Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталният фибронектин?
Какво представлява фетален фибронектин и как се провежда тестът за него?
Какви са резултатите от теста за фетален фибронектин?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталният фибронектин?
Феталният фибронектин е протеин, открит в шийката на матката по време на бременност. Наличието му във вагиналния секрет може да предскаже риска от преждевременно раждане. Тестът за фетален фибронектин се използва за оценка на вероятността от преждевременно раждане в рамките на 7-14 дни. Положителният резултат предполага необходимостта от по-внимателно наблюдение и грижи за бременността.
-
Какво представлява фетален фибронектин и как се провежда тестът за него?
Феталният фибронектин (fFN) е протеин, открит във вагиналната слуз по време на бременност. Тестът за фетален фибронектин включва вземане на проба от влагалищния секрет и анализирането му за наличие на този протеин. Този неинвазивен скринингов тест помага да се оцени рискът от преждевременно раждане, особено при жени с анамнеза за предишни преждевременни раждания или други рискови фактори. Тестът обикновено се извършва между 20 и 34 седмици от бременността и резултатите са достъпни в рамките на един ден. Цената варира в зависимост от клиниката или болницата, но обикновено е около 70 лв.
-
Какви са резултатите от теста за фетален фибронектин?
-
Какви са препоръките за почивка, лежане и сън по време на бременност?
-
Какви са причините за лежане в леглото по време на бременност?

Tai che se nadqvam da okuroja lejashtite maiki i da vi vdahna nadejda che ima svetlina v kraq na tunela..A tunela e tamen! Tova mnogo dobre go znam. Za razlika ot mnogo drugi hora koito se radvat na pochivka i da sa vkshti, az vinagi sam bila mnogo aktivna i sled kato mi kazah che trqbvad a leja ( 25 g-s-) imah chustvoto che shte umra...hmm chustvoto ne otmina s vremeto, a se zadalbochi.. da chovek trqbva da chete, da si pochiva da misli pozitvno , i t.n. ..no istinata e che ne lesno! I iskah da vi kaja che vi razbiram! Napalno normalno e chovek da se chustva podtisnat. Hubavoto e che tozi moment preminava i posle idvat drugi, po hubavi 
Късмет, късмет си трябва..Пожелавам го на всички
На 26 г съм.Миналата година декенври месец имам аборт в 13 сед по медицински причини.Страхувах се ,че няма да мога да збременея и такива неща.След 2 месец опити и първия с тестове за овулация(дали помогнаха или не незнам) стана отново чудото и юни мнесец разбрах новината.Още в 5та седмица имах зацапване розово=кафеникаво.Веднага почнах Дуфастон.Болничен и на легло.Чувствах се отвратително,бях парцал.Повръщаше ми се а неможех,заставаше по средата и нито напред нито назад...Имах болки от дясната страна ,дори мислех за извънматочна,Слава на Бога не е.Тези болки от дясно бяха толкова ясни и изразени,че чувствах постоянно едно туптене,все едно сърцето ми е там...бъхтене или как да го нарека.Пуснах урина всичко добре.Докарах я до днес,къде зацапва ,къде спира каквото си иска прави.Лекаря ми отговори че така са много жени до 3ти пълен месец ,без повече обяснение.Не нахалствах защото знам че е добър гинеколог тои направи аборта в 13 седмица.В нашият град едва ли не ме гледаха като някаква аткарция,заради голямата седмица и проблема които имах.Вече почти няма болки.Кръста ме боли и корема горе,но е много по търпимо отначалото.Толкова черногледа съм че няма и накъде...Все си мисля дано този път е наред всичко.Като отида до магазин или до доктора (сигурно 5 пъти съм ходила)и видя някоя бременна мама си викам щаслива радва се ....Аз затворена и това лежане от страх да не прокървя...Днес имах една прерязваща болка ж корема след 4-5 мин отново.Отидох до лекаря и каза,че бременността се развива и такива болежки ще имам цяла бременност.Не каза нищо за контракций.Страх ме е малко да не са контракций,като немога да определя ...първият път не разбрах дето се вика че съм бременна не ме заболя никъде нищо...Продължавам с но-шпа и дуфастон.Имам еротични сънища,след като се събудя и ме боли корем.С прекъснати полови контакти.Как мислите дали са контракции или просто както лекаря каза ''болежки'' Съжалявам че изписах света,но просто искам да си го излея.Приятелките не ме разбират.едната е бременна в 9я и тя малко проблемнаа другата хабер си няма за какво става дума..
,но долу -горе се справя -готви,пуска прахосмукачка,мие чинии...По мебелите можем да рисуваме,ама....стискам очи и зъби.Очаквам удобен момент и това да го накарам да свърши.Правя му списъци за пазаруване,справя се.Сега е момента
.Не се оплаквам,ще имам време да чистя,само бебе да се роди когато му е времето.А баткото всеки ден ме моли да го вземем,че да ме гледал.Сладур
!

Киви Имам чувство,е корема ми е твърд винаги и дори го пипам все,а майка ми вика какво набутваш там
Днес сутринта прерязващата болка си беше долу яйчниците...Това което каза за срамната кост имам още в началото болка там отдясно.Тръгва от яйчника като малка тънка тръбичка до срамната кост ,дори усещам някъде вътрешно...Затова и мислех за