахосване на вода и прах за пране. Най-икономично е когато се използва пълния капацитет на дадена програма, прочетете си книжките с инструкции, ако не ми вярвате.

# 304
  • София
Аз примерно не желая програма с подобен капацитет от 6+ килограма, защото за да я запълня, трябва да пера определени вид дрехи на две седмици веднъж или по-рядко, а да я пускаш полупразна е прахосване на вода и прах за пране
Повечето перални, които проучвах, мерят кг на прането и съответно дозират вода и времетраене на програмата. Затова и при тях не е предвидена опция "половин програма", защото пералнята го "преценява" сама. Досега на памук съм постигала времетраене от 1,30 ч. до 3,30 ч. Е, продължителността се качва малко от допълнително плакнене и разни други екстри, но малко, не двойно, така че определящи са кг.

А относно препарата - докато човек се научи, може да си тегли предварително дрехите и да слага толкова, колкото реално са кг на прането.

# 305
Моята пералня е 10 кг, изключително сме доволни. Откакто я ползвам плащам по-малко вода. Взема си толкова вода, колкото са дрехите. Тегли ги автоматично, пере с малко вода. От скоро започнах да ползвам и функциите Пара, Дезинфекция, Пара и Дезинфекция, Аква плюс. Запазва ми се миризмата на всички прахове и омекотители.
Това е пералнята, горещо препоръчвам, ако някой ще си сменя с нова, цената не е мръднала:
http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/washing-machi … ver-dst10146pg/ls
Побира какво ли не, никога не съм достигала 10 кг. Пера олекотени завивки без проблем и какво ли не. Старата ми пералня си вземаш около 48 л вода, независимо колко са дрехите. При новите определено е по-добре, слагам и по 2-3 дрешки и водата е малко и като време. Икономична определено.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 16:02 от pavlo_deni

# 306
7 кг пране са страшно много като обем.
По мои изчисления, към 2 пълни торби.
Никога не товаря толкова пералнята.

Прах се слага за 3,5- 4 кг - 120 мл.

Ако натоваря пералнята със 7 кг пране и 240 мл прах, сиругно ще почне да бълва балони като по филмите! Mr. Green

7 кг не са чак толкова много, зависи все пак за какви дрехи става дума, потници и блузки - да. Но 2 комплекта спално бельо, няколко кърпи, пижами, хавлия и подобни спокойно си отиват към 6,5 - 7кг. И това не е натоварване на пералнята, защото тя си е предвидена за 8кг и преспокойно си я пълня догоре и слагам 210 мл прах без никакъв проблем.

# 307
Повечето перални, които проучвах, мерят кг на прането и съответно дозират вода и времетраене на програмата. Затова и при тях не е предвидена опция "половин програма", защото пералнята го "преценява" сама. Досега на памук съм постигала времетраене от 1,30 ч. до 3,30 ч. Е, продължителността се качва малко от допълнително плакнене и разни други екстри, но малко, не двойно, така че определящи са кг.

А относно препарата - докато човек се научи, може да си тегли предварително дрехите и да слага толкова, колкото реално са кг на прането.
Пак казвам: прочети книжката на пералнята и виж какво пише там по въпроса да се ползва оптималното натоварване за дадената програма. Peace

Ето примерно цитат от инструкциите на пералня Miele:
Цитат
Energy and water consumption
– Water consumption and energy
usage are determined by the size of the load. To make the most out of your machine, load the maximum dry load for the programme you are using.
– Use the Automatic and Express programmes for small loads.
When smaller amounts of laundry are washed using the Cottons programme, the automatic load recognition system will reduce the amount of water, time and energy used. This may mean that the time left shown in the display is adjusted during the course of the wash programme.
Тоест, пералнята си разпознава натоварването, но пак производителят съветва да се зарежда максималното количество сухо пране за съответната програма.

При положение, че не мога да събера достатъчно пране, не виждам за какво ми е нужна огромна машина. Повече ще спестя с малка.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 15:59 от Guess Who

# 308
Да, този проблем, за който говори Гес, е наличен...

Ако искам да пусна дрехите на малчо, а те са все памучни, на 60 градуса, трябва да събера 7 кг сухи дрехи - това по книжката на Боша Peace
Ами никога не мога да събера толкова, в смисъл-мога, но трябва да пера на две седмици, както и Гес е писала.. Обикновено неговите в края на седмицата са около 2 кг, айде-три да са, но къде са 7 кг...

