Епилепсия - ТЕМА 21

• 106 942
  • 717
  •   1
Отговори
# 675
Мисля, че си права Сиво пиле, цял ден си блъскам главата за провокатора, както го наричаш и наистина слънцето ни беше в повече точно в него период.

# 676
По-добре Ралчева от Щилиянов. Факторите, които могат да отключат епи са много, стига да е предразположен към това. Не се задълбавайте. След започване на лечението ще отшумят, ако въобще е това.

# 677

toffifee Аз съм имала като малка нещо, затова сега се съмняваме, че при малката се проявява по наследство. При мен беше провокирано от удар по главата по време на катастрофа.

Отдавна не съм писала в темата.

Тъй като и аз съм съм с подобен случай те уверявам, че тази епилепсия не се предава на децата  Peace
Заради главоболие отидохме с детето на невролог и отново споменахме за моята диагноза увериха ни, че няма връзка.

# 678
Днес мина първият преглед без изследвания. Детето прояви симптомите на абсанс. Утре постъпваме за цялостни изследвания. Нещата отиват към лечение, но какво ще е то още не знам. Докато траят изследванията спираме всякакво физическо натоварване, пеенето също, телевизия и др. провокатори. Но така съм се ошашкала, чета от тук там информация и не мога да я осмисля- за лошите странични действия на лекарствата, дали е лечимо, може ли да се влоши. Ще повлияят ли лекарствата на учението, за постоянно ли трябва да преустановим всякакви занимания и значи ли че дори не може да тича и да играе по площадки. Ще съм благодарна на всякакви насоки.

# 679
  • София
Toffifee, разбирам притесненията ти много добре, но не се шашкай. При нас поради незабелязани, по-точно недиагностицирани абсанси, се стигна го огромен припадък. След него беше назначено лечение с Конвулекс, което спря всякакви гърчове. Синът ми по това време беше на 7 години. Той има и речеви проблем, но след започването на лекарството забелязахме рязък напредък в говора. С ученето има проблеми, не знам доколко се дължи на неговия си проблем (вербална диспраксия, може би и дислексия) или на лекарството. Както и да е, още същата зима (пристъпът беше на 3.12.) той караше ски, и изобщо правеше всичко, което и преди си е правил. Сега, 3.12.15 ще станат две години от без пристъп, живот и здраве, и може би ще започнем спиране на Конвулекса. Най-лошото, което може да се случи при нас е, да се наложи да продължи да пие лекарството, ако след спирането му получи пристъп, за което силно се надявам да не се случи. Но и така да е, много хора живеят съвсем нормално на антиконвулсанти. Така че, стискам палци при вас да се наредят нещата по най-добрия начин!

п.п. По правило Конвулекс  е първото лекарство, което предписват при епилепсия. Ако не подейства добре, чак тогава сменят или добавят други. При нас не се наложи. Страшни странични ефекти нямаме.

# 680
И между другото, се оказа, че и нашата епилепсия не е фоточувствителна. И аз бях ограничила телевизията. Не че сега позволявам неограничено, но гледа.
Няма смисъл животът да спира и да се върти около болестта. Ще даваш, каквото изпишат, ще правите изследвания; ще се подобрите.

# 681
Започваме конвулекс 300 по схема. Днес на ЕЕГто се появи абсанс за няколко секунди, провокиран от задъхване.
Момичета минали през това заболяване, помагайте - четох, че този тип лекарства водят до умствено изоставане, а докторката ме увери че не се наблюдават странични ефекти върху конгнитивните дейности.
Знам, че най-важното е абсансите да спрат, но искам да съм подготвена какво да очаквам. Моля споделете опит, изчетох почти всичко назад в темите и все на лоши неща попаднах за лекарството.

# 682
toffifee , знам колко е стряскаща и притеснителна мисълта, че детето ти трябва да е на лекарства и дали те няма да навредат на други неща. Но на първо място и най-важно е да спрат появата на тези пристъпи. ЗА съжаление при нас има леко изоставане от  дългият прием на лекарствата. Питала съм лекуващият ни невролог за това и той също е споделял, че тези лекарства подтискат мозъчната дейност до известна степен. Но не смея да ги спирам въпреки ,че от няколко години / да чукна на дърво/ няма проблеми. Дано при вас нещата се развият по най-благоприятни начин.

# 683
При нас странични ефекти не се наблюдават. Ако всичко е наред, декември постепенно ще ги намалят и спрат. Истината е, че големите бели стават при липса на навременно лечение. Естествено, и епилепсиите са най-различни разновидности.
Има и шанс антиконвулсанта да не се отрази съществено на качеството на живот.

