Епилепсия - ТЕМА 21

• 106 959
  • 717
  •   1
Отговори
# 660
Има доста публикации и много писанки по форуми. Не знам кое ще ти е интересно аз търсих в google
"torticollis and epilepsy" .  Тук има табличка на навързаните симптоми:
https://en.wikipedia.org/wiki/Spasmodic_torticollis

# 661
Здравейте! Имам ненужна опаковка Трилептал сиропче 60 мг/мл. Срокът му на годност е 08.2016г. Ако на някой ще му свърши работа да ми пише!

# 662
  • София, Люлин-8
Аз тези съм ги чела, но доказана връзка в тях няма, просто предположения.  Rolling Eyes

Но все пак мерси, то е ясно по принцип, че като детето има два неврологични проблема те са свързани помежду си.  Peace

# 663
Коментирано беше назад в темите за рибеното масло с преобладаващо омега 3. Има ли някое детенце, което го пие след консултация или предписание от невролог?  Интересува ме за дете под 4  години дали би било проблем и дали не действа възбуждащо на мозъка. Малкия е много злояд и наистина е трудно да му осигуря пълноценно хранене. А и има някаква малабсорбция, защото наддава мноого бавно, а на ръст - има дълъг застой. Сега тръгна и на градина и се боя, че е неустойчив и на стрес. Искам да го подпомогна с някакви добавки, дори съм избрала едно детско рибено масло, но още не съм го поръчала заради колебанията си. В описанието пише да се дава след лекарска преценка на деца под 4 години. 
Този въпрос някак все забравям да го задам, макар че ходя с едно листче за подсещане при доктора. Май и на мен ми трябва рибено масло Simple Smile

# 664
  • София, Люлин-8
Искам да питам за дечицата, които са на Конвулекс и Репитенд или Депакин и Кепра как сте със спането?

Вече започвам да се притеснявам, Вики е на 4 г. и 2 месеца, а все още спи по поне 2 пъти дневно и то при положение, че през нощта си спи. Обикновено ляга към 22 ч. вечер и става към 6:30 - 7:00 ч. сутринта, после към 10 ч. пак заспива за около час час и половина и после от от 13-15:30 пак спи. Това ни е нормалното ежедневие. Много спане ми се вижда това за четиригодишно дете. А пък като отидем някъде извън софия страшно става спи по 16-17 часа в денонощието. Например като бяхме на санаториум единия ден направо ми събра очите вечерта легна към 20:30 и стана чак в 7:00 сутринат, после от 10-11 пак дрямка, разходка обяд и от 13 до 15:30 пак спа, излезнахме пак да поиграе към 16 ч.  и в 18 ч. тя пак заспа и откара час и половина сън и стана към 19:30. И вечерта пак към 22 си легна не е стояла до по-късно.  newsm78
Никой до момента не ми е дал обяснение защо спи толкова много, за мен това не е нормално. Всички казват радвай се сънят е полезен, да ама трябва да си мъкна 4 годишното дете в количка, защото незнам кога ще заспи.  Rolling Eyes

# 665
Ние сме на конвулекс и кепра и спим по веднъж на ден. На 4 години и половина. Но имаше доста дълъг период през който спеше по 2 пъти на ден и то половин час след вземане на лекарствата.
Пили сме омега 3 различни видове, изписани от невролози от както е навършил една година.
Аз да ви попитам дали ви се е случвало нещо подобно. Сина ми много често започна да изпада в едни състояния, като стреснат. Изпълнен със вътрешно напрежение, сърцебиене и дланите му стават ледени и потни. Адекватен е през цялото време, като това нещо продължава около 10 мин. Прилича на пристъп на паническа атака, но не е провокиран от нищо.
Според невролога не е епилептично, а по-скоро е състояние в следствие на неправилната работа на периферната нервна система.
Доста съм притеснена, а незнам къде да го заведа. Четох, че може да стане така от проблем със сърцето, но ние минаваме прегледи заради съмненията за метаболитно заболяване и всичко със сърцето е ОК.
Приемам всякакви съвети и предположения.

# 666
Момичета нормално ли е при епилепсия да казва че му изтръпва ръката  Скоро пак ще влизаме в болница а утре сме на ТЕЛК трябва ле да го кажа при тях

