Прахосмукачка робот - 6

• 94 703
  • 789
  •   1
Отговори
# 375
За литиевите батерии аз знам, че първия път трябва да се изцедят до макс и чак след това да се зареждат до край.
 newsm78
Те обикновено са с малко заряд при новите уреди, но винаги са ми казвали първо да я изхабя до край и чак след това да зареждам. С телефоните поне така съм правила.
За изтощаването на макс от време на време е така.

За самообучението не помня първия път на кой режим беше, че мъжът се занимава с него. Надявам се да не е късно сега да го пуснем да си научи терена подробно, макар че едната спалня още не е готова, за да пусна робота и там. Дали да изчакам да направим первазите и тогава да го пускам? newsm78

# 376
  • Пловдив
Пристигна първата която поръчах-тази с мопа.Довечера ще тествам и ще пиша

# 377
  • Стара Загора
Пристигна първата която поръчах-тази с мопа.Довечера ще тествам и ще пиша

Чакам  Grinning  се надявам утре да пристигне и моята

# 378
 Вчера 2пъти пущах робота да чисти.
 Първия път беше преди обяд в резим Клетка по Клетка, като след нея изми Бравата, беше според мен вече идеално чисто. Към 22:00 след като всички приключиха с вечерята реших пак да я пусна, тогава В ЗигЗаг, пак не знам от къде събра поне шепа прахоляк + трохите от бисквити на малкия и т.н. Значи за часове в един дом пада към шепа прахоляк, от къде не мога да разбера чак пък толкова...

По това, която наблюдавах парите за  LG и Бравата са оправдани! При изтествани 3вида робот прах.LG печели моята класация! Wink

# 379
  • на малък остров в океана
Значи почвам да събирам пари за Брава.  Simple Smile
Предполагам, че ако не е купена оттук, не мога да разчитам на гаранционен сервиз тук.

# 380
Значи почвам да събирам пари за Брава.  Simple Smile
Предполагам, че ако не е купена оттук, не мога да разчитам на гаранционен сервиз тук.

Irobot не зачитат гаранция ако не е купена от тук.
Специално за Бравата като гледам цените са едни и същи и тук и от другаде та по-добре от тук. Имаше я в някой сайт сега на 530, толкова я взех и аз на черния петък. Така поне знам, че имам гаранция и дори я бях взела с уговорка да я върна до 2-3 дни ако реша и това от технополис! Въпреки, че не беше онлай пазаруване се съгласиха да си я тествам /с други кърпи да не им разваля комплекта ако ще я връщам/
Дори ако някой няма възможност за прах.робот само бравата след една метла е екстра Simple Smile и на сухо почистване и на мокро. Не съм фен на Irobot, само на Барвата! Wink

# 381
  • Пловдив
Още я разучавам та само първи впечатления  ще дам.Не знам откъде го събира тоя боклук,ама много събира.Супер доволна съм.Още тествам някой от режимите.Например при режим клетка по клетка ми прави впечатление че е по настоятелна и иска да премести стола-бута се в него,докато при зиг заг си го заобикаля внимателно.Иначе сама си ходи да се зарежда -абе умно човече.
Говорих с ЛГ преди малко-казаха да не сменям езика .На сайта им нямало качен ъпдейт за език,и при това положение нямало да признаят гаранцията.Гаранцията е само европейска не е международна-пиша го това за мамете които искаха да я вземат от американския амазон.Обаче в един англ.форум прочетох,че като я ъпгрейднали си сменила езика,та си мисля да питам този линк дето на е на бг сайта за какво  е.
Девойчето с което говорих на всеки въпрос ми казваше ще попитам в сервиза и ще ви се обадя,и така няколко пъти та май е по добре да звъннем на сервиза Laughing

# 382
Здравейте!
Мина време и вече имам повече наблюдения над LG-то. Наблюдавах я как чисти в режим Зиг Заг и определено не съм доволна. При този режим наистина почистването е повърхностно,доста бързо, събира много по-малко боклук и даже не минава навсякъде (някои ъгли и ниши просто ги пропуска).
Вече  пускам Лусия  само в режим Клетка по клетка. Така е много по-бавна, но по-прецизна.
Преди време сравнявах Румба и LG. Длъжна съм да допълня още нещо. LG чисти доста по-бързо от Румба дори в режим Клетка по клетка. Това е така, защото LG наистина помни от къде е минал и знае къде отива. По този начин Лусия минава само по 2-3 пъти през един и същи участък от апартамента. Т.е. това, че робота е умен, неговата навигация и картография, е най-голямото му предимство пред Румба, но и най-големия минус. Защото събира по-малко боклук от Румба - длъжна бях да го призная!
Всеки, който има Румба знае колко хаотично чисти тя и как се отблъсква от стени и мебели. Да, но по този "глупав" начин тя успява да мине през един и същ участък поне 5 и повече пъти. Съответно и събрания фин прах е повече.
Ето защо вече пускам Лусия в режим Клетка по клетка, но винаги включвам функцията Repeat - повторение на чистенето. Така тя щом приключи с маршрута си, започва да чисти отначало и така успява да мине по-повече пъти през целия район. Когато му падне батерията, роботчето пак се прибира на базата за зареждане. Събрания боклук е много повече и е по-чисто.

# 383
  • на Мелмак
Хари , Благодаря   bouquet
Аз нямам време да я изследвам подробно , то затова и я купих , де !
Даде ми нова тема - и аз ще пробвм така  Peace

# 384
  • Русе
Двам инфо за частта, която по-горе писах, че търся. Оказа се, че части за серия 500 няма, но модула с четките от серия 700 става за 500. Струва 72лв. заедно с четките. Четките от 500 обаче не стават за 700. Току що го монтирах - работи идеално - стана и по-тиха, както си беше като нова. супер съм доволна.

# 385
Аз днес за пръв път го пробвах на режим спирала. Имаше пречки по пътя и не беше много спираловидно, но си събра боклуците.
Абе много си го обичам! Никога не е било толкова чисто, откакто имаме куче у нас. И праха по мебелите е доста по-малко.
За мен дори веднъж в режим клетка по клетка е достатъчно чисто. То с прахосмукачката аз пропускам доста повече места и ъгълчета.

# 386
  • Пловдив
От 14,30 съм я пуснала да обикаля,вече  минава 17,30 не е паднала батерията още.Обаче почвам да се депресирам.Вчера пуснах прахосмукачка, а тя що мръсотия намери......Чак се чудя чистила ли съм.
Сега минава в спалнята за втори път.Сега я местя от етаж на етаж-не е много рационално.Чакам с нетърпение и другата.Сигурно ще имам още въпроси към по-опитните,ама може би след още малко ползване.
Огромно благодаря още веднъж на Хари и Ужасия

# 387
  • на малък остров в океана
Радвам се, сте доволни и не съм ви подвела.

Аз вече взех, че смених езика. Така, че ако нещо дефектира, ще трябва да търся файл да сменям английски с испански.
Ама дано не се налага.

# 388
Двам инфо за частта, която по-горе писах, че търся. Оказа се, че части за серия 500 няма, но модула с четките от серия 700 става за 500. Струва 72лв. заедно с четките. Четките от 500 обаче не стават за 700. Току що го монтирах - работи идеално - стана и по-тиха, както си беше като нова. супер съм доволна.
Пропусна да кажеш от къде?  Simple Smile

# 389
  • Русе
Аз съм от Русе, от магазин на Дартек - те май са дистрибутори. Но предполагам, че има и на други места в другите градове. По-важното е, че за серия 700 стават и за серия 500. Надявам се да съм била полезна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт