Прахосмукачка робот - 6

• 94 689
  • 789
  •   1
Отговори
# 60
За желаещите да закупят LG от България - продават ги на още едно място ( освен Технополис). Не искам да правя реклама, при интерес ще дам линк на лични. Преди 3 дни цените бяха изключително изгодни, почти като в испанския Амазон. След проявяване на изключителен интерес от моя страна и връзка с магазина ( проведох няколко телефонни разговора с тях относно подробности за фактурата), точно преди да направя поръчката си цената на двата модела LG, които предлагат скочи с близо 200лв. Еми , няма да поръчам от тях, въпреки гаранцията в България, която предоставят!

# 61
  • на малък остров в океана
Здравей!
На какъв език ти говори ЛГ-то и на какъв език са инструкциите?
Аз също съм се спряла на този модел най-вече заради мопа.  Има ли разлика при почистване с моп и без моп ( а може ли да се намокри микрофибърната кърпа )? Когато е поставен мопа движи ли се лесно върху килим?
Най-евтина е тук, но този испански много ме притеснява......
http://www.amazon.es/gp/product/B00A4B7HJC/ref=s9_simh_gw_p79_d0 … pf_rd_i=602357031

Моята е от немския амазон, но е испаноговоряща.  Laughing Има начини да се смени езикът, но не съм пробвала. За сега с нищо не ме е изненанадала, най-честите грешки са написани в указанията, та нямаме проблеми с това. Инструкциите си изтеглих онлайн на английски, мисля от австралийския сайт на LG. Също така можеш да си ъпдейтваш софтуера с флашка. Даже от преди няколко дни има ъпдейт и мисля да се пробвам тия дни.

http://www.lg.com/au/support-product/lg-VR6270LVMB#

Мопът не се мокри, приеми го като парцал за забърсване на прах. Ползвах го само веднъж, и то след като веднъж вече бях изчистила, така че на практика отстана почти чист.
Не съм го ползвала на килим, защото нямам нито един, но мисля, че пишеше че не може да се качи на килим когато е поставен мопа, за да се избегне пренасяне на мръсотия от мопа на килима.

А гаранцията мисля, че е международна, поне за ЕС, въпреки че не съм се интересувала. Ако се наложи, знам че винаги мога да разчитам на Амазон, което не може да се каже за нашите сервизи.

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 13:17 от Ujasia

# 62
Следя ви от предната тема още. Мерак ми е такова нещо да имам в къщи, но някакси 1000лв не ми се дават. Бихте ли споделили по-евтин вариант и в същото време да върши работа. Проверявам в интернет споменаваните от вас модели, но всичките са от по-висок клас като че ли. Някой с евтина и доволен има ли?  bouquet

# 63
Момичета, от шесто поколение румбите имат ли изобщо виртуални навигатори? В сайта на дистрибуторите виждам само за 780, че има. Осмо вече ми идват много скъпи.
И да попитам - виртуалните стени и навигаторите фиксират ли се по някакъв начин за стената?
6-та серия нямат навигатори, само виртуална стена, но не знам дали всички шестици. 660 има. Стената не се закрепя. Слагаш я на пода, където не искаш роботът да минава. Аз например си отделям едно цвете с нея, когато не съм вкъщи,  защото веднъж от толкова бутане в саксията, я беше обърнал  ooooh! .
Аз и от 7ма серия не видях много модели с навигатори освен 780 за която пише, че чисти няколко стаи последователно  newsm78
Сега почвам да си мисля тези навигатори и виртуални стени в моя случай дали ще оцелеят, защото детето ще ги мести 100% и на практика не знам дали няма да е по-удобно да затворя робота в някоя стая и да си чисти пък после да го преместя в друга Thinking
Накрая ще взема нещо на слуки и каквото му дойде. Като не ни върши работа ще му търсим нов собственик. Вече тотално се обърках аз ooooh!