# 667
Кажи на лекуващия лекар. Успех пред ТЕЛК комисията, дано се държат човешки и дадат полагаемото на детенцето.

# 668
Здравейте. Нашият случай е следният. Синът ми е на почти 7год. и преди около месец забелязах нещо странно, но не му обърнах внимание защото се случи само веднъж. "Изключи" за няколко секунди и не отговаряше на повикването ми, като хипнотизиран. Но миналата седмица бяхме на почивка за няколко дни, и по време на въпросната почивка тези "изключвания" зачестиха. Направи още 2-3 такива. Както прави нещо, се отнася на една страна и не чува. Трае секунди. После не може да обясни какво е станало. Днес го заведохме при личната му лекарка и имаме съмнения за епилептични пристъпи. Изпраща ни на ЕЕГ при д-р Щилянов гр. Варна, в момента се опитвам да му запиша час, но ставало само на място. Ще отнеме известно време докато го прегледа. Много съм притеснена, ще съм ви благодарна на всякаква информация ..........аз същевременно в момента чета темата, но ми е трудно да класифицирам инфото.....оприличавам го на "пти мал" едно към едно описанието отговаря на това моментно състояние на детето.
Моля пишете ми лечимо ли е, притеснявам се защо сега на 7 годишна възраст се проявява, това значи ли че е придобито и какво може да го е породило? Нямаме роднини в семейството с подобно заболяване. Мога ли докато чакам за преглед да направя нещо за него или да избягваме нещо, което да предизвиква такива пристъпи. Четох, че гледането на ТВ зачестява тези пристъпи. В интерес на истината сега докато беше ваканция го поотпуснахме и гледа повече от колкото, когато ходи на градина. Но пък случаите, когато забелязахме тези "пристъпи" бяхме на почивка и там не е гледал ТВ. Няма и недоспиване, защото е ваканция. Не си е удрял главата. Не е боледувал сериозно. Дори е много здраво дете. Всякаква информация ще ми е от полза. Благодаря ви предварително.

# 669
Докато минете консултация с невролог, можете да ограничите шоколади и други тонизиращи храни или напитки, като кока кола.
Също и да не се преуморява от тичане и каквато и да е друга физическа дейност.
Да си спазва нощният сън от 10 часа.
Ако желаете мога да Ви дам мой тел. за връзка, ако имате още въпроси.

# 670
Тофифи, Д-р Щилиянов не прави ЕЕГ. А   час винаги записвам по телефона,винаги. Направлението трябва да е за невролог, а не за детски невролог, иначе трябва да си платите прегледа. А ЕЕГ ние правим в поликлиниката на Терапията при д-р Радушева,   записва се час на регистратурата на ДКЦ по телефона. На твое място бих минала първо за ЕЕГ,  а след това с готово ЕЕГ - при Щилиянов. Така ще спестиш време и висене пред кабинети. Питай ако нещо друго те интересува.

# 671
 toffifee Аз съм имала като малка нещо, затова сега се съмняваме, че при малката се проявява по наследство. При мен беше провокирано от удар по главата по време на катастрофа. Според генетиците, човек си го носи, дали ще се прояви е въпрос на обстоятелства. Това, което ми забраняваха беше:
- шоколад
- риба
- свинско
- слънце
- телефизия/компютри.
Ако е същото не се притеснявай. Овладява се лесно още с първия прием на лекарства. Не се притеснявай и за развитието му. Моят коефициент на интелигентност е 142 Wink

# 672
Sivotopile, стана ми интересно за ограничаването на риба и свинско. Сещаш ли се кое в тези храни би било провокатор. В рибата се сещам за живак и други тежки метали, но в свинското...?!

# 673
Благодаря ви момичета за насоките и информацията. За сега няма да ходим при д-р Щилиянов. Насочиха ни за терапията - д-р Ралчева. Още не знам прегледа как ще протече. Дали само ще ни разпитват за начало или веднага на място ще му направят въпросното ЕЕГ. Като излязат резултатите ще пиша отново, ако има нужда и от други мнения да знам къде да го заведа.
Sivotopile споменаваш, че при определени обстоятелства може да се отключи. Точно това ме притеснява, да не би да сме сбъркали някъде. Не спирам да мисля, какво ново му се е случило това лято и каква може да е причината. Той пее, но не от скоро, а от една година посещава детска вокална група и е солист. Мисля си, да не би от емоциите и вълнението покрай новото начинание да са се отключили тези пристъпи. Въпреки, че от два-три месеца не ходи и си изкарва една пълноценна ваканция. Пее с голямо желание и най-много се радва, когато е с другите деца. Обича да е център на внимание и не е от кротките деца. Тези "изключвания" ги направи за първи път като бяхме на лагер /първият му/ и на почивката миналата седмица. И двата пъти много се радва и вълнува. И двете мероприятия бяха наситени с много забавления, игри, детски дискотеки, водни пързалки и т.н. Мога да спра шоколада, телевизията и другите по-горе изброени, но може ли неговата емоционалност да е отключила всичко това и ако да не знам какво да направя.

# 674
Sivotopile, стана ми интересно за ограничаването на риба и свинско. Сещаш ли се кое в тези храни би било провокатор. В рибата се сещам за живак и други тежки метали, но в свинското...?!

Нямам идея защо сами ги забранявали. Бях на 5-6 години тогава, когато тръгнах на училище вече не пиех хапове, но нашите внимаваха да не прекалявам със забранения плод и до ден днешен не обичам риба и шоколад

toffifee Предполагам, че във вашия случай провокаторът е бил слънцето. Сега, когато малката е с проблеми, нейната невроложка изрично ми забрани да я водя на море и категорично никога да не я пускам на слънце без шапка

Общи условия

Активация на акаунт