Истории от комунистическа България

• 158 007
  • 3 891
  •   1
Отговори
# 3 105
jam, може и да сте си слушали, ама скътани някъде на сигурно място ...  Flutter

аха - в класната стая. дискотека по случай Нова Година с новоиздадената плоча на Бони М - 1979-та година. много беше закътано.

много сте заблудени, наистина.

в училище на парти в основното училище танцувахме на Scorpions по двойки, в училище. Имах плочи на Beatles купени от главната, говоря за средата на 80-те. На организирани училищни събития също се слушаше, каквото и по дискотеките - хитовете. На книжарница в квартала ни се продаваха плочи на Purple. Имам чувството, че някои хора тук или не са живели по това време или не са слушали музика. Тетрадките ни бяха изрисувани с Еди на Iron Maiden, надписи Kiss, Metallica, AC/DC. По стрелбищата се продаваха значки. А на бригадите слушахме депеш, хелоуин,  рейнбоу ...

# 3 106
Cygnus,
тука има и по-големи от тебе. Няколко пъти се писа, че в различните периоди е било различно и втората половина на 80-те няма нищо общо с по-ранни периоди. "Бийтълс" някак си се разпадат 1970 г. - да си купиш плоча тяхна години след смъртта на Ленън, не е точно "навреме".

Да не говорим, че постът ти по никакъв начин не противоречи на написаното по-нагоре (поне с моите е напълно съзвучен). Ама нали трябва да сме контра, па макар и със същите думи?!

И като казах за масовите прояви, кои от вас са махали с флагчетата на Спартакиадата, м?

# 3 107
Като казах за масовите прояви, кои от вас са махали с флагчетата на Спартакиадата, м?

Не знам, ама на мен една леля Ваня ми беше донесла един Мечо Олимпийски - еййййййй, егаси кефа. Мисля, че с чичо Сашо  Laughing работеха в телевизията и нещо по такава линия.

# 3 108
  Мишка Олимпийски, моля.
 Аз още имам един, детето ми го обожава.

# 3 109
параход, нямам предвид теб, то си личи по написаното кой е живял и кой разказва какво е чувал. Но картината се изкривява доста напоследък от по-младото поколение.

# 3 110
Последно: мечето Миша.

Символ на Олимпиадата в Москва 1980 г., където нашите пожънаха големите си спортни успехи, главно понеже капиталистическите страни я бойкотираха и конкуренцията беше доста по-малко от "световна".
После пък соцът бойкотира Лос Анджелис 1984 г.

# 3 111
Бони М бяха официално признати, бяха на Златния Орфей. Пускаха по нещо такова, да се кефи народът  и да казва - ама как ще е  забранена западната музика.

# 3 112
На Спартакиада не, но на един 24 май в един проливен мразовит дъжд по бяла ризка скандирахме и махахме с разни флагчета
После всички бяхме болни

А точно по време на Чернобил тренирахме и после участвахме  (на 3 май) в едно огромно съчетание със сребърни обръчи, стотици момичета в синьо и бяло, на стадион Герена по случай 75 год Левски

# 3 113
Последно: мечето Миша.

Символ на Олимпиадата в Москва 1980 г., където нашите пожънаха големите си спортни успехи, главно понеже капиталистическите страни я бойкотираха и конкуренцията беше доста по-малко от "световна".
После пък соцът бойкотира Лос Анджелис 1984 г.

Интересното е, че не целият соц бойкотира ЛА 84. Румънците си участваха. Чаушеску нещо се беше вкиснал и прати отбор. Даже една от бегачките спечели едно от най-драматичните бягания на средни разстояния.

# 3 114
Леле, вуйчо какъв туист праскаше............. И баба клатеше неодобрително глава и мърмореше: Какви са тия кълчотения, така ли се танцува! Бог да ги прости и двамата!

# 3 115
Имаше квота за българска музика, за музика от социалистическите страни,
а чуждестранната квота се попълваше предимно от италианска и френска - все пак, братски страни със соцпартии.
Англосаксонската беше най-нежелана, по някое време почна да влиза с ей-такива безобидни "птички", дето пролет не правят, като Бони Ем и АББА - както знаем, едната е немска, а другата шведска група. (Някой да помни дуета "Мей ууд" или Анита Хегерланд?)

После почнаха и британски записи да влизат в ефира, чрез Томето най-вече, американските - последни.

Както се е слушало по къщите и купоните от пиратски касети (то да не е от вчера?) е отделен въпрос, говорим за генералната медийна политика.

# 3 116
  • София

Check, имаше някаква драма 1989 г. в Полша. Не помня вече, трябва да прочета.

Солидарност нещо говори ли ти? Simple Smile

# 3 117
  • София
Бони М бяха официално признати, бяха на Златния Орфей.

май ги бъркаш с Eruption.

Бони М не знам да са идвали в България.

# 3 118
На Рубик май бяха 13 пъзелите Simple Smile. Аз разгадах само 8 Sad.

# 3 119

май ги бъркаш с Eruption.

Бони М не знам да са идвали в България.
Дойдоха през 90-те за първи път.

Общи условия

Активация на акаунт