НОЕМВРИ бързо-бързо вън дойде, мама чака своето дете - Тема 10

• 54 173
  • 707
  •   1
Отговори
# 555
момичета, ние през деня не спим повече от 3 часа и вечер заспива към 10:30 и ми пропуса хранебето в 12 и в 3 и става чак в 6 часа, на 35 дена сме, вече се притеснявам дали ще качи тоя месец. за сега не я будя... вие как мислите?  newsm78 Изцяло на кърма сме
Аз вода давам, но тя ми пие по 20 мл на ден, не я обича много явно?

shimbite как разбра че са гъбички? При мен си цоца нормално, но на едната гърда усещам дразнене от няколко дена

За сега си спи вечер в кошарата, през деня е при мен на леглото. Рядко я слагам в шезлонга защото той е малко по голям и не съм сигурна дали и е удобно

# 556
  • тук и там
Аз кърмя вече само сутрин и вечер,през останалото време е на АМ-храни се на 3 часа,понякога  вечер пропуска хранене и се събужда чак към 5,30-6 часа(заспива към 12-12,30).През деня няма проблеми,само дето трябва да го дундуркам и нося когато не спи,но вечер- като започне от 8ч-та до 12ч. е голям рев и нищо не помага.Не съм извеждала Емил все още-само за няколко минути на терасата,но каката е със астма и влажният и студен въздух и влияе много зле,и за това със него съм по-предпазлива.

# 557
Shimbite, как лекувате млечницата? И ние сме с млечница, но най-вече по езичето, аз сякаш още не съм прихванала. Гледам да мия зърната и много ме е страх да не прихвана и аз, че как ще се излекуваме тогава не знам. Езичето не можем да го оправим вече четвърта седмица - пробвах Фунгостатин - нулев ефект, пробвах стрити таблетки Нистатин - същото. Сега почиствам устичката с марличка напоена във вода със сода. Все още не виждам ефект.
Beberona, и моята не пие вода. Аз заради тази млечница само й тикам вода, ама тя все плюе и глътва само ако случайно не успее да изплюе.
А млечницата се разбира по белия език с налепчета. При нас има и едно цъкане докато суче, което също се дължало на гъбичките по езичето. По гърдите предполагам се разбира заради болката.
Аз само се моля моята да вземе да пропусне най-после поне едно хранене през нощта, ама не би. Отделно все още си ака почти на всяко хранене и като взема да преобувам се разсънва и после няма заспиванка  ooooh! А иначе мисля, че е нормално да пропуска - моята кака на месец и нещо започна да пропуска нощни кърмения. Не се притеснявай за наддаването - ще си наддава - щом не се буди, значи не й е нужно нощно кърмене и компенсира с дневните.  Peace
Кайсийка, и ние сме много нервни вечер и само мрънка и реве без причина. Понякога не иска нито в люлката, нито на ръце, нито нищо и заспива много трудно. Понякога заспива след 100 часа люшкане и след 5 минути пак се ококорва и рев. В началото си мислих, че е колики, но вече не съм много сигурна ...

# 558
Жи и ние имахме много сериозна млечница,заради 2 АБ ,които ни слагаха в болницата.Положението беше много зле.От Фунгостатин  повръщаше много и се принудих само с лайкена преварена вода и стерилна марля и така около 30 мин. след всяко хранене.За около седмица се оправихме.Трябва много добре да почистваш езика и бузките,за това е 30 мин. след хранене,да не повърне.Вода давай с лъжичка,колкото да изплакне уста,не е необходимо да се налива.

# 559
Sherifka, благодаря за отговора. И ние бяхме на АБ в болницата и предполагам заради него ги завъди. Не знам как си успявала да почистваш - голяма борба е - аз бъркам в устата с марлята с пръст - тя стиска, позива да повръща, плюнчи се, плаче. Не успявам да почистя добре езичето навътре. Иначе бузките сякаш не са засегнати, но езичето е с налепчета направо.
Лайкена вода какво ще рече - извлек от запарена лайка?

# 560
Да,точно.Аз слагах 1 пак. чай на около 100мл вода.И моя малчо се сърди,но щом се налага.В болницата ми даваха да го почиствам с препарат ,правен в билкова аптека.От там ми казаха,че такива препарати се приготвят  повечето билкови аптеки.Аз има наблизо можеш да попиташ.Като им кажеш за какво става дума,те ще те насочат.

# 561
И моят Макс пропуска храненията в 1 и в 3 понякога и чак към 5-6 започва да настоява за ядене. Затова пък денем яде много често.

Много неприятно звучи това с млечницата. Всички да се излкуват скоро пожелавам.

# 562
  • тук и там
И аз утре ще попитам лекарката за тази млечица.Емил има бял език ,но пък по бузите  и венците няма никакви бели петна или нещо друго-и не знам това млечица ли е,или е само от млякото.Сутрин след като е пропуснал вечерните хранения,езикът му не е чак толкова бял-за това ми е чуденката.

# 563
Честно казано аз не знам дали детето има млечница, но аз със сигурност имам гъбички (утре съм на лекар и се надявам нещо да ми предпишат защото е много болезнено). В болницата ми вливаха антибиотици по неузнаваеми причини (било практика при цезарово сечение) и предполагам от това. Иначе бебка я гледаха преди една седмица изрично питах за млечница - казаха ми, че ако само езикът е бял това не се брои  Laughing било от млякото. Обясниха ми, че при млечницата има бели петна по бузките и небцето, които не се махат с нищо.
Симптомите при мен са следните: пареща болка дори при най-лек допир с дреха, ужасна болка при сучене не само в началото, а през цялото време, розови зърна. Дори като изцеждам ме боли, но иначе ще ми спре кърмата окончателно... Така да се каже, от всичко прочетено в интернет заключих, че имам гъбички  Joy Утре ще чакам потвърждение от медицинско лице.

Относно среднощното будене... по принцип аз не будя бебе нито през деня, нито през нощта. Когато бебка реши да пропусне някое нощно ядене съм на върха на щастието, но при нас това се е случвало веднъж, дваж, не повече. По принцип се буди по 2 пъти... И като цяло принципа "на поискване" предполага, че след като бебето не иска няма нужда да го насилваме Wink

Сега и аз да попитам нещо  newsm78. Моята принцеса издава един такъв звук като че си прочиства гърлото, малко ми е трудно да ви го опиша... Ако някой има идея дали това е свързано с коликите, или с нещо друго? Особено през нощта, понеже спи до мен и я чувам нон-стоп да го прави...

# 564
Здравейте момичета.
Моето момченце е постоянно гладно, суче по 5 минути и заспива, но след няма и час е буден отново и е гладен. Като заспи толкова бързо на гърдата аз го будя и се опитвам да продължим с храненето, но той отказва категорично и се дърпа. Нощно време картината е почити същата, от 23.00 часа до 7.00 сутринта ставам най малко 7 пъти да го храня защото се събужда гладен. Това безсъние вече ме убива а и през деня нищо друго не мога да свърша освен да го кърмя. Някои имали подобни проблеми, иначе за няма и месец е натдал 1.200кг

# 565
Здравейте момичета.
Моето момченце е постоянно гладно, суче по 5 минути и заспива, но след няма и час е буден отново и е гладен. Като заспи толкова бързо на гърдата аз го будя и се опитвам да продължим с храненето, но той отказва категорично и се дърпа. Нощно време картината е почити същата, от 23.00 часа до 7.00 сутринта ставам най малко 7 пъти да го храня защото се събужда гладен. Това безсъние вече ме убива а и през деня нищо друго не мога да свърша освен да го кърмя. Някои имали подобни проблеми, иначе за няма и месец е натдал 1.200кг
И ние бяхме така,за това и заради разранените зърна започнах да се цедя и давам от шише.Вече вечер се събужда само по 3-4 пъти.

# 566
Сега и аз да попитам нещо  newsm78. Моята принцеса издава един такъв звук като че си прочиства гърлото, малко ми е трудно да ви го опиша... Ако някой има идея дали това е свързано с коликите, или с нещо друго? Особено през нощта, понеже спи до мен и я чувам нон-стоп да го прави...

И моята издава подобен звук - все едно малко зверче ръмжи и като че ли си прочиства гърлото. Особено след кърмене поне 15-ина минути постоянно нещо ръмжи, върти се, много е неспокойна. Освен това понякога като повръща връща млякото под формата на една точеща се лига (сори за цветущото описание, но не знам как да го обясня). И това ме притеснява. Аз обаче всичко придавам на тази млечница - не знам дали съм права  Rolling Eyes

# 567
  • София

Симптомите при мен са следните: пареща болка дори при най-лек допир с дреха, ужасна болка при сучене не само в началото, а през цялото време, розови зърна. Дори като изцеждам ме боли, но иначе ще ми спре кърмата окончателно... Така да се каже, от всичко прочетено в интернет заключих, че имам гъбички  Joy Утре ще чакам потвърждение от медицинско лице.

Ох, при мен положението е същото с гърдите Sad Само дето малко след като започне да суче, болката става по-поносима. Аз имам психологическа непоносимост към помпата и съм се зарекла да я използвам само в най-най-краен случай и за това си търпя болката. Боян също е с гъбички и за трети път го лекувам с Фунгостатин, писна ми вече  ooooh!
Преди няколко дни поръчах на познат ако може да ми донесе Дактарин орал гел от Румъния, казаха ми, че в Гърция го имало, надявам се и в Румъния да има. А аз днес започнах да си мажа зърната с клотримазол, по препоръка на АГто. Само ме е страх да не забравя да ги измия преди кърмене, че какъвто съм заплес...
Моля те, сподели после какво са ти казали лекарите на теб.

valentinka880, колко ти е голямо бебето? Доскоро Боян също сучеше почти нон-стоп, денем и нощем. Но от 10тина дни някъде вече почна да се очовечва - през деня си прави паузи по 2-2.5 часа, нощем се буди през 3 часа горе долу. Даже ако имам късмет, понякога прави и по-големи паузи. Доколкото съм чела, около 6тата седмица има т.н. скок в растежа, когато бебето си увеличава дневната дажба и по този повод иска да суче по-често (кажи-речи постоянно) като така сигнализира организма на майката за нуждата си от повече мляко. Накратко - имай още малко търпение, скоро нещата ще се нормализират. За през нощта бих ти препоръчала ако имаш възможност да вземеш бебето при теб, за да не ти се налага да ставаш толкова често, а просто да му даваш да суче, а ти да си придремваш през това време.

# 568
Благодаря ви за съветите момичета  bouquet
Моето момченце е на месец и 6 дена, дано наистина да мине скоро този период и да се храни на по големи паузи.
Вечер не смея да го взема при нас, че да не го смачкаме, знам ли Embarassed

# 569
  • София
Вечер не смея да го взема при нас, че да не го смачкаме, знам ли Embarassed
Ооо, ако знаеш с мъжа как сме се научили да спим буквално на ръба на леглото, за да има място за децата Simple Smile
Не мисля, че ще смачкаш човечето.

Общи условия

Активация на акаунт