Истории от комунистическа България

• 158 136
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 2 940

А ти ще се влюбиш ли в нея? Хайде, успех. Peace

Само ако изкарва повече от 2К на месец.

Питай Ази дамата с килима дали е свободна. Може да се казва Ана.
 Разливаш една чаша вино върху килима и я викаш у вас.
 Така няма да ти се налага да излизаш и можеш да продължиш да участваш в темата.

# 2 941
  • София
Общо взето точно на такива съм притежателка коси и очи.
Остава да уточните останалите атрибути.

Бе, моля ти се, домашна помощница се казва, ако прочете прислужница или слугиня, ще ме напусне и ще трябва да каня Герри да я интервюирам и ще остана без персийски килим.

# 2 942
Имате тема, заповядайте  Flutter
Можете да си копирате мненията там.

Това с помощница/прислужница го взех предвид.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=809521.msg29462257#msg29462257

# 2 943
Кратък отговор на въпроса защо загубихме Студената война:
"Ако не се полагат достатъчно грижи за поддържане на мебелите, те бързо овехтяват, губят добрия си външен вид, не могат да се ползуват нормално и често се налага подменянето им, което е нецелесъобразно от икономическа гледна точка." Из "Ремонт на мебели", изд. "Техника", 1988

Сега се замислям колко време и енергия са губели моите и вашите родители в занимания като варене на компоти, поправяне на ВЕФ-ове и прочие.
Сега времето се губи къде-къде по-изискано. Като да се виси по форуми например...
Вместо да вземеш и да прекопаеш някоя градинка...

# 2 944
То и сега е така.
Не си ли пазите красиви бурканчета, за да ги пълните я с течен шоколад, я с какао/ канела /ядки и прочие.

Ово е стандарт - бъркам в хладилника, гледам - кутия сладолед. Отварям я, вътре зелеви сарми.
Най-много се дразнех от кутия за бонбони, в която държаха някакви стари писма и картички. Все ми се прияждаха бонбони, а то - няма.
Помните ли как се криеха бонбоните от децата и с какво настървение се търсеха и унищожаваха такива скрити съкровища?
Разправяха ми за едно дете, което нахапало по малко от всеки шоколадов бонбон и после пак скрило кутията. Като дошли гости - шок и ужас  smile3511
Една баба пък скрила бонбоните в пералнята, като последно убежище, което никой не посещава освен нея. Да, ама внуците намерили кутията  Joy

# 2 945
А това защо е било необходимо?  Shocked

# 2 946
Не помниш ли Женя от Васко да Гама как го черпаваше директорът с пияни вишни, за да издаде Васко  Laughing  По едно време нещо му изхруска и вика - ама погледнете дугаую диуектоу, щях да си счупя зъба.
А Васко им обеща леблебия от Цариград  hahaha

# 2 947

Една баба пък скрила бонбоните в пералнята, като последно убежище, което никой не посещава освен нея. Да, ама внуците намерили кутията  Joy
Аз намерих в дюшека на баба ми зашит, повтарям-зашит около 10 годишен шоколад кума лиса.... Sad
Това беше по времето на Жан, когато най сетне успях да я убедя да ми даде да обменя за долари скътаните и левчета... И отварям аз дюшека и сред левчетата се мъдри и това шоколадово изкушение...

# 2 948
Дефицитни ли са били хубавите шоколадови изделия?  newsm78

# 2 949
Да.
Ако за изкушение не броим бонбони Амфора, но не знам имаха ли шоколад.
Баба ми ни купуваше Чар, но си го деляхме със сестра ми. За празник.

Но пък нека кажем и че е въпрос на вкус.

# 2 950
  • София
О-о, моята дъщеря спокойно може да се зачисли към някоя криминоложка група, ако разследват за скрити продукти със съдържание на захар.
И колкото е по-долнопробен един продукт, толкова по-бързо го намира.
Мъжът ми обича вафлички, които на нея не и разрешавам да яде, както и всякакви видове изделия, които се носят за подарък и не ми е удобно да отклонявам, за да не обидя автора на посланието, съответно приемам, след това скривам на най невероятни места, които винаги са различни и никога не е имала пропуск.
Изяжда, после надлежно прибира опаковката обратно.
Включително и в едни кутии, които стоят над гардероба, който е с височина 2,50 м. и в които се прибират рядко ползвани вещи, тип екипите за ски, карнавални костюми и нощниците и пеньоарите от полиестер, подарък от свекърва ви, която периодично проверява дали си ги харесвате и носите.

# 2 951
Пазеха се само за гости. Беше неприлично да дойде човек у вас и да не извадиш кутия шоколадови бонбони  Rolling Eyes
Стандарт на живот, разбирате ли.
Пък с деца у дома принципът е - има бонбони, хоп, няма бонбони. Е, няма да се излагаме пред хората, я. Криеш и толкова.
То пък едни бонбони бяха... Май имаше само един шоколад, който ставаше за ядене - "фин млечен", но струваше скъпо.

# 2 952
Дефицитни ли са били хубавите шоколадови изделия?  newsm78
Хубавите да. Но имаше и други, които не бяха дефицит. Все още не мога да разбера защо баба ми ги криеше толкова настървено...
И аз и сестра ми и дядо ми се занимавахме да търсим пустите му бонбони....и заедно и поотделно  Tired
Пък с деца у дома принципът е - има бонбони, хоп, няма бонбони. Е, няма да се излагаме пред хората, я. Криеш и толкова.

Да. така е. Имало си причина.. Joy
Сега се сещам как като черпеха с бонбони и като си вземе всеки по един и прибират кутията. Веднъж като бяхме на гости с баба ми и кутията остана на масата -и аз естествено си взех пак, и после пак и по едно време усещам как ме ритат под масата. Пък то баба ми ме рита и ме гледа гневно...а аз я питам пред всички що ме рита и си вземам още един бонбон..
Ужас просто...

# 2 953
А, имаше и марципан, който и насила не можеха да ме накарат да ям. Няма такава гадост, с изключение на тортата от социалистическа сладкарница. Марципан обаче не се купуваше у нас, нито въпросната торта. При рожден ден - домашна.

# 2 954
И аз и сестра ми и дядо ми се занимавахме да търсим пустите му бонбони....и заедно и поотделно  Tired
Дядо ти е бил голям нарушител. Санкционираха ли го?

Общи условия

Активация на акаунт