Лежащи, бъдещи майки, заповядайте да не скучаем - тема 32!

• 75 432
  • 815
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Alisa, важното е ТИ да си спокойна... така че ти стискаме палци!!!

Аз вече започнах да се раздвижвам по малко... в 9-ти месец съм и е доста тежко, като съм лежала около 3 месеца.. Не мога да повярвам, че стигнах дотук - щях да раждам в 28-ма! Лежане и пак лежане и ви пожелавам на всички да стигнете последните седмици!  Praynig

Алиса, продължавам да стискам палци, много, много...  Praynig

Аз лежа точно от 40 дни и като стана ми е едно тежко. Изморявам се бързо, тежи ми корема... Представям си какво ще е след месеци...  ooooh!

Относно свекървите, смятам че хич няма да съм лесна свекърва, ама к'во да прайш - съдба...  Mr. Green

# 706
При положение, че лежим от месеци, за да си родим здрави и доносени момчетата...... и накрая да ни се нанесе някоя намахана хлапачка. Еми, естествено, че ще сме лоши свекърви  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfireхахахаххаха #2gunfire

# 707
# 708
  • Пловдив
Здравейте,лежащи мамчета !Ще приемете ли във вашите редици още един член Simple Smile ?Бременна съм в 19 г.с. и при последния ехографски преглед измериха,че шийката ми е 2,6 см. и на места има разкритие от 0,4 см.Сега лежа и пия Магнерот.Преди години имам два спонтанни аборта,поради цервикална недостатъчност на шийката на матката - в 21 и в 28 г.с.Имам си и един юнак на 8 години,когото също излежах ,само че в болница.Сега към в къщи и ....пак на легло.
Искам да ви попитам до колко си позволявате да стоите седнали и прави през деня?Че  то от лежане вече ме боли всичко,а лежа едва от 3-4 седмици. Когато се изправя за малко,или си последна,се чувствам по-добре,ама много ме е страх.

# 709
Добре дошла, sve!
Явно имаш доста опит в лежането.... Но все пак доколко трябва да седиш или да си изправена, според мен само докторът може да ти каже. При всеки е различно положението, знаеш...
При мен АГ като ми каза да лежа, не знаех какво точно има предвид - почивах си повече наистина, но не спрях съвсем къщната работа и дори ходех до близките магазинчета  Grinning Не се чувствах зле. След една седмица обаче шийката ми се беше скъсила двойно.. имах и зацапване, наложи се да лежа в болница и така разбрах, че само до тоалетна мога да си позволя да се движа.. чак тогава се уплашиха и роднините ми и започнаха да помагат.
Кураж и търпение ти пожелавам   bouquet

# 710
  • Русе
Щом са казали лежане значи лежане. Когато бях в болницата докторката ни каза абе вие стоите седнали ама не трябва, трябва да лежите. Но ти си преценяваш колко ще лежиш. А за серклаж не говорихте ли?

# 711
Добре дошла,Све  Hug
Успех до финала ,а за лежането - колкото можеш повече.според мен.Това ,че се чувстваме добре и не ни боли е измамно.Шийката няма нервни окончания и не боли,когато се отваря или скъсява...много подло от нейна страна ..и така неусетно стават бели. Аз примерно лежа 23 ч в денонощието, че и повече- не чистя,не готвя,не мия чинии- нищо!Легло,баня,хладилник ( и ми сервират даже) Wink
А, и не си позволявам да седя -само,когато се храня...

# 712
  • София
Абсолютно, никакво седене или движение. Да ви се приготвя закуска и обяд всеки ден, или поръчвате по телефона. От Хепи вече ме знаеха всички досъавчици.  Wink

# 713
  • София
Да и аз само лежех по гръб, седнала, полуседнала или полулегнала си е като да си прав, създава се натиск върху шийката. Само до тоалетна съм ходила и вечер един бърз душ, разбира се и на прегледи, и за изследвания. Не повече от един час на ден да ми се е събирало права - мъжът ми всичко правеше, аз само за закуска и обяд се претърчвах до хладилника, където от предишния ден си имах подготвено ядене и пак си го носех в леглото, а на следващото ставане до WC мятах чинията в мивката  ooooh!  А вечер ММ ми пренасяше на табла, тържествена вечеря Wink Много ми беше гадно, че не можах да ходя по магазините и да си напазарувам за детето, но това да е проблема.
Sve, успех ти желая с лежането и успешен финал като преди 8 г.  Hug

# 714
  • Пловдив
Благодаря ви за топлото посрещане,момичета Heart Eyes.
Лежа максимално,не върша никаква домакинска работа ,малкия е при нашите в Ямбол,но все пак - да си сложа за хапване,да се измия ...разни такива дреболии.Не винаги има кой да ми слага,сами сме с мъжа ми.Ама умирам от страх,че вече и годините ми напреднаха.
За серклажа - и при предните ми бременности не ми го препоръчаха,бил нож с две остриета.Сега проучвам въпроса със силиконовите пръстени ,т.нар. песар на Арабин.Ако някой има опит,или е чувал,нека сподели.

# 715
Здравейте и от мен Simple Smile Отдавна ви чета но не съм писала и аз съм от лежащите Simple Smile със серклаж в четвъртък влизам в 20 г.с. с близнаци. Пожелавам на всички ни безпроблемна от тук нататък, търпение и един щастлив финал!

# 716
Здравейте и от мен Simple Smile Отдавна ви чета но не съм писала и аз съм от лежащите Simple Smile със серклаж в четвъртък влизам в 20 г.с. с близнаци. Пожелавам на всички ни безпроблемна от тук нататък, търпение и един щастлив финал!
Успех !  Лежане му е майката ...въпреки  прекрасния сезон, който ни вика към плажа

# 717
  • София
И аз лежа по 23 часа в денонощието (започнах още след редукцията  12 гс и така до сега - 19 гс)... Виждам, че при  НарруKali другото ембрионче почти е изчезнало (ако правилно съм разбрала), при мен все още е около 4см, но отива встрани.
С този серклаж вече ме е страх и на прегледи да ходя - като знам, че се налага да се чака...? Но няма как, поне 2 пъти в месеца се налага заради микробиологията. Лекарите не винаги поясняват какво значи да се лежи, но и аз се презастраховам (особено след последния аборт в 20гс). Търпение на всички пожелавам и позитивни мисли !

# 718
Sve, в 28 г.с. не можаха ли да направят нещо за бебето, защо спонтанен аборт се води? Ако не те притеснявам, да споделиш...

# 719
  • Пловдив
Sve, в 28 г.с. не можаха ли да направят нещо за бебето, защо спонтанен аборт се води? Ако не те притеснявам, да споделиш...
Бебето се роди 950 гр.,а според Българското законодателство под 1000 гр. Се водело аборт.Издържа три дена и почина.Живот,какво да направиш!Ама аз не се давам лесно и резултата е налице и е на 8  Laughing.
Успех на всички хоризонтални бременеещи и много търпение!
Заслужава си! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт