Истории от комунистическа България

• 158 141
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 880
http://dnes.dir.bg/news/poboy-vlado-daverov-17797792?nt=4

Писателят Владо Даверов е бил жестоко бит от трима неизвестни мъже. Това е станало във вторник вечерта пред дома му в столичния квартал "Люлин". Даверов е със счупен нос и синини по тялото.

Побоят започнал буквално пред очите на таксиметровия шофьор, който докарал сценариста на филма "Вчера". Шофьорът излязъл от колата си и се опитал да се притече на помощ , но също пострадал и е със счупена ръка.

Даверов бил на среща с читатели в Благоевград, на която е представял книгата си "Чудовището ДС". След като срещата приключила, той се прибрал в София и взел такси. Когато пристигнал пред дома си в "Люлин", бил нападнат от тримата непознати.

# 2 881
Мецане, мецанееее.
Като мецан влизаш във всяка тема-неподготвен.
Айде похвали се още малко.
Аз мислех че само бг. мамите са от фукня нагоре, ама и бг татковците не отстъпват...
 Joy Joy Joy

Защо не ми постнеш някой цитат от писанията ми, където да съм се хвалил? една думичка ми посочи.

Това, дето казах, че всички работи до една съм си ги намирал без връзки, е чистата истина и не е никаква хвалба, защото и всичките ми познати са така. Съвсем не е вече нещо необикновено! Напротив, според мен по-необикновеното и рядко е "със връзки".

"със връзки" се намира в държавната администрация сигурно, в частните фирми не е така - квито и връзки да имаш, аз не бих те взел в моя отдел, ако не можеш да вършиш работата, а когато те интервюирам, единственото, което ме интересува е доколко си компетентна в работата - изобщо не ми дреме кого познаваш и кой те праща. И аз пък като съм се явявал на интервюта, също така е било, никой никога не ме е питал кой ме праща, кой е баща ми и кой - калеко ми.

Плюс това, аз лично към теб нито веднъж не съм се обърнал, никога не съм направил никаква квалификация по твой адрес и не съм аз писал, че си некадърна или нереализирана или прочее работи. И не бих ги и написал, защото не ни е работа тук да се нападаме лично, освен това не се познаваме и твърде е възможно твоят доход да 10000лв на месец, а да пишеш така, защото такива са ти убежденията. Ето защо е хубаво да говорим нещата по принцип, а не да се нападаме лично.

Аз може и за 340лв да работя, ти откъде знаеш и кога съм казвал нещо конкретно? Ми може и само сух хляб да ям и да нямам пари да си платя тока. Може и безработен да съм. Това не пречи да виждам и да знам, че има много хора без връзки и с доходи значително над 2000лв.

Това не означава, че и аз съм от тях, та да се заяждаш. Моите доходи може и 10 пъти по-ниски от твоите да са. Тук не сме, за да се обсъждаме персонално!

# 2 882
Те първо за София да посмалят. После ще стигнем и до останалата част от страната.

Аслъ с тия палати и шестцифрени заплати, да се чудиш защо е жалбата по социализма?!
-----

Сега фактите: "домашна помощница" имам и аз. Идва веднъж седмично и получава 30 лв. + транспортни. Има още един клиент, който е с голямо жилище и оттам получава малко повече. С математическо образование съм, и пак не мога да ги докарам доходите й до 2500 месечно с просто събиране и умножение ... сигурно в мен е проблемът Grinning

400 кинта на месец взема домашната помощница на една колежка за работа на половин ден. Работи и на още едно место.  Вярно, не знам да чисти петна от вълшебното ангорско килимче...

А, и  прави субтитри, там вече колкото си докара..

# 2 883
Моля да се придържате към темата!

# 2 884

Нино: Не знаех, че Владо живее в Люлин. Много тъжно ми стана....

# 2 885
Ами и на мен ми стана тъжно, Герри. А е можело да завърши и още по-зле!

# 2 886
  • София
Извинявам се, но домашната помощ наистина върви в подобни параметри като заплащане.
Около 15 лв/ час.

Герри, скромността като качество се налагаше именно от хепи-соц морала.
С днешна дата, скромността върви предимно с хора, които гравитират към посредственост, така да го нарека.
Хората, които имат качества, никак не се притесняват от това и не виждат повод за срам.

Аз, примерно, изобщо не съм скромна.

Отделно не знам дали си приказвахте за образа на социалистическата жена.
Освен скромна, тя трябваше да е и много други неща.
Но предимно скромна.

Ирис, килимчето е персийско. И гравитира към килимище.

# 2 887

Ами и на мен ми стана тъжно, Герри. А е можело да завърши и още по-зле!

Sad  То защото много неща от соца насам са се променили.  newsm78

# 2 888
Баси, човек да го е срам, че получава добри пари, като ви чета....

Толкова ли е скандално, че има хора, които се оправят по-добре от други в тоя живот?

Е, това е страшното наследство от социализма.  Вместо да се стремиш и ти да получиш по-добри пари...

# 2 889
  • Куциндрел
Завидяха на домашната помощница на Ази. И сумтят как така тази жена с нискоквалифициран труд изкарва толкова пари? После били демократи. hahaha
Четат само началото - домашна прислужница и края - 2500 и се тюхкат, в техните представи е Айшето от чИстУтата.
Жената си се усъвършенства в професията си и като гледам се справя добре. То не става само с плюене и чакане. Whistling

# 2 890

Sad  То защото много неща от соца насам са се променили.  newsm78

Ебахти, много хора живеят в Люлин.

# 2 891
Аз нескромен човек никога не вземам на работа. Фукните винаги са се оказвали без покритие в моя опит и в моя бранш.
Всеки човек с опит знае, че  знае по-малко, отколкото не знае.....Ако дойде някой и ми каже, как всичко можел и бил супер мега турбо специалист веднага му показвам вратата.

Умереност трябва и в професията и в отношенията с хората. Ако ми се изфука като вас, значи или се големее нарочно, или е някое хлапе. Ако е хлапе също го вземам, но трябва да е скромно. Ако ми се големее то такъв човек работа не върши...

# 2 892
Баси, човек да го е срам, че получава добри пари, като ви чета....

Толкова ли е скандално, че има хора, които се оправят по-добре от други в тоя живот?

Е, това е страшното наследство от социализма.  Вместо да се стремиш и ти да получиш по-добри пари...

Именно. По времето на социализма всички бяха еднакво бедни и това беше един от фундаментите. Но по-страшното е, че в условията на нов обществен строй хората не успяват 25 години да стоплят, че животът и благополучието им е в собствените им ръце. Затова все още има хора като Герри, които убедено спорят, че щом някой получава повече пари, то непременно е връзкар и прочие. Но естественият подбор ще си свърши работата, надявам се.

# 2 893
Мъжете дори не прикривали лицата си, вероятно защото булевардът в тази си част от няколко дни е без осветление. „Всичко стана за десетина секунди, удряха ме, след това побягнаха през полето, което започва от блока ни”, казва още Даверов.

Той твърди, че е усетил заплаха още по време на срещи с читатели във Велико Търново в понеделник, когато пак са разговаряли за криминалните му романи и за „Чудовището ДС”.

Това ще трябва да се прочете.

# 2 894
  Аре бе, ще се избиете от приятелски огън Laughing

Общи условия

Активация на акаунт