Лежащи, бъдещи майки, заповядайте да не скучаем - тема 32!

• 75 362
  • 815
  •   1
Отговори
# 795
  • София
................................... може би ще бъде хубаво да посетя и специалист рискова бременност. Бихте ли ми препоръчали някой, специално за моя проблем, тъй като има страшно противоречиви мнения в съседната тема за специалистите. Благодаря !

Теичка, с две ръце препоръчвам д-р Сигридов, в момента преглежда в Света Петка. Пожелавам ти успех  Hug

Последна редакция: ср, 05 авг 2015, 23:46 от gery_

# 796
.....След коя седмица мога да отпусна душа, тъй като сега ми се е свило всичко..
Ние така сме се разбрали с моя доктор , но аз съм с повече проблеми и тежка предистория..та 29 гс е първото отдъхване, после всяка седмица  е бонус.Тук една мама Алиса роди миналата седмица в 27 гс и бебко май е добре.Моята маймунка нямаше шансда оцелее в 25 гс....ей такива работи.Но тая шийка твоята според мен не говори непременно за преждевременно раждане.Ако беше страшно твоя си доктор щеше да ти каже,смятам...Да знаеш, че те мисля и ти пожелавам всичко в крайна сметка да е наред.

# 797
Лекаря ми не каза, че е страшно. Дори е на долна граница, но ми препоръча лежане и след месец при него. Но аз Тома  неверни, реших да посетя още едно, а защо не и две мнения. В понеделник замислям да отида при лекаря, който си е моят доктор, но не води жк, та не е наясно с проблемите ми, записах час чак за проследяване на тоновете вече и уговорка за раждането. Но явно ще отида по-рано за да го предупредя, както и той да си ме види. Обаче той мисля не е рискова бременност, та третото мнение ще бъде при такъв специалист. Не знам дали многото мнения няма да ме объркат, но не са ми казали в никой случай, че съм спешен случай.

# 798
Лекаря ми не каза, че е страшно. Дори е на долна граница, но ми препоръча лежане и след месец при него. Но аз Тома  неверни, реших да посетя още едно, а защо не и две мнения. В понеделник замислям да отида при лекаря, който си е моят доктор, но не води жк, та не е наясно с проблемите ми, записах час чак за проследяване на тоновете вече и уговорка за раждането. Но явно ще отида по-рано за да го предупредя, както и той да си ме види. Обаче той мисля не е рискова бременност, та третото мнение ще бъде при такъв специалист. Не знам дали многото мнения няма да ме объркат, но не са ми казали в никой случай, че съм спешен случай.
За това се изпарявай от "Рискова бременност"  Laughing (дано носиш на майтап) и не чети разни сложни случаи. Направи си консултации за твое спокойствие и споко  Hug

# 799
Благодаря за мненията, ще пиша как се развиват нещата. А и с теб сме в една отчетна 😘 Успех и късмет на всички момичета !

# 800
  • Пловдив
Момичета, тези от вас, които са лежащи без серклаж, и слагате утрогестан- казаха ли ви до  коя гестационна да го ползвате. Мене лекаря ми вика да го спирам в 24 г.с. Не могат ли да са по- обосновани. Никой не пише, надявам се сте добре, а бебчетата са на топличко и ритат  Hug
Здравейте и от мен  Grinning!
Ермина,аз съм лежаща,без серклаж и дори не пия/слагам Утрогестан.Моя доктор каза:"За сега Магнерот е достатъчен.Да запазим тежката артилерия."
Между другото сега се връщам от мерене на шийката и новините са добри,няма повече скъсяване  Grinning.Сега ми я мери с 4Д ехограф,през корема.Посмя се с мен док,когато му казах,че лежа около 22 часа.Според него било много,ама пусти страх....Той е сигурен,че ще успея,което ми вдъхна голяма увереност.
По въпроса за серклажа аз съм малко скептично настроена(мое мнение),но има мнооого жени успешно стигнали до щастлив край ,благодарение на него.Лично на мен не ми е правен такъв,въпреки двата спонтанни аборта,поради цервикална недостатъчност.Малкия го родих в 40- а седмица,само с лежане и Магнерот.Сега пак съм на този режим и се надявам на същия развой  Praynig.Наистина всеки случай е индивидуален.
Многото успели мами в тази тема са доказателство,че всички можем да постигнем целта !
Алиса,надявам се да сте добре с бебче  Praynig!

# 801
А колко см ти е шийката? На мен не са ми споменали нищо за Магнерот, въпреки че ми увеличи на 2/1 Нутри мага.

# 802
  • Пловдив
А колко см ти е шийката? На мен не са ми споменали нищо за Магнерот, въпреки че ми увеличи на 2/1 Нутри мага.
На 21.07. Я измериха 26 мм.  и малко разкритие от 4 мм. в средата,измерването беше с вагинален ехограф.Днес през корема я измериха 27.7 мм. и разкритието беше 3 мм.Док каза,че 1-2 мм. отклонение може да има.Същото ми каза и лекарката от ЖК.Имай в предвид че аз съм все още в 20- седмица.Дано съм ти била полезна  Heart Eyes.Само спокойствие и положителни мисли и всичко ще е ОК!

# 803
  • Пловдив
Момичета, тези от вас, които са лежащи без серклаж, и слагате утрогестан- казаха ли ви до  коя гестационна да го ползвате. Мене лекаря ми вика да го спирам в 24 г.с. Не могат ли да са по- обосновани. Никой не пише, надявам се сте добре, а бебчетата са на топличко и ритат  Hug
На мен док. ми каза до 34 гс без да прекъсвам
Иначе съм добре- утре влизам за болнични в болницата и ще ми мерят шийката, ако се е скъсила ще влизам в болница до края.
Как ли е Алиса?
КиВи,чакаме резултати и от теб.Стискам палци и   Praynig!
Забравих да се похваля и с мерките на момъка - 24 см./450 грама. Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 авг 2015, 12:26 от sve1976

# 804
Благодаря Све! Аз съм 25 седмица и вчера измериха шийката 2,56. Предложи ми серклаж, но аз мигновено отказах, предпочетох Утрогестана. После чак видях, че серклажа в късни седмици може да бъде много опасен. Бог да е с нас момичета, желая ви късмет !

# 805
Кивито легна в болницата,адска жега е...Утре ще ме гледат и ще решаваме какво ще правим.Днес докато ме приемат в отделението седях и стоя права близо час и половина.Ще ме орезелят тия хора- аз кога съм стаяла толкова време.Иначе за първи път правихме запис на тонове (26+1 ) цели 20 мин. Страхотно е да му чуеш сърчицето...Та новини днес няма- утре ще докладвам Peace

# 806
Киви, стискам палци!  Praynig

Днес ми е терминът, момичета - ето, аз съм доказателство - без серклаж, и само 2 седмици Утрогестан в 28 и 29-та, само лежане с 27 мм шийка и по 1 Диаспорал (магнезий) на ден стигнах дотук и май ще преносвам...

Алиса, дано всичко е наред с теб и бебчето!!!  Peace

Леки дни на всички лежащи коремчета.. вече не се очакват големи жеги  Hug

# 807
  • Варна
Ава, леко раждане!
Стискаме палци всичко да мине бързо и без никакви изненади.

# 808
  • София
Ог, Киви, много е гадно в тая жега на тия легла болнични, аз зимата умирах от жега, не пък сега.

Теичка, само скъсяване ли има? Има ли конус?

Ава хайде леко раждане!

# 809
Маце, прости ми невежеството, но какво ще рече конус? Първия път ми беше 3,06, после 3,6, а след месец, демек вчера 2,56 см. От снощи слагам Утрогестан, но не питах до кога да го слагам ! Имам микробиология за показване и ще го питам утре колко време трябва да слагам прогрстерона. Отделно в понеделник мисля да отида и при този, който ще изражда бебето, и тук искам да ви попитам дали на различните ехографи ще даде голямо отклонение?

Общи условия

Активация на акаунт