Домашни любимци - декоративни зайчета 6

• 39 759
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Принципно си ака и пиша доло и аз му местя акитата в тоалета , както ако пиша по стелката взимам и натърквам пилета дето попива и я хвърлям пак в тоалета и така ще правя докато зацепи къде е мястото Simple Smile Но днес като станах имаше акита и горе на терасата Sad .

Само да ти кажа, че за акитата нямаш шанс да го научиш. Учат се да пикаят на едно място, но акитата ще си ги сее навсякъде...

# 661
Принципно си ака и пиша доло и аз му местя акитата в тоалета , както ако пиша по стелката взимам и натърквам пилета дето попива и я хвърлям пак в тоалета и така ще правя докато зацепи къде е мястото Simple Smile Но днес като станах имаше акита и горе на терасата Sad .

Само да ти кажа, че за акитата нямаш шанс да го научиш. Учат се да пикаят на едно място, но акитата ще си ги сее навсякъде...

Добре , те хич не са проблем ама ,  как тогава да го науча да ползва тоалета поне за пишане , аз добре търкам пелети и ги хвърлям тама .. ама той дали ще ги надуши някога и ще направи връзка ..
Даже едно от дървените "плодчета" съм натуркал обилно и съм го сложил по средата на тоалета ако влиза да го бутка да му мирише там на пишу...

# 662
  • Варна
Добре , те хич не са проблем ама ,  как тогава да го науча да ползва тоалета поне за пишане , аз добре търкам пелети и ги хвърлям тама .. ама той дали ще ги надуши някога и ще направи връзка ..

Ще.
Карай му се, когато се изпиша не където трябва. И имай биволско търпение - ще стане.

# 663
Bawsx, да допълня само Кали там , където е пишал извън тоалетната трябва много хубаво да измиеш, за да не му мирише там; и наистина трябва търпение -ще стане  Hug

# 664
Bawsx, да допълня само Кали там , където е пишал извън тоалетната трябва много хубаво да измиеш, за да не му мирише там; и наистина трябва търпение -ще стане  Hug

Хммм ... как да я мия тая конопена постелка ..  тя абсорбира ... но ако видя още веднага натърквам я играчка дървена я пелета и напоеното го слагам в тоалетната .. няма как да я мия , тя просто се сменя Sad ..
Също имам познат на който зайчето още на първата седмица , като го пускал , то акало като прескочи обратно да яде , акало докато ядяло и пак излизало , вика най много за 2 дена 2 барабонки да съм вдигнал от земята , само като прескочи каза да яде там ака .. да на всякъде но в клетката Simple Smile
Явно е имал късмет , аз искам само да ака в клетката но да пиша в тоалета Simple Smile  Ако стане това ще е много добре Simple Smile
Лошото е ,че като съм на работа , то по цял ден си пикае където иска и няма кой да натърква и да хвърля в тоалета ..няма кой да се скара и да показва  правилното място като хвърля натъркани в пишото нещица в тоалета ... и то така по 7-8 часа си отперва и си мисли че е нормално .. може и никога да не се научи да я ползва .. нека си ака където ще но да пикае само в тоалета . Тогава ще си има чиста постелка да не се хлъзга по пластмасовото дъно а акитата ще му ги събирам ръчно и в тоалета с пелетите който всеки ден ще изгребвам и слагам нови . Ама на цялата клетка всеки ден по 3 кг пелети да сменям ... ехаааа

# 665
Ако клетката е на топло няма нужда от постелка в цялата, та тя ви е много голяма, аз слагам талаж само в тоалетната , другата част си е така, няма проблем за зайко  Peace бях взела пелети, но като почнах да слагам от тях спря да пишка в тоалетната, а почна навсякъде в клетката  Crazy веднага пак талаж и си пишка само там, но на мен ми отне почти месец да свикне  Twisted Evil

# 666
  • София
Ще ти напиша ние как научихме нашето, не че би станало и при твоето, но не пречи да опиташ. Забелязахме, че като пишка заема специфична поза, залепва си дупето в ъгъла, укротява се, и най вече преди това се почиства с лапичките. Като го видехме, че е в тази поза го побутвахме към тоалетната. Това упражнение го правехме само вечер, и събота и неделя.През деня няма кой да стои и да го дебне какво точно прави. След няколко дни започна да си пишка само в тоалетната, ако се  обърка отвън веднага като видя го вадя и мия вътре старателно. Акитата също са основно там, на пода нямаме никаква постелка, то си разстила сенце и понякога и си стои върху него, а пелетите в тоалетната сменявам всяка вечер.
Много, много сладки зайчета имате!!  Heart Eyes

# 667
Ако клетката е на топло няма нужда от постелка в цялата, та тя ви е много голяма, аз слагам талаж само в тоалетната , другата част си е така, няма проблем за зайко  Peace бях взела пелети, но като почнах да слагам от тях спря да пишка в тоалетната, а почна навсякъде в клетката  Crazy веднага пак талаж и си пишка само там, но на мен ми отне почти месец да свикне  Twisted Evil

Извинявам се , не искам да звучи като опониране на всеки съвет но .. ако няма нищо на пода .. като скача от терасата доло и ще е голяма драма всеки скок като се хлъзне чак до другия край .. той как се засилва чак буксува хахахха newsm78 
За това мисля като се научи просто да взимам от малките стелки конопени по 5 лева дето са и да откарвам седмица с една и така само 4 на месец като сменям ще е добре , да я оставя точно под скока от терасата а от там на татък на пластмасата  Simple Smile
Малката е 40 дължина  , ще я сложа по средата къдет осе приземява и от където отскача и готово , ама за сега трябва да съм с големи .. понеже пикае на всякъде и не искам по пластмасата да пикае ..

# 668
  • София
Хепи е много сладко зайче, да ти е живо и здраво Simple Smile
Doli, вашето зайче също е много сладко.
Нашият си ака в къщата, пишка също там, но има случаи, когато го прави и на килима или на леглото (изобщо там където се разхожда), не сме го учили, той сам си свикна. Талаша го сменя моят приятел всеки ден, така че не мирише.

# 669
Ее това със скачането незнам, нашия си скачаше от дивана на дюшемето и нищо му нямаше, не се е пързалял чак толкова, но вие си знаете Crazy според мен тази подложка, ако мирише на пишо ще е по-трудно да не пишка пак и пак на нея....  Twisted Evil

# 670
  • ES
Нещо му има днес на Димчо, извадих го да на терасата на свеж въздух преди обяд  и го прибрах следобяд. Но е един такъв вял, не яде, не пие вода. Предималко му дадохме малко магданоз и хапна, все стои или  лежи, ушите му студени, очите му притворени. Какво може да му е?!

# 671
Нещо му има днес на Димчо, извадих го да на терасата на свеж въздух преди обяд  и го прибрах следобяд. Но е един такъв вял, не яде, не пие вода. Предималко му дадохме малко магданоз и хапна, все стои или  лежи, ушите му студени, очите му притворени. Какво може да му е?!

Сега .. незнам от кой град си и на каква възраст ти е зайчето ... но днес определено не беше за "на терасата от преди обяд до след обяд " ...
Съвета ми е наблюдавай го , да не се е простудило , затопли температурата малко но не така ,че да му стане жега и гледай да не му текне носа и да няма рядки акита .. възможно е да е настинало което в някой случаи ... да не казвам .
Надявам се да не е това и зайкото ти просто да му е скучно .. отвори клетката и виж дали ще му се излиза САМО  не ти да го вадиш . Ако излезе и тича малко , ще е гладно после . Консултирай се с ветеринар ако продъшжава да не яде и го заведи . Може да се наложи да дробиш на пюренце гранулите и да му даваш със спринцовка ако продължава да не иска само Sad .. дано не е имало вятър на тая тераса щото не толкова температурата колкото течението може да го разболее .

# 672
  • Sofia
Димчо май в Испания го гледат....дано не е било много слънчево,...да се оправя скоро Praynig

# 673
  • ES
В Испания съм, тук не е толкова студено. От там от където ни го дадоха живеят на двора, родено е по натурален начин - в дупка в земята. Ходихме скоро да видим "семейството" му и малки и големи живееха под небето, няма вятър, няма дъжд. Ще го наблюдавам. Четох нещо ако се е задръстил с косми, какви са симптомите?

# 674
  • на брега на морето
Липса на апетит, в акитата има косми

Общи условия

Активация на акаунт