# 64
Здравейте, имам достта за споделяне сега накратко Simple Smile
След обстойно прочитане на цялата информация, до която се добрах за роботите се спрях на LG, т.к. Чисти систематично по план и е с изключително добри отзиви от всякъде, за разлика от всички които имат известните Ромби - постоянно чета колко се развалят и са по ремонти (незнам дали греша, но най-често те са в сервиз). Цените им са сходни, а LGто има достта повече плюсове, надявам се да не греша. Няма нужда от навигатори, вирт. стени и местене от стая в стая. Поне така го представят.
 Също щях да поръчвам от другия сайт където ги предлагат, свързах се с тях и любезно ми казаха, че предстоящата сряда ще ги доставят и тестват, и тогава реших и да поръчам. Останах страшно изненадана като вдигнаха цените с по 200лв на модел, озадачена съм. Но ако отговаря на всичко останало пак смятам, че ще си струва.
 Ако има още ползвали HomBot, моля, споделете впечатленията си.
/ползвала съм 2 модела други роботи, на различни цени, които се представиха страшно добре, единия е на майка ми, на цена 170евро от Испания, другия на цена 120лв - намален стар модел, които за парите си върши невероятна работа/
Та мога да кажа, че имам впечатление от 3 модела, ако броя и един от Итлия пак на цена 150евро някъде. Само зареди това смятам, че няма как един от 1000лв. да не се справя отлично.
На Ромбите за да чистят качествено сами им трябват навигатори и въпреки това се движат хаотично, просто навигатора ги задържа повече време в едно помещение.
Това са моите наблюдения върху това, което четох и гледах. Дано не засегна някой с нещата, които казвам, ако грешно съм разбрала, ще се радвам да ми обясните Simple Smile
Ако някой се интересува ще му обесня и за другите марки, които съм ползвала, сега имам 2 при мен /на тест са от месец/ Simple Smile

# 65
От всичко, което съм прочела и видяла в клипове и от собственият ми опит от 6 години казвам, че по-добро чистене от това на Румба няма. Айробот са създателите на робота и естествено, че техният робот е най-добър.
Колкото и недостатъци да се изтъкват, Румбата е най-добрият помощник. А се чупи поради техническа неграмотност (най-често) и фабричен дефект (по-рядко). Цените в Амазон са по-ниски от тези в България и от там се доставят машини, предназначени за пазар, различен от българсия, тоест качествени и без дефекти.                   

# 66
  • Русе
Мен ме интересува като няма стени или навигатори как се справя примерно с три помещения от порядъка на 70-80 кв, колкото сякаш най-често се чистят?
Иначе мисля, че най-много се чупят, защото най-много хора имат Румби, чисто процентно не мисля, че е повече.

# 67
LG има два основни режима - зиг заг и клетка по клетка.
Аз използвам по често втория. В него роботът чисти на етапи. Сканира помещението и започва като първо обикаля площ примерно 2х2м. и след това почва да чисти на зигзаг в този квадрат. Като свърши с този квадрат, хваща съседна площ и пак по същия начин продължава до края. По-късно ще потърся и клипове да постна.

# 68
  • на Мелмак
Явно е различен принципа , важното е крайният резултат  Wink

# 69
Мен ме интересува като няма стени или навигатори как се справя примерно с три помещения от порядъка на 70-80 кв, колкото сякаш най-често се чистят?
Пускам във всяка стая поотделно. Имам 3 стаи + коридор + баня + тоалетна.
Имам чувство, че дори да имам навигатори, пак няма да ги ползвам.

