Прахосмукачка робот - 6

• 94 697
  • 789
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Ужасия,наистина съм много благодарна.Бях се насочила към айроботите.Разгледах обаче линковете които беше пуснала и везната наклони към ЛГ.Но като ми ти пуснаха в техномаркет и чух шума само... разликата си е голяма.
Вече имам въпрос обаче.Пускам я на някакъв режим и искам тя да повтори чистенето.Как да го направя,става ли автоматично?Оф как го обясних  и аз ....имам предвид мога ли да й задам предварително да повтори чистенето.

# 391
  • на малък остров в океана
Ми май не може, освен с опцията Repeat, но тя е до изтощаване на батерията.

Аз явно не съм много придирчива,  щото и веднъж да почисти си ми е екстра. Клетка по клетка е режимът, който използвам, а ако някъде е пропуснала да изчисти, пускам на режим спирала или My space на самото място и готово.

# 392
  • Пловдив
Златна си.Не й придирям,само да питам-аз съм доволна.
Имам отговор от сервиза за Бравата-батерия чакат.Дано да е скоро че все пак е нов уред

# 393
Благодаря на момичетата, които отговориха Hug
Аз се колебая между LG И Румба  newsm78
Другото, което исках да попитам е колко често се почистват и колко време отнема  почистването им?  Сложно ли е  newsm78

# 394
  • Пловдив
Мога да отговоря само за ЛГ-почистване за около 3-5 мин

# 395
Зависи от почистването според мен. Има най-различни варианти:
само да изсипеш контейнерчето
да изсипеш контейнерчето и да го изпрахосмукачиш с обикновената прахосмукачка
да изпереш филтъра
да изчистиш четките
да изчистиш под четките и колелцата, т.е. да разглобиш роботчето.
Понякога правя само едното, понякога комбинация от всички тези  Grinning

# 396
  • Пловдив
Явно е различно.Филтъра при ЛГ не се мокри-можеш да го обереш с прахосмукачка.Контейнера го изсипвам и изплаквам  с вода.За четките още не мога да дам реална информация.
Страничните четки за сега не са замърсени.Четката, която е за килими при мен е чиста -просто аз нямам такива.Предполагам, че и по нея ще се навърти нещо но по- бавно

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 23:39 от renydent

# 397
Ами времето за почистването на ЛГ-то е горе-долу , колкото почистването на обикновена прахосмукачка  Peace страничните четки не съм ги чистила все още , но тази голямата да , понеже при нас е навсякъде с килими . Косата ми е до кръста , та косми колко щеш  Mr. Green самата четка я чистя за около 5-10мин.  Peace

# 398
  • гр.Добрич
Аз съм от Русе, от магазин на Дартек - те май са дистрибутори. Но предполагам, че има и на други места в другите градове. По-важното е, че за серия 700 стават и за серия 500. Надявам се да съм била полезна.  Peace

Би ли снимала това, което си сменила, че нали и аз се чудех, цялата зелена кутия ли е проблема.

# 399
  • Русе
на някой да му се намират резервни части. търся тази част, върху която са четките ето такова - http://www.ebay.com/itm/iRobot-Roomba-Cleaning-Head-530-535-540- … sd%3D141457371878
за румба 520.

Това съм сменила. При мен проблема е в кутията - стопила се е пластмасата около мотора. Но както писах горе смених кутията с четките - така се продава, а и четките за 500 не стават за 700, каквата е новата кутия.

Сега съм в чуденка за една Брава за Нова година.
Може ли някай да каже съществена ли е разликата в 320 и 380 и важен ли е този дозатор, или ако си намакриш кърпата върши същата работа. Площа за почистване е около 60 квадрата, нямаме прагове. Благодаря.
От Амазон.ком от Щатите ли идват? Цената е супер за Врава 380t, но ако е от там ще има и мито и ДДС., нали?

Относно почистването на Румбата - отнема 2-3 мин. ежедневното или през ден - изпразване на контейнара и изчистване на четките с приспособлението.
По обстойното, аз лично го правя на две седмици всичко от горните + измиване на филтъра, измиване на контейнера, забърсване на работка с мокра кърпа - около 5мин.
Най-обстойното на 2-3 месеца - всичко от горните + разглобявам нацяло изпрахосмучвам около мотора - отнема около 15-20 мин. това правя след белята със стопяването, ако го бях правила преди нямаше да се случи. У нас беше изключително мръсно до преди година с 3 строежа около блока, обилно падащи дълги коси и сушене на друхи вътре в стаята - иначе ставаха на цимент.

# 400
Braava 380 е по-рентабилна, защотото се зарежда за 4часа, при мен дори по-малко и трябва за сега.
Минава повече м2 с мокро почистване, за мокро почистване я взех аз. 320 се зарежда за 12часа ..... Много време е това, а другата мога и по 2 пъти на ден да я включвам. А и предполагам електропотреблението ще е доста повече все пак са 12часа. Дозатора поддържа кърпата непрекъснато морка + препарат в контенейра. Ако е само мокрена веднъж ше се налага често да сплакваш и сменяш докато чисти и дори ще изсъхва предполагам.
Разликата в цената не е голяма много за да си спестите удобството на черната. 320 чисти много по-малко м2 мокро почистване, което според мен е от голямо значение и няма навигационен куб - той работи много добре! Наистина минава всичко и откъдето я пуснеш там се връща. Не знам как ще работи с 2куба вероятно според помещението.
Дозаторите са много елементарно нещо и въпреки, че в комплекта идв с 2-3 резервни смятам, че лесно може да се преработи и да не се закупуват нови.
Бравата за ежедневно почистване просто е върха, дори през ден да е е чудесно наустина нямам и страшни петна за чистене но както една съфорумка беше писала едно пръскане с какъвто и да е препарат отгоре и го изчиства супер, а мойте плочки са снежно бели + лек релеф и ги чисти до блясък Wink

# 401
Някой знае ли каква е разликата между 380т:
http://www.amazon.de/iRobot-Braava-380T-Wischroboter-Schwarz/dp/ … words=braava+380t
и
380:
http://www.amazon.de/iRobot-Braava-380-Wischroboter-schwarz/dp/B … words=braava+380t

Предварително благодаря за отговора.

# 402

Някъде бях чела, че разликата е: 380т има подобрена навигация за обикаляне/чистене на вътрешни мебели - маси, столове и т.н
Не знам какво може да е подобрено но 380 се справя отлично също. Ние и нямаме кой знае какво за обикаляне само в кухнята масата за хранене и столовете, тя си ги обикаля добре.
Всичко останало е същото и батерия и време за почистване и система за почистване едни и същи са.

Тук е по-евтина 380 - http://www.amazon.it/iRobot-Braava-380-Mopping-Sistema/dp/B00CDCQDPE/ref=pd_ybh_3

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 15:53 от eHuTa

# 403
  • Пловдив
Момичета както писах по-горе в темата ,още на първо зареждане бравата даде дефект.Вчера звънях в сервиза-да наистина проблем с батерията-чакат от София.
Имайте предвид ,че айробот не признава гаранция на уреди купени извън страната.Ако я купите отвън ще трябва при проблем да я пращате до съответната страна.
Елан,Амазон ком е Щатите.Твърдо ще платиш ДДС и мито/според митническата тарифа/ и 3,60 някаква такса която си я взимат винаги.

# 404
  • Русе
Благодаря момичета! Разликата си е 200лв. и не е малко, но явно си е по-добре 380. И още нещо да питам - ние сме с ламинат навсякъде освен в антрето. Не мокри много, нали? Няма опасност от подуване? Защото при скубата, се получи такъв "ефект". Аз така или иначе първо ще пускам румбата, но е друго и като мине парцала.

Общи условия

Активация на акаунт