Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 111
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Отказахте ме от Бг прахове и от идеята да поддържаме българското  Grinning Ще си стоя с изпитаното  Grinning

# 661
Е-е Май Форест - настърган сапун! Кога завършихте Химическия, кога ви почерня дупето?
А пък Савекса чудно защо е най-продаван?
Ами едно че го рекламират като сапун, друго че и на живо си мирише на сапун за пране от едно време, второто го казвам от опита си. Не ми трябва да съм завършила химическия за да разбера кое е сапун Simple Smile То това им е екото на праха според рекламата, че е сапун. Само не ми казвай, че не си им виждала рекламата която я вътят навсякъде за да "позиционират" продукта си.
А Савекса не съм сигурна дали наистина е най-продаван, има клиенти защото много хора се водят по рекламите, иначе като прах за пране не струва особено. Те и за Тео-то го пишат на последната си реклама че е "Сапун номер 1 в България". Ако можеш да кажеш какво значи, защото аз нещо не разбирам какво е номер 1. Сапун Тео не ползвам, прекалено е долнопробен.

# 662
Е, My forest (прах) наистина съдържа сапун на прах като заместител на синтетичните ПАВ, но не само това. Съдържа също и съставки, които присъстват и в другите прахове за пране: зеолити, ензими, избелители, антипенители, полимери и т.н. Който иска да види в подробности, съставът е на разположение на сайта на продукта.

Сапун Тео за 35 стотинки взимам да си мием ръцете. Долнопробен или горнопробен, мие, мирише хубаво и не се скашква на второто намокряне.

# 663
  • София
Освен това, натурални ПАВ могат да се добият не само от сапун /натурална мазнина и основа/.

# 664
Ами то мазнина плюс основа си е точно сапун. Wink

А, извинявай, ти имаш предвид синтетични ПАВ, които се добити от петрол, а от други източници. Да, вярно, но от каквото и да са добити, крайният резултат е един и същ.

# 665
  • София
Нее.
Сапунът си е мазнина и основа.
Миналата година работих по един проект за течен препарат с натурални ПАВ, извлечени от дървесина /или нещо подобно/, самите производители отказаха да ни кажат точно какво съдържа.

# 666
С  риск   да  бъда   оплюта  веднага  от  защитниците  на  българското  абсолютно   не  съм  съгласна   че  разлика   между  вносните  и българските   прахове  няма  или  поне   не  е   драстична.  Не  само има  -  но  според  мен   е  огромна.  Говоря за немските /  френски или италиански не  съм ползвала/.   За  жалост   колкото и  да не ни  се   иска  да  го признаем , то  си   е така -  дори  най-елементарните  кока  -кола и  фанта   са  различни по  вкус. Като  започнем  от праховете , храните , денталната   козметика, бялата   козметика   , лекарствата -  всичко има  разлика.  Един обикновен   ибуметин  или нурофен  има  разлика, та   какво остава   за  някакви  си  прахове.Напоследък   при посещенията   си в  Германия  забелязвам , че  купувам предимно  лекарства, продукти  за   лична  хигиена и  бяла  козметика . Едни  глупави  ножчета  на  жилет закупени  там  изкарват  два  пъти  по-  дълго   от тези в   Бг.  Дори   големите  компании като  П§Г , Хенкел,  Нестле  и други  не крият  това.  Разликите  в  състава на   продуктите   големите  мулти нацинални компании  обясняват   с  регионалния  принцип.  За  всеки регион според   вкуса. Много  благодаря - може да   е  законно  това, но не  е  морално.  Не   смятам  че   българина   заслужава по- кофти  бира, фанта , кола, нутела или прах  за пране.  Извинявам  се  за дългия  офтопик.

# 667
  • на Мелмак
 Amazing_nice

Скрит текст:
С  риск   да  бъда   оплюта  веднага  от  защитниците  на  българското  абсолютно   не  съм  съгласна   че  разлика   между  вносните  и българските   прахове  няма  или  поне   не  е   драстична.  Не  само има  -  но  според  мен   е  огромна.  Говоря за немските /  френски или италиански не  съм ползвала/.   За  жалост   колкото и  да не ни  се   иска  да  го признаем , то  си   е така -  дори  най-елементарните  кока  -кола и  фанта   са  различни по  вкус. Като  започнем  от праховете , храните , денталната   козметика, бялата   козметика   , лекарствата -  всичко има  разлика.  Един обикновен   ибуметин  или нурофен  има  разлика, та   какво остава   за  някакви  си  прахове.Напоследък   при посещенията   си в  Германия  забелязвам , че  купувам предимно  лекарства, продукти  за   лична  хигиена и  бяла  козметика . Едни  глупави  ножчета  на  жилет закупени  там  изкарват  два  пъти  по-  дълго   от тези в   Бг.  Дори   големите  компании като  П§Г , Хенкел,  Нестле  и други  не крият  това.  Разликите  в  състава на   продуктите   големите  мулти нацинални компании  обясняват   с  регионалния  принцип.  За  всеки регион според   вкуса. Много  благодаря - може да   е  законно  това, но не  е  морално.  Не   смятам  че   българина   заслужава по- кофти  бира, фанта , кола, нутела или прах  за пране.  Извинявам  се  за дългия  офтопик.

Подкрепям !

Затова не ми пречи да си мъкна нещо си и от 500 и от 3000 км.

# 668
  • Sredets/Burgas
Amazing_nice,
тези неща, които написа и аз ги нахвърлих с други думи преди две страници,
но никой не им обърна внимание, тъй че споко  Wink ...
Ползвай си хубавите, вносни неща, щом имаш такава възможност...
И аз скоро се връщам на тях щом свърша сръбския Персил...  Peace

# 669
Какво внимание искаш да се обръща? Аз примерно прочетох мнението ти и му обърнах внимание, но не счетох, че е нужно да го коментирам. Всеки си пише мнението. И аз съм си написала моето, че между нашите прахове и чуждите им аналози има разлика, вече не толкова голяма, но не мога да допусна да се твърдят неверни неща като това, че са разфасовани в гаражи, преопаковани и т.н., както написа Илчева. Други не намират разлика между нашите прахове и западните аналози.

# 670
  • Варна
Amazing_nice,
тези неща, които написа и аз ги нахвърлих с други думи преди две страници,
но никой не им обърна внимание, тъй че споко  Wink ...

bowuu

# 671
  • Варна
но не мога да допусна да се твърдят неверни неща като това, че са разфасовани в гаражи, преопаковани и т.н., както написа Илчева. Други не намират разлика между нашите прахове и западните аналози.

Не се разфасоват в гаражи, просто се произвеждат специални партиди за източния пазар... И то защото никой от тук не може да си позволи 15 евро за прах 20 пранета... Wink

Пък за качеството какво да кажа - нито ариел, нито персил от тук ми маха петна, нито на 40, нито на 60 нито на никакви градуси. Ако има такива първо запирам на ръка и после пера в пералня...демек праха ми служи колкото уж да изпере...

Не мъкна прах защото не се пренасям с кола, но ако пътувах с такава щях да нося поне за 1г напред... За разлика от прах козметика задължително си пренасям Peace Не тежи толкова...

# 672
Aз не твърдя  , че  българските   аналози са  разфасовани   в  гаражи  и прочие . Просто  си   мисля , че  някои   съставки  липсват. Преди   време тук  в темата   се  прокрадна тезата  че  немския   Ариел  е  с  4 ензима,  а  бг- с  един или    два. Хубаво е   спецовете  тук  да   уточнят  това.  Защото  ако спестиш  от   скъпите  съставки , може и на   5лв  да  го  пуснат  Ариела. Изобщо   според мен  този  "  регионален"  принцип  на  мултинационалните   компании  е доста   дразнещ.

# 673
Не се разфасоват в гаражи, просто се произвеждат специални партиди за източния пазар... И то защото никой от тук не може да си позволи 15 евро за прах 20 пранета... Wink
Моля те, не ми обяснявай неща, които аз съм обяснявала тук преди 5 години. Не се произвеждат специални партиди. Персил за нашия пазар, произведен в Германия, няма да намериш. Праховете за нашия пазар се произвеждат в заводи, разположени в бивши соц държави - Ариел (Румъния и Чехия), Персил (Сърбия, Унгария и Полша, понякога и Австрия), ОМО (Румъния).

15 евро за прах 20 пранета няма никъде в Европа. Това, че някои търговци тук надувал цените лудо, не означава, че и в Европа са такива цените. Виж един амазон, примерно, направи справка, въпреки че там е скъпо. Персил мегаперли в амазон няма 5 евро. Прах Персил за 44 пранета е 11-12 евро Laughing По суперите е дори по-евтино.

Пък за качеството какво да кажа - нито ариел, нито персил от тук ми маха петна, нито на 40, нито на 60 нито на никакви градуси. Ако има такива първо запирам на ръка и после пера в пералня...демек праха ми служи колкото уж да изпере...
Интересно, как така на мен и двата ми махат петна. newsm78

Aз не твърдя  , че  българските   аналози са  разфасовани   в  гаражи  и прочие . Просто  си   мисля , че  някои   съставки  липсват. Преди   време тук  в темата   се  прокрадна тезата  че  немския   Ариел  е  с  4 ензима,  а  бг- с  един или    два. Хубаво е   спецовете  тук  да   уточнят  това.  Защото  ако спестиш  от   скъпите  съставки , може и на   5лв  да  го  пуснат  Ариела. Изобщо   според мен  този  "  регионален"  принцип  на  мултинационалните   компании  е доста   дразнещ.
Аз не казвам, че ти твърдиш, ама ние това от събота го нищим и не ми се преразказва. Написаното стои, ако ти е интересно, можеш да прочетеш.

Частта, че липсват съставки в нашите вече не важи. Уверявам те, че колкото ензима има Ариел в Германия, толкова има и в България. Отнася се и за Персил, а пък ОМО си е 1:1 с гръцкия и английския еквивалент.

# 674
  • Варна

15 евро за прах 20 пранета няма никъде в Европа.

Не ми обяснявай какво е в Европа, защото живеем в Белгия, пазаруваме в Белгия и знам какви са цените там... За Амазон изобщо не говоря! И моля те кажи ми къде са тези супери с Персил за 12евро 44 пранета, че и ние да си купим Laughing

Не ме итересуват къде се произвеждат и как, а това че не перат и това е факт. Който иска нека се заблуждава, че тук нещата са цветя и рози. Мен това не ме интересува Wink

Общи условия

Активация на акаунт