Остава ми опцията да ги пусна на смесена програма...

Аз като избирах пералнята, изобщо не гледах да е за повече кг, водещото при мен беше да е енергиен клас А +++ , марката и външен вид Mr. Green

# 309
Да, този проблем, за който говори Гес, е наличен...  Ако искам да пусна дрехите на малчо, а те са все памучни, на 60 градуса, трябва да събера 7 кг сухи дрехи -....... Аз като избирах пералнята, изобщо не гледах да е за повече кг, водещото при мен беше да е енергиен клас А +++ , марката и външен вид Mr. Green
Ако имаш толкова добра машина А+++ спокойно можеш да си переш през ден, едно пране трудно ще ти излезе повече от 1лев с всичките разходи - прах, вода, ток и т.н., 15лв на месец заслужава ли си въобще да се коментират....

# 310
  • София
Тоест, пералнята си разпознава натоварването, но пак производителят съветва да се зарежда максималното количество сухо пране за съответната програма
Да, съгласна съм, че когато използваш пълния капацитет, вероятно е най-икономично, само исках да посоча, че 8-кг пералня няма да върти 2-кг пране при същата консумация, както 7-кг пране примерно. Убедена съм, че паричното изражение на тази разлика е символично.
А удобството е голямо, оказва се. Вече например не разделям чаршафи от хавлии, а ги пера заедно.

Освен това от всичките програми само 3 са за 8-кг, така че имам голям избор коя да използвам в зависимост от материя, цвят, замърсеност и пр.

# 311

pavlo_den ,ти в Гърция ли живееш ? Този модел има ли го в България ?

# 312
  • оттам, откъдето започва България
Моята пералня е 10 кг, изключително сме доволни. Откакто я ползвам плащам по-малко вода. Взема си толкова вода, колкото са дрехите. Тегли ги автоматично, пере с малко вода. От скоро започнах да ползвам и функциите Пара, Дезинфекция, Пара и Дезинфекция, Аква плюс. Запазва ми се миризмата на всички прахове и омекотители.
Това е пералнята, горещо препоръчвам, ако някой ще си сменя с нова, цената не е мръднала:
http://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/washing-machi … ver-dst10146pg/ls
Побира какво ли не, никога не съм достигала 10 кг. Пера олекотени завивки без проблем и какво ли не. Старата ми пералня си вземаш около 48 л вода, независимо колко са дрехите. При новите определено е по-добре, слагам и по 2-3 дрешки и водата е малко и като време. Икономична определено.
И аз съм с Hoover, но е модел VHD8145 D - 8 кг.  newsm10 Има си достатъчно програми според вида на прането. Досега бях прала само с 5 кг. пералня Перла, Силтал и Уърпул. Доколкото разбрах, като я купувах, пералните са немски.

# 313

pavlo_den ,ти в Гърция ли живееш ? Този модел има ли го в България ?
Живяхме в Атина, преди да се приберем си я купихме, изключително доволни сме!А +++ клас е, изобщо не гледам да е пълна пералнята, няма смисъл. Обезмисля се това, всичко се тегли, водата също се регулира автоматично, въз основа на дрехите. И не бях ползвала тези доп. програма, но от мин.седмица ги ползвам и съм още по-доволна!
Ето я моята, последната буква се различава: http://www.hoover.gr/prodotti/scheda_prodotto.asp?id=DST%2010146PG&id1=844
 Препаратът се компресира само в разтвор и след това се инжектира в продължение на 8 дюзи в средата на пералнята.
С много екстри е, с пара, с Аква плюс/ за хора с алергии, дезинфекция и пара и какво ли не/.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 20:27 от pavlo_deni

# 314
И аз съм с Hoover, но е модел VHD8145 D - 8 кг.  newsm10 Има си достатъчно програми според вида на прането. Досега бях прала само с 5 кг. пералня Перла, Силтал и Уърпул. Доколкото разбрах, като я купувах, пералните са немски.
Марката е английска, но правата са италиански. Англо-италианска е, нещо такова. Зависи, къде е сглобявана.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 20:31 от pavlo_deni

Общи условия

Активация на акаунт