# 70
Ujasia, благодаря за отговора за мокрофибърната кърпа на LG. Това ми реши дилемата за модела. В моя случай, с наличие на килими, нямам нужда и ще бъде неизползваема тази кърпа.
Ще споделя моето мнение и ще се опитам да направя сравнение между Румба и LG.Може да е от полза на някой друг, който се двоуми.
Купих Румба миналата година от Черния Петък на Амазон, ползвах я един месец и я върнах. Имаше малък дефект, но не се съгласих на размяна, защото разбрах , че това не е моя робот и че има по-добри продукти на пазара . Не че не бях доволна от почистването, напротив - никога вкъщи не е било по-чисто ежедневно. Просто Румбата беше доста шумна, блъскаше се постоянно във всички мебели, а шума от сблъсъка беше още по-неприятен. Движи се и чисти хаотично. Трябваше да я пускам стая по стая, за да изчисти добре. Не можех да я пускам, когато ни няма, въпреки че имаше виртуални навигатори( да се научиш да работиш с тях и да ги поставиш на правилното място си е цяла философия!). А тези навигатори - не могат да оцелеят в къща с малки деца. Постоянно ги търсех, децата ги местеха и си играеха с тях. Румбата успя и да разнищи любимото килимче на децата.
След този един месец на съжителство разбрах какво искам от моя нов робот. Да е тих и да не се блъска шумно в мебелите. Да е достатъчно умен да обикаля в целия апартамент без виртуални навигатори. Да е с хубава литиево-йонна батерия, за да не я мисля като  никел метал хидридната батерия на Румба ( не съм експерт, но разликата в батериите и технологията е голяма), да е с хубав HEPA филтър.
 LG-то притежава всичко това, много тих е - 60db, има две камери, с помощта на които се движи систематично стая по стая; с литиева батерия е ;формата му е квадратна, за да обира по-добре ъглите, има две странични четки( Румба има само една). Когато батерията се изтощи (след 100мин.) роботчето се връща на базата да се зареди и после се връща точно там, където е спрял, за да продължи работата си!  И е по-красив от Румба, но това е субективно! Да не забравя и HEPA филтъра ( Румба също имат ,но само седма и осма серия).
А за цената, ето две много изгодни предложения в испанския и италианския Амазон:
http://www.amazon.es/gp/product/B00GUJZTCY/ref=s9_simh_gw_p79_d0 … pf_rd_i=602357031
http://www.amazon.it/gp/product/B00GUJZTCY/ref=s9_simh_gw_p79_d0 … pf_rd_i=426865031

# 71
  • Русе
Пускам във всяка стая поотделно. Имам 3 стаи + коридор + баня + тоалетна.
Имам чувство, че дори да имам навигатори, пак няма да ги ползвам.

Наистина не знам начина на чистене на LG - то, беше ми интересно, ще видя и клипчета, но не мога да се съглася, че не може да изчисти 2 стаи, баня, коридор и тоалетна, само за третата и трябва още един навигатор. Аз чистя именно така. Затова ми беше и интересно как точно или по-скоро на какъв принцип ще изчисти LG-то същия брой помещения.

# 72
http://www.youtube.com/watch?v=DMNON1CzfXE
Ето едно стравнително видео с LG, Roomba, SHARP и Samsung

Ето и различните начини на чистене
http://www.youtube.com/watch?v=K_gIPNzZ3xs

# 73
Добре, аз май се ориентирах към Roomba, сега остава и към модел да се ориентирам. Да попитам броя на стаите каква роля играе и тези стени за какво са? Гледах в амазон - не ми се сториха по-евтини ... newsm78

# 74
Следя ви от предната тема още. Мерак ми е такова нещо да имам в къщи, но някакси 1000лв не ми се дават. Бихте ли споделили по-евтин вариант и в същото време да върши работа. Проверявам в интернет споменаваните от вас модели, но всичките са от по-висок клас като че ли. Някой с евтина и доволен има ли?  bouquet
Солак. Цената беше някъде 320-340 лв. директно от вносителя. Има ултравиолетова лампа, приставка за моп, дистанционно, възможност за програмиране на почистване по график, чисти прилично. Сервизирането е добро - имаше проблем с батерията, смениха ни машинката.

Общи условия

Активация на акаунт