Лежащи, бъдещи майки, заповядайте да не скучаем - тема 32!

• 75 444
  • 815
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Нали ти е ясно какво е серклаж на топло?
Тук ти трябва да вземеш решението!!!
Не знам как са болниците в Сф,но трябва да има добра неоантология!
Както казах ,и на мен ми направиха такъв серклаж ......
Довери се на лекарите,тя правят всичко възможно изхода от положението да е най-благоприятен за теб и бебето!!!

# 676
Алиса, ти нали имаш серклаж? Втори ли искат да слагат... много е опасно така при вече спуснат мехур.Решението е твое.Има момичета с по два серклажа , които са изкарали успешно.Успех и на теб и да вземеш най-правилното решение Hug  Praynig

# 677
  • София
Alisa, аз не бих направила серклаж с плорабирал мехур. Вероятността да се спука още на самата манипулация е голяма. Процентът на успешни серклажи на горещо е много нисък. Не знам дали серклажът ще помогне, условията и ситуацията, при които ще ти го поставят, са кофти. Изпуснат е моментът, когато е трябвало да ти се направи серклаж и когато е можел да задържи положението.
Според мен лежи и да ти правят вливания за контракции и антибиотици за инфекции и докъдето изкараш  Praynig Всеки ден е спечелен за бебето  Praynig
Естествено най-важно е мнението на лекарите ти. Те сигурно са ти обяснили всички рискове, плюсове и минуси. Ние тук каквото и да ти напишем, не сме компетентни и не разбираме нищо.
Но по-добре ходи в Токуда ...
Успех, Alisa  Hug  Hug

# 678
Аз вече имах един серклаж става въпрос това да е втори.Но днес докторката ми каза че шийката ми е доста къса.Ще лежа и колкото изкарам.Знам че е доста рисково но ще го мисля бият ми всеки ден антибиотик гинеприл за сега съм ок.Дано искарам още две три седмици.Първия серклаж не издържа за съжаление.До миналата седмица всичко беше ок.

# 679
  • София
Аз бях в същото положение преди година - с пролабирал мехур в 18 г.с. и серклаж на горещо, който не се оказа успешен. По съвет на лекарите последва аборт в 20 гс (не знам колко щях да издържа иначе, но аз бях в много ранна седмица, че да се надявам на нещо).
 Alisa, кураж ти пожелавам - ти си в по-късна седмица и съм сигурна, че с лежане всичко ще е наред ! Аз самата изкарах почти 2 седмици с пролабирал мехур преди серклажа, а в Майчин дом чух и за много по дълги срокове.
От личен опит не те съветвам да правиш серклаж на този етап, но лекарите решават ...
Успех!

# 680
Алиса, как си днес?
На мен ЖК ми разваля лежането- сега трябва да стана в жегата и да вървя за няма нищо.Пише си измислени средни стойности на кръвното,не ме гледа на ехограф.За едно " как си"  отивам.Чакам моя си док.  на частно да се върне от отпуска,да каже нещо за шийката, за бебо....такива работи при мен. 
Между другото аз съм пример за несполучлив серклаж на горещо.Този път отказах всякакъв серклаж, дори и в малките седмици( превантивен) Ще го докараме от лежане  Peace

# 681
  • Варна
Точно така Киви!!!!
 Аз пък след серклажа не им позволявах да ме преглеждат мануелно,никви бърканици,с добро ехо може да се прецени шийката....

# 682
Alisa, силно се надявам да си добре и положението да се закрепи само с лежане. И според мене серклаж при това положение би влошил нещата. Дано бебо потрае още няколко седмици Praynig

# 683
  • София
То само с уз се измерва вярно шийката, там се отчита до последния мм. Няма как с пръсти да е вярно. На мен само с УЗ са ми я мерили.

Киви защо въообще ходиш?

# 684
То само с уз се измерва вярно шийката, там се отчита до последния мм. Няма как с пръсти да е вярно. На мен само с УЗ са ми я мерили.

Киви защо въообще ходиш?
Да си върви документацията там и някоя и друга кръв и урина по каса да пускам.После за раждане нали разни документи пускат.Иначе за адекватно мнение,информация и реакция разчетам на платения наблюдаващ ме доктор

# 685
Момичета за сега съм добре само че лекарите тук така ме депресират че днес получих контракций.Постоянно ми говорят за аборт а все още нещата са стабилни.Днес даже ми предложиха да се прехвъля в Токуда.Опитвам се да съм спокойна.Не мога да се отпусна да отида до тоалетна.Тук с нищо не ми помагат.Само вдигат рамене даже един лекар сутринта ми каза да се разхождам по малко.Общо взето се моля вдичко да се задържи поне още 10 дни.

# 686
Здравейте, не съм писала до сега само ви чета. Иначе и аз съм от отборът на лежащите - вклинен мехур в 22 седмица. В момента съм в 35 седмица след серклаж на горещо в МД и строго лежане в къщи. Алиса мисля, че ако имаш дори съвсем малко съмнение в докторите е по добре да се прехвърлиш в Токуда или МД, и в двете болници има достатъчно добри доктори с богат опит в подобни ситуации. Стискам палци всичко да се оправи!

# 687
Alisa, дръж се, мила!! Ще издържите с бебо, само почивай и спокойно! Колкото доктори - толкова и мнения... Наистина в МД са спецове по задържането!  Щом не усещаш нищо лошо, това е най-вярната преценка!  Peace

# 688
  • София
Отивай в Мд, намери връзки за някоя сестра или лекар, търси големите спецове, Дяволов и колегите му. Няма какво да седиш там, какво разхождане какви пет лева. Ако не са те пускали по пътека досега ще минеш и безплатно.

Киви аз съм се следила само на частно, в.Щерев, и всички документи ми ги уредиха. Този на частно ако има договор по зк няма смисъл, може да ти издаде документите. Че аз не съм правила никакви излишни излизания по какъв и да е повод.

# 689
  • София
Абсолютно подкрепям Мацето  Peace
За патологични бременности МД е мястото, всички добри лекари по частните болници са се учили и са тръгнали оттам, капацитетът от специалисти, база и неонатология взети заедно ги няма в нито една друга BG болница.
А за Дяволов нямам думи - голям лекар, златни ръце има, чак сега осъзнавам в колко сигурни ръце съм била и колко излишно съм се притеснявала. В 8 гс. бях, когато отидох при него, два пъти лежах в отделението му, направи ми серклаж в 12 гс., много пъти съм му се обаждала на личния тел., включително и на Бъдни вечер, всичко, което ми е казал и всичко, което направи за мен и взе като решение, беше много навременно и адекватно. Накрая ми направи секциото и посрещна детенцето ми на този свят. Прекрасен лекар е, както и екипът му в отделението - др. Нинова и акушерките, всички работят много професионално и концентрирано. Аз съм изключително доволна от МД.

Последна редакция: ср, 22 юли 2015, 00:30 от Frida*

Общи условия

Активация на акаунт