Истории от комунистическа България

• 158 495
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 265
Аз в покрайнините на Ахтопол се натискам с едно гадже, леле като ни наобиколиха сума ти войници, щяха да ни изпозастрелят.

# 2 266
Аз в покрайнините на Ахтопол се натискам с едно гадже, леле като ни наобиколиха сума ти войници, щяха да ни изпозастрелят.
ooooh!  Mr. Green

# 2 267
Разруха и корупция, защото позволихме същите ( или децата и внуците им) да ни управляват...Защото не отворихме досиетата още в началото и позволихме промяната да бъде просто пребоядисване.
Снощи гледах филм, не помня по коя телевизия, за събитията около падането на Берлинската стена. Направи ми впечатление -  един човек каза, че народа още на втория ден е завардил архивите на ЩАЗИ, за да не изчезнат и един от първите закони, които са приели е за недопускането на агенти на ръководни постове.
Докато у нас агентите на ДС  така и не бяха отбити от държавното цоцане... Mr. Green Само  сред кандидатите за настоящия парламент имаше над 100 бивши агенти. Mr. Green Хич няма и да отварям дума за онези, чийто досиета пък са изчезнали удобно....
Peace

# 2 268
Как се е ходело до Петрич, викам, знае ли някой? А за Софийското жителство?
С открит лист

# 2 269
  • София
И сега ако си продавачка в магазин, а мъжът ти работи на бензиностанцията (нищо лошо към професиите  Peace) не можеш да си позволиш седмица в Гърция в хубав хотел. Що не ревете, че има дискриминация за това?

Joy

Какво знаеш за бензиджиите и продавчките от едно време?

О-оо! По Татово време те бяха много добре и финансово и откъм връзки - всеки се натискаше за такива познати. Сега впечатленията са ми, че не са особено добре платени - колкото да вържеш месеца.

Честно казано съм изненадана, че толкова много хора не са ходили редовно на море newsm78 - това й е полезното на тази тема - откриваш други паралелни светове Peace.
Аз като дете в три последователни годи карах 3 смени - с едните баба и дядо, с наште, после с другата баба на планина, и да ви кажа на гадни столове с метални чинии като в у-щен стол не съм попадала - все бяха с бели покривки и порцелан, може и сервитьор. А само едната баба беше някакав мижав партиен член от дребните чиновници, другите си бяха редови инженери и служители.

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 16:26 от rori4

# 2 270
Как се е ходело до Петрич, викам, знае ли някой? А за Софийското жителство?
С открит лист

и защо тези добри хора не дават да се доближиш до границата просто така ?

# 2 271
  • Blondeville
Баща ми до ден днешен е убеден, че майка ми се е омъжила за него заради софийското гражданство, тя отрича  Mr. Green

Сигурно е имало такива бракове за гражданство доста по онова време, не знам

# 2 272
  • Varna
За да не драснем в прогнилия капитализъм  за това бяха тези открити листове

# 2 273
Баща ми до ден днешен е убеден, че майка ми се е омъжила за него заради софийското гражданство, тя отрича  Mr. Green

Не е гражданство, а жителство, софийско гражданство може да има, когато София стане отделна държава:)

А наистина до Петрич и Южните Родопи не пускаха, не можеше да се ходи, само с открит лист ако имаш точно определена работа, иначе на екскурзия да видиш Триград - тцъ.

# 2 274

и защо тези добри хора не дават да се доближиш до границата просто така ?
Защото да не реши някой да избяга през нея от "хубавия строй" .  Mr. Green

# 2 275
Честно казано съм изненадана, че толкова много хора не са ходили редовно на море newsm78 - това й е полезното на тази тема - откриваш други паралелни светове Peace.

То това му беше силата на строя - пълно информационно затъмнение.

# 2 276
Да са живи и здрави тези, които взимат подкупи, че иначе как ще живеем. Joy Цитирам.

На майка ми на съседка решили да и вкарват телефон. Отишла жената в кабинета на началството и той и казва, ама след три дни ще ви го сложим. Минали се три дни, няма никакъв телефон. Седи и мисли съседката какво означава това. Хем ще ги отелефоняват, хем след три дни и най накрая и светнала лампичката. Онзи и казал срещу каква сума ще се сдобие с телефон. Лелката с парите в плик и в кабинета. Казала му, че заминава  на почивка Wink, подала плика и неуспяла да се прибере пред вратата я чакат техници да и сложат телефон.

Нашият телефон беше благодарение на роднина, иначе йок! Дуплекс!

# 2 277
  • Blondeville

Не е гражданство, а жителство, софийско гражданство може да има, когато София стане отделна държава:)

А наистина до Петрич и Южните Родопи не пускаха, не можеше да се ходи, само с открит лист ако имаш точно определена работа, иначе на екскурзия да видиш Триград - тцъ.

При нас закачката е, че там откъдето е майка ми, софийското жителство е наричано винаги с ирония "гражданство", а на нас някои съседи ни викаха леко през зъби "гражданите"  Mr. Green

Но за съжаление София все повече върви към това да е град- държава

# 2 278
След смъртта на баща ми намерихме молба за телефон от 67 год. Телефон - йок.

# 2 279
Аз имам приятелка, която така и не успя да се сдобие с домашен телефон. После навлезнаха мобилните, но този човек никога не е плямпал с часове по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт