Истории от комунистическа България

• 158 568
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 565
Напиши го в  търсачката на youtube - и гледай, take a smile.
Написах,  излизат всякакви други клипове. За този филм пише,  че не е наличен.  Явно имам филтър. Ще търся друг начин.  Иначе видях какви ли не материали по темата....и за Говорухин - също,  бил манипулатор?   newsm78

# 2 566
  • Пазете Гор
Филмът е наличен в тубата, проблемът е другаде.
Скрит текст:
А С.Говорухин е стар кадър, но ползвай информацията от филма, съпоставяй, обмисляй. С главата си, не с чужди. Но стига сме спамили - това може да го изясним и на ЛС.

# 2 567
Предлагам да затваряме темата.
Цял ден президентът лъготи по пресата, че на 10 ноември 1989 г. бил на митинг и рисувал плакати върху тапет.
Е, цяла България, дори и децата тогавашни, знае, че резултатите от пленума за свалянето на Тошо бяха обявени по тв към 19 ч. И никакъв митинг не е имало - митинг имаше на 18-и...

Щом така ачик почнаха да подменят фактите от миналото, работата е ясна, за кво да се хабим по форумите.

Joy Joy

# 2 568
Препоръчвам филма "Чернобилската битка" има го във Вибокса.После пак може да си поговорим за режима по него време.
Оставете ,че си говорехме каква била готина лютеницата и шоколада Кума лиса.Филма и особенно последната част НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА за бременни и малки деца.

Като стана дума за президента...само ще кажа,че една Цецка Цачева е поне 10 пъти по-мъжествена от него.

Гледах го! Потресаващо!

# 2 569
Препоръчвам филма "Чернобилската битка" има го във Вибокса.После пак може да си поговорим за режима по него време.
Оставете ,че си говорехме каква била готина лютеницата и шоколада Кума лиса.Филма и особенно последната част НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА за бременни и малки деца.

Като стана дума за президента...само ще кажа,че една Цецка Цачева е поне 10 пъти по-мъжествена от него.

Гледах го! Потресаващо!
Филм на Томас Джонсън? Да не гледам нещо друго.

# 2 570
http://radio.dariknews.bg/?page=audio&id=258188

Mr. Green

Ключът към бараката е, че е бил в Студентски град. След това амнезия. Mr. Green
Упорито се натиска плей. Тръгва аудиото.

# 2 571

Ключът към бараката е, че е бил в Студентски град. След това амнезия. Mr. Green

Mr. Green

# 2 572
Да на Т.Джонсън е филма.Той се занимава с документални филми.От 2006 е.На края се говори,че ще поставят още един саркофаг над построения.Дали е поставен,някой знае ли?
Дни наред се събуждах след като го гледах първия път и ми беше кофти.За хората,за мен,за децата ми.Идиоти,грандомани и престъпници.Това са те и великия им строй,в дън земя да се провалят дано.Със все лютениците и безплатното уж здравеопазване.Човекомразци.
Само като видиш началните кадри и се връщаш.Горките хора от околностите и горките изпратени там "на мисия".Не знам кое е по-голямото зло-да те свършат набързо в концлагера,или да умираш бавно години наред.Удобно всички снимки от първомайския парад изчезват от украинския нац.архив.Снимките на хората празнували когато радиацията наокло е била в десетки пъти по-висока.Подменени са даже и нивата за опасно висока радиация,долната граница е завишена,за да се изкара всичко съвсем ок.Здравословно даже.

Куркума-"Хайка за вълци " е направо разказ на Сънчо.
Лозунгът "Мирният атом във всеки дом!" напълно описва малоумието им.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 07:57 от Рибозом

# 2 573
Да на Т.Джонсън е филма.Той се занимава с документални филми.От 2006 е.На края се говори,че ще поставят още един саркофаг над построения.Дали е поставен,някой знае ли?

Последно преди 2-3 години може би четох в списание НГ, че се работи, но все още не беше поставен. Така или иначе 2016 година изтича "гаранционния", а не знам дали и експлоатационния срок на стария саркофаг.
Аз ще си разлистя списанието, защото имам спомен, че там се излагаха някои сравнително успокоителни факти по повод бъдещето след аварията и някои неща относно това дали всъщност заболеваемостта в по-отдалечените райони, която се преписва на Чернобил не е леко преувеличена.
Но трябва да проверя.

Впрочем, искам да добавя нещо, което силно ми направи впечатление във филма - един от участниците казва - все някой трябваше да свърши тази работа. Така е! Иначе щетите са щели а бъдат потресаващи. Разликата с днешно време е почти пълното информационно затъмнение и манипулацията относно всякакви данни, като започнеш от брой жертви, такива, които са починали непосредствено след аварията и статистика за заболявания, региони и прочие и прочие. Разбира се някои от учените и свидетелите очаквано се "самоубиват".

# 2 574

Би трябвало да работят по него, но едва ли. В момента още не е поставен. Иначе имат договор с френска фирма и самият саркофаг трябва да се изпълни встрани от сградата и после ще се "плъзне" отгоре по специални "релси"
Аз лично съм против атомната енергия именно заради подобни аварии. Видя се, че навсякъде могат да се случат-не само в СССР-то.
 Отчаяното драпане на нашите русофили за АЕЦ БеляНе ми е напълно противно и чуждопоклонно.
Но пък само в СССР-то нямаше нужда от заметресение плюс цунами, за да гръмне атома. Заметресението и цунамите беше в главите на другарите-и съветските и нашите и още не сме се стръскали от последствията...

# 2 575
Да,ама проблема с Фукушима дойде след намеса на природата.Докато Чернобил е резултат от човешка грешка.Грешка допусната от желание да се покаже колко напред е един строй.Колко е велик,как управлява всичко.
И аз съм портив Белене.Против употребата на атомна енергия,против неща които не са достатъчно изучени и с непредвидими реакции-били те енергии,генно създадени организми и подобни стремежи на човека да се докаже като господар на природата.

# 2 576
И в това е разликата, права си.
Но ако погледнем по-обективно, авария от човешка грешка може да се случи и без да иска някой да се прави на велик. Просто се случва и това е. Въпросът е какво се прави след това - затъмнение и ли пълна информираност на хората, за да може да се помогне максимално от възможното.
А те са се кумили дали да се обърнат за помощ, освен всичко друго.

# 2 577
  • София
Е, как се евакуира 40 хиляден град според вас?
Какво предлагате?

# 2 578
Предлагам да ме информират немедлено и аз най-вероятно и собственокрачно ще се евакуирам. Това предлагам. Или ще реша да си остана, като оня дядо, който починал там след 25 дни.
Това много ли е?

# 2 579
Един починал след 25 дни, други останали там 20 години... интересно четиво

Разбира се, постът ми да не се чете като "одобрявам информационното затъмнение и лъжите покрай Чернобилската авария". Ясно е.

Общи условия

Активация на акаунт