# 684
toffifee, първо спри да четеш, в медицината 2 и 2 не е 4. non4eto0 ти е казала, че имат леко изоставане, а мен 3 точки не ми стигнаха за МЕНСА пак със същото лечение. На листовката пише
"Може да се появи нарастване на вниманието. Този ефект е обикновено благоприятен, но понякога е възможна и агресия, хиперактивност или поведенческа обърканост.", а може и да стане разсеян. За детето най- важното е да не го третираш като болно и да не казваш на всеки за проблемите му, за да не го третират и те така.

Последна редакция: чт, 10 сеп 2015, 15:14 от Sivotopile

# 685
Самите епи пристъпи също могат да доведат до забавяне в развитието, така че лечението се счита за по-малкото зло.

# 686
Ние минахме през свети Наум .Днес ни изписаха ...
На ЕЕГ то ни излезе ,че имаме огнищен процес Sad .
Дозата конвулекс вече ни е 4 *3*4 мл   а преди беше 3*3*4 мл .
За сега няма да включват второ лекарство.След три месеца отново ще сме на контрола и тогава е възможно да преценят и да го добавят  Sad .
За сега не сме имали генерализирани пристъпи от както започнахме конвулекса преди месец и половина .

# 687
  • София
Започваме конвулекс 300 по схема. Днес на ЕЕГто се появи абсанс за няколко секунди, провокиран от задъхване.
Момичета минали през това заболяване, помагайте - четох, че този тип лекарства водят до умствено изоставане, а докторката ме увери че не се наблюдават странични ефекти върху конгнитивните дейности.
Знам, че най-важното е абсансите да спрат, но искам да съм подготвена какво да очаквам. Моля споделете опит, изчетох почти всичко назад в темите и все на лоши неща попаднах за лекарството.

Относно Конвулекс. При нас не доведоха до забавяне на развитието, но имаше проблеми и преди това. Речникът му се обогати много след започването на лекарството и подозирам, че може забавянето да се е дължало и на епилептичните процеси, които не сме забелязали. Назад е с ученето, но не го отдавам на лекарството, а на предишните проблеми и загуби на материал. В началото се уморяваше много лесно, но това отмина. Концентрацията нито се е увеличила, нито е намаляла. Важно е да се осигурява достатъчно време за сън. И досега понякога спи следобед, като е станал рано.
Друго много важно нещо: Конвулекс да се приема ВИНАГИ след ядене. Дори половин филийка да е или 2-3 бисквити. Много е агресивен към стомаха на гладно. Веднъж направих тази грешка и после два дни повръща. Това е моят почти две годишен опит.

Успех с лечението и дано нямате странични ефекти!

# 688
Скрит текст:

Относно Конвулекс. При нас не доведоха до забавяне на развитието, но имаше проблеми и преди това. Речникът му се обогати много след започването на лекарството и подозирам, че може забавянето да се е дължало и на епилептичните процеси, които не сме забелязали. Назад е с ученето, но не го отдавам на лекарството, а на предишните проблеми и загуби на материал. В началото се уморяваше много лесно, но това отмина. Концентрацията нито се е увеличила, нито е намаляла. Важно е да се осигурява достатъчно време за сън. И досега понякога спи следобед, като е станал рано.
Друго много важно нещо: Конвулекс да се приема ВИНАГИ след ядене. Дори половин филийка да е или 2-3 бисквити. Много е агресивен към стомаха на гладно. Веднъж направих тази грешка и после два дни повръща. Това е моят почти две годишен опит.

Успех с лечението и дано нямате странични ефекти!

Абсолютно подкрепям мнението ,че това лекарство не води до умствено изоставане /Дори помага от личен опит мога да го напиша. .Малката е на 2 г и 6 месеца със забавен говор.За възрастта си знаеше не повече от 8 думи.Забавения говор отдавам на това ,че е имала пристъпи които ние не сме успели да хванем и в следствие от епилепсията.От както започна конвулекса преди месец и половина , преди два дни направи първо изречение Simple Smile Каза :" Къде е моята кака?"  Simple Smile  И думите от 8 са вече около 15 не е много но бавно напредваме .

# 689
Аз тези съм ги чела, но доказана връзка в тях няма, просто предположения.  Rolling Eyes

Но все пак мерси, то е ясно по принцип, че като детето има два неврологични проблема те са свързани помежду си.  Peace

Днес говорих с рехабилитаторката, тя каза, че има различни причини за тортиколиса. Ако е неврологичен се вижда на ЯМР и там се липсвало някакво ядро. Ние сме правили ЯМР и нямаме липси, затова предполагам, че нашия си е мускулен. Но ако е от мозъка е явно едното си води и до другото.

Общи условия

Активация на акаунт