Лежащи, бъдещи майки, заповядайте да не скучаем - тема 32!

• 75 421
  • 815
  •   1
Отговори
# 720
Извинявай, че те върнах към лошия момент  Hug
Аз родих 640 гр бебе и живя малко повече от месец,  но съм хванала малкото време, в което родени след 22 г.с. се водеха живородени ...

# 721
  • София
Сега за живородено се смята бебе с тегло  600 гр. и гестационна възраст от 22 седмица. 

От МЗ обмислят промени http://www.mediapool.bg/grazhdanski-otpor-sreshtu-promyana-na-gr … e-news229038.html
Галя от проекта "Моето мечтано бебе" на "На Кафе" роди в МД бебе 750 гр. в 27 или 28 г.с. не помня точно и успяха да го спасят, та дори не е и с увреждания. 

# 722
Сега за живородено се смята бебе с тегло  600 гр. и гестационна възраст от 22 седмица. 

От МЗ обмислят промени http://www.mediapool.bg/grazhdanski-otpor-sreshtu-promyana-na-gr … e-news229038.html
Галя от проекта "Моето мечтано бебе" на "На Кафе" роди в МД бебе 750 гр. в 27 или 28 г.с. не помня точно и успяха да го спасят, та дори не е и с увреждания. 
Мислях,че са вдигнали седмиците..поне така ти се позволява да си го вземеш,ако стане най-лошото...

# 723
  • Пловдив
Нещата явно са се променили.При мен това се случи през 2004 година.

# 724
Zdraveite na vsichki lejashti mami.

az redovno sledq grupata, tai kato i az trqbvashe da leja... Moga da se pohvalq che tuku shto vlqzoh v 9ti mesec i veche sme na sigurnata strana Simple Smile Tai che se nadqvam da okuroja lejashtite maiki i da vi vdahna nadejda che ima svetlina v kraq na tunela..A tunela e tamen! Tova mnogo dobre go znam. Za razlika ot mnogo drugi hora koito se radvat na pochivka i da sa vkshti, az vinagi sam bila mnogo aktivna i sled kato mi kazah che trqbvad a leja ( 25 g-s-) imah chustvoto che shte umra...hmm chustvoto ne otmina s vremeto, a se zadalbochi.. da chovek trqbva da chete, da si pochiva da misli pozitvno ,  i t.n. ..no istinata e che ne lesno! I iskah da vi kaja che vi razbiram! Napalno normalno e chovek da se chustva podtisnat. Hubavoto e che tozi moment preminava i posle idvat drugi, po hubavi Simple Smile Nikoga ne zabvravqtite che e samo moment!

Otnosno lejaneto, ne sam medicinsko lice za da opredelq dali tova pomaga, no tova koeto sas sigurnost pomaga e Vie da chustvate svoeto tqlo, i da mu se podchinqvate! Kogato me izpratiha v bolnica i mi kazaha che dva meseca tr da leja, bqh tochno sled premestvane i mnogo golqm emocionalen stres..chutsvath che tqltoto iska da si pochine, no ne go poslushah..bqh v bolnica, kadeto izdarjah 5 dni, za da mi biqt neobhodimite injekcii za belite drobcheta, i sled tova na sobstveno jelanie i otgovornost se pribrah vkashti. Opitah se da leja, no chestno kazano stavah ot elegloto, ponqkoga gotvih, praveh sladkishi, ili drebni domakniski raboti, no ne izlizah navan ...i vinagi slushah tqltoto si..I mislq che tova mnogo mi pomogna..da ne se pobarkam i da iskarame s bebeto chak do dnes - 37 g.s. mejdudrugoto lekarite mi razreshiha da "stavam" v 34 g.s. i ot togava moga da se dvija oficialno..i moga da vi kaja che "dvijnieto" sled 34 g.s. ne e nai - lesnoto neshto..no e hubavo chovek da se chustva svoboden..za sajalenie psichicheskiqt strah che moje da se sluchi neshto ostava.. makar i naprednalite sedmcii...

Kakto i da e..chlen sam i na edna druga grupa v foruma, koqto se kazva Avgustovski maiki (kadeto akto che li sa predimno maiki s ne tolkova golemi problemi)..za razlika ot tuk v tazi grupa..tam veche imashe 10 ranni rajdaniq prez izminaliq mesec, za shtastie vsichkite bebeta sa dobre! Simple Smile

Drajte se..i slushaite vatreshniq si instinkt. SLushaite tqloto si, to znae nai-dobre! i to shte vi kaje dali trqbva striktno da lejite, da se dvijite ili izobshto ne.. Simple Smile

Jelaq na vsichki edin hubav den i pojelavam na vsichki badeshti maiki da stignat pone do 37 g.s. ( v koeto sam vsashtnost absoliutno sigurna che shte e taka  Wink

# 725
Paulina317 благодаря за куража  Hug Успешен финал ти пожелавам.Ние ще си подремем още в темата,за да минава по-лесно времето.Тук е правилното място за нас - и в моята група (Ноемврийки) момичетата нямат проблеми и там само ги стресирам- дори и нещо малко да споделя...
Аз мисля,че и късмет си трябва в цялата работа, освен спазването на препоръките  на докторите.Лично съм изтърпяла на гърба си огромно нещастие ,въпреки лежане,стриктно спазване,хапове,манипулации  Tired Късмет, късмет си трябва..Пожелавам го на всички  Praynig Hug Praynig

# 726
  • София
Sve можете да си наемете някаква помощница или жена за да се грижи за теб. Даже може да ти готви. Стига да можете да си го позволите. Даже аз зимата разглеждах някакъв сайт който предлагаше тези услуги. Жалко че няма вече mykitchen, беше евтинко и можеше за цяла седмица да се поръчва.

# 727
Хей момичета  Hug Включвам се и аз  Flutter На 26 г съм.Миналата година декенври месец имам аборт в 13 сед по медицински причини.Страхувах се ,че няма да мога да збременея и такива неща.След 2 месец опити и първия с тестове за овулация(дали помогнаха или не незнам) стана отново чудото и юни мнесец разбрах новината.Още в 5та седмица имах зацапване розово=кафеникаво.Веднага почