Абсурдност и нереалност, защо? За мен всичко си е било в норма. Живяла съм, както и ти, в годините на установен, по-скоро преустановяващ се комунизъм и подобни покупки от семейство Рубинщайн, са били останали далеч във времето. Не се и споменаваха. Семейство Рубинщайн дойде и изгони леля ми от апартамента си на ул. Дунав през 1992 г. Ето ти нейният абсурд, да речем.
В соц.лагера се пътуваше свободно и евтино. Да, вярно, бързо се обикалят Югославия, Румъни, Чехословакия и Полша, както и ГДР. Днес Китен е химера за съседката, работник от завод Зебра, била на споменатите по-горе места.
Както и да е. Аз съм наясно, някой ме пита, защо моят свят не е твоят. Да, разбрах го след 89-та.
И "в норма" можеш да живееш и в колибата с прасето-като не знаеш как е редно и си достатъчно късоглед.
То и това беше идеята на другарите-да ликвидират всички "виждащи" и свинщината да се превърне в норма.
Е-превърна се. И сега свинщината е норма за повечето. Няма връзки (рабира се)-само кадърни и можещи са на високи заплати, само некадърниците стоят без работа, а хора като КОЙ и сие са станали богати с честен труд и така...
Всичко си е съвсем нормално, Касита...