Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 470
  • 727
  •   1
Отговори
# 330
да ви питам момичета,които са ползвали Тео бебе.има ли разлика в прането при пране с Тео бебе прахообразен и Тео бебе течен?изпирали еднакво петна от дрехите?

# 331
да ви питам момичета,които са ползвали Тео бебе.има ли разлика в прането при пране с Тео бебе прахообразен и Тео бебе течен?изпирали еднакво петна от дрехите?
Има, да. Прахообразният съдържа кислородни избелители. Те спомагат за по-доброто изпиране и дезинфекция  Peace
Продължителната употреба при цветни дрехи води обаче до избелването им.

# 332
Има, да. Прахообразният съдържа кислородни избелители. Те спомагат за по-доброто изпиране и дезинфекция  Peace
Продължителната употреба при цветни дрехи води обаче до избелването им.
благодаря много за отговора.не съм срещала на бебешките прахове да пише колор или лайт.май само на персил сензитив колор с майка и бебе на опаковката.мисля че няма да има проблем с цветните дрешки и тяхното избеляване,тъй като става въпрос за бебета,а те както се знае много бързо растът  Peace

# 333
и като растАт бързо дрехите им умаляват бързо. просто няма време да избелеят от пране. а и да избелеят не е болка за умиране.  наблягай на качеството  Laughing

# 334
Така, днес пробвах най-новия немски Персил, пресен-пресен.
Скрит текст:

На кутията пише, че е с дълготрайна свежест (Neu: länger anhaltende Frische), а във фейсбук страницата е пълно с оплаквания, че е много силна миризмата: една германка ползвала сушилня и цялата ѝ градина се вмирисвала с „неприятна миризма”; друга не можела да отмирише дрехите и след три допълнителни изплаквания.
Ами, не знам как им се получава силен аромат на тези хора, но аз мога да кажа, че такъв няма. Дори не слаб, никакъв. Пак съм излъгана. Crossing Arms Добре поне, че пере страхотно, но много харесвам аромата на Персил и ми щеше да е по-траен. Ако можех да генерирам изречения на немски, щях да ги питам немските персилчовци що лъжат така.

# 335
Сигурна ли си, че обонянието ти е наред? Питам сериозно, не е провокативно. Пушиш ли?

# 336
В Ариела -нашият си съдържат ли се тези кислородни избелители ?  newsm78

# 337
И аз знам от приятелки, които живеят на Запад и и от лични наблюдения на Север  - търсят се и се ценят по-високо препарати без аромат. И не само перилни и омекотители - също за миене на чинии и почистващи.
Бях си взела едно Омо, което съвсем слабо миришеше, е съквартирантката ми не искаше да го ползва защото било "воняло ужасно и било непоносимо" Shocked Принудих се да ползвам това http://www.onoffice.no/product-7515 заедно с другите колеги, с които живеехме - и не съжалявам.  Потресаващо икономичен и действително пере страшно. 10мл на кг пране  Grinning Същия за цветно е без избелители - също идеален.

# 338
Четох, четох теми назад и се загубих в инфото  Embarassed И реших направо да питам - Взех си течен Персил колор гел, холандски или белгийски  newsm78 Етикета е само на тези два езика и с координати в двете държави и не мога да се ориентирам  Embarassed . В таблицата за степен твърдост на водата има два реда 1/2 и 3/4 . Живея във Варна и ще съм благодарна да ме насочите с коя степен да се съобразя. Благодаря предварително.

# 339
My forest също не е ароматизиран и ми харесва. След пране чаршафите ми имат онази миризма от детството на изпраните от баба чаршафи.

# 340
Сигурна ли си, че обонянието ти е наред? Питам сериозно, не е провокативно. Пушиш ли?
Хм, да, мисля, че ми е наред.

За мен новия Персил си мирише също като предишната версия. Виж, като ползвам някой прах на Юниливър, нещата стоят по съвсем друг начин.
За мен не е толкова важен ароматът на праха (има омекотители за тази работа), но го коментирах заради твърденията върху опаковката и мненията във фейсбук. Като цяло считам Хенкел за най-слаби откъм аромати - нито праховете, нито омекотителите им са особено силни или трайни.

Четох, четох теми назад и се загубих в инфото  Embarassed И реших направо да питам - Взех си течен Персил колор гел, холандски или белгийски  newsm78 Етикета е само на тези два езика и с координати в двете държави и не мога да се ориентирам  Embarassed . В таблицата за степен твърдост на водата има два реда 1/2 и 3/4 . Живея във Варна и ще съм благодарна да ме насочите с коя степен да се съобразя. Благодаря предварително.
Я снимай тази таблица, защото според мен тези дроби се отнасят за съвсем друго нещо.

# 341
Благодаря ви за вниманието. Снимах с телефона, не се вижда много добре, но към тези числа сочи стрелкичка за Waterhardheit

http://jujka77.snimka.bg/daily/123.842787

# 342
Ясно, благодаря за снимката. Не са дроби.
1/2 означава: за 1 (мека вода) и 2 (средно твърда)
3/4 означава: за 3 (твърда вода) и 4 (много твърда вода).
Просто не са имали място да съберат текста на два езика и за изнесли обяснението на 1, 2, 3 и 4 на друго място. Като на българските прахове, но при нас са капчици.

Колоните са от ляво на дясно леко, нормално, силно и много силно замърсено пране.

Ако приемем, че във Варна водата е твърда, за нормално замърсено пране трябва да слагаш 85 мл. За силно замърсено - 120 мл и т.н.
Ако е средно твърда, съответно 66 мл за нормално замърсяване, 100 мл за силно и 140 за много силно. Но мисля, че във Варна е твърда или много твърда.

Последна редакция: нд, 16 ное 2014, 13:57 от Guess Who

# 343
Guess Who , много ти благодаря. Да, във Варна си е твърда водата. Не знам дали е чак много, но при всички положения не е 1 / 2 . Още веднъж благодаря и продължавам да ви чета с удоволствие и да се образовам  Hug

# 344
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Цитат
Като цяло считам Хенкел за най-слаби откъм аромати - нито праховете, нито омекотителите им са особено силни или трайни.

Guess Whoq, да ме прощаваш, но сигурно повредата е в твоето обоняние Laughing.
Аз съм в другата крайност-за моя зла участ.
 Много са ароматизирани.  Почитателка съм на прах Dixsan.
 Въобще омекотител не ползвам с него, а миризмата му се носи в целия гардероб. Любимя ми е лавандула.

Общи условия

Активация на акаунт