АПРИЛЧЕТО снежеца опозна и хитричко му се засмя :)

• 38 091
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • София
така ми каза една друга мама, не съм питала подробности обаче.
Всеки ден в 12 се взима, но може би е някакво капаро... знам ли аххах
А и все пак след годинка ще го записвам, тъй че.... има време да разуча Simple Smile

# 721
капачка, която не става да се затвори след отваряне е еднократна
доколкото знам нарочно ги правят повечето такива, за да не стават спекулации в магазините, един път като се отвори и край хвърля се. така е гаранция, че като чуем пук  Laughing значи от завода е добре затворено и ние сме първите, които го отваряме  Simple Smile

и за нашата кухня искат 30бр. бурканчета и 60бр. капачки. носят се празни, а се взимат пълни  Heart Eyes как с едни и същи? няма кой да ти ги налива там, те са доставени пълни. мисля, че ги стерилизират преди да сложат храната. от 12 до 13ч. се раздава тук храната  Simple Smile цялото инфо го имам от приятелки, които взимат и са доволни. не помня добре, но май трябва и някаква бележка от педито за кухнята при записване, и купончетата се взимат 1 път месечно

# 722
  • elhovo
да ясно....и при нас тук в елхово се взема всеки ден от 11:30 до 12:30ч.плаща се левче за другия ден ако искаш.само че днес отиваш с тези бурканчета с които и утре,има човек там които на място ти ги пълни и затова така.и да трябва и бележка от педито че има 10 мес.ние днес татито ни отиде за такава защото е вкъщи и другия понеделник започваме да вземаме...само трябва да се носи и акта за раждане на детето тук и да се попълни някаква молба.това ми каза позната майка а и от приятели знам.само дано да се хапват манджичките... Peace  че иначе не знам...
нашето деси днес хапна повече попарка но беше направена с хляб.реших дая пробвам така,защото в последно време сякаш се мръщеше на сухарите...

# 723
Аз му купувам пюрета на Бебивита и Ганчев, дали може да събера от тях и тези буркани да занеса за кухнята или някакви други трябва да търся заради капачките?

# 724
При нас в Русе храната се дава в пластмасови кутийки, предварително разсипана.

# 725
  • elhovo
адашче,тези капачки от бебевита и ганчев не стават,а и трябва да са малко по големи според мен...как иначе ще сложи жената в това бурканче.аз си купих 2 бурканчета и една кутия + една чантичка в която да ги слагам...
вече си имаме и бележка за кухнята...живот и здраве другия понеделник сме за манджите...Simple Smile
 Hug

# 726
адашче,тези капачки от бебевита и ганчев не стават,а и трябва да са малко по големи според мен...как иначе ще сложи жената в това бурканче.аз си купих 2 бурканчета и една кутия + една чантичка в която да ги слагам...
вече си имаме и бележка за кухнята...живот и здраве другия понеделник сме за манджите...Simple Smile
 Hug

Еми значи тези дни ще отида до кухнята да питам какви точно и колко бурканчета искат тук, иначе и аз съм взела бележка вече. Дано в тази кухня има място, хич не ми се ще да го записвам в частна от гледна точка на финансите, че преди няколко дни ходих до една, но там няма място. Егати работата, няма място в детските градини, няма място в кухнята, въобще нямам думи просто.

# 727
За детските ясли и градини всички сме свикнали да няма места, за тях се носят какви ли не градски легенди и всички мъки около кандидатстването и приемането свикнахме да възприемаме едва ли не като естествен етап от социализирането на едно дете. Свикнахме и постоянно да ни се вменява колко трудна и скъпа инвестиция е разкриването на достатъчно места в детските заведения, но обяснете ми на прост български каква е причината да не може да се сготви за 70 деца вместо за 50 примерно?! Не беше ли вярно, че по-големият обем продукция е с по-ниска себестойност?! И докога "тези неща нас не ни касаят, щото сме вързани с бюджет."
Ние сме записани от 16.10 и чакаме (освен да навършим заветните месеци)някое дете да се откаже да яде от кухнята или да навърши 3год. Миналата седмица минах да питам какво правим и ми казаха да дойда пак на 29.01, за да проверят в тетрадката(?!) дали има места. Изобщо системата е толкова непроветрива, че имам чувството, че живеят още 80те години. Толкова ли е сложно да им дадат един стар компютър с един ексел и поне да знаят кой кога навършва 3 години, а не да разхождат хората, защото и телефон нямали.
Колкото до бурканчетата - и при нас е така-30 буркана и 60 капачки носиш в началото, после всеки ден празно за пълно.

# 728
 Shocked  ooooh! леле и за кухнята ли ще се редим на опашки

# 729
Ами до колкото знам, май не във всички кухни в София се чака, но в моя квартал в едната кухня, лелката ме записа в една тетрадка и каза "ще звъннем след около 5-6 месеца като се освободи място" и на излизане говорих с една майка, която каза, че е чакала година #Crazy както казах, утре ще ходя да проверя как са нещата в другата, дано там не е толкова зле положението  Praynig

# 730
No comment...на чист български това се нарича "ефективно" усвояване на пари Wink

# 731
  • elhovo
малеее,хора какво е това чакане за кухнята?моята сестра също е в софия и май преди 6г.когато се роди моята племенница не беше така,не се е оплаквала от такова голямо чакане,разкарване да не знаят кога как и защо...явно наистина положението е много зле ...

# 732
Grinning минахме 8кг на 75см
още не сме се озъбили, големи мъки са по нощите  Tired
тепърва започваме жълтъка и заради това отлагаме кухнята. момичета, какво направихте с бурканчетата, на които капачките не са от многократните? някаква идея  Laughing освен кофата

Аз ги подарявам на една жена, която продава пчелен мед, много им се радва. Не е необходимо да ги овакумява и вършат работа.

# 733
леле хора,какви месеци ,какви години чакане...направо ме шокирахте. За пръв път да има плюс живеенето в малък град-решаваш,че детето ти ще почне да се храни на ДК,записваш го и още на другия ден получаваш порция. Тук ние си носим бурканчета и лелката сипва пред нас и 3те яденета. Никой не ни е искал бележка за навършени месеци,единствено от ЛЛ ,че детето е клинично здраво и няма алергии. Вече 3 седмици се храним от детската кухня и на малчо много му харесва,яде всичко с голям апетит.

# 734
Grinning минахме 8кг на 75см
още не сме се озъбили, големи мъки са по нощите  Tired
тепърва започваме жълтъка и заради това отлагаме кухнята. момичета, какво направихте с бурканчетата, на които капачките не са от многократните? някаква идея  Laughing освен кофата

Аз ги подарявам на една жена, която продава пчелен мед, много им се радва. Не е необходимо да ги овакумява и вършат работа.

супер  Simple Smile от къде си, пиши ми съобщение

Общи условия

Активация на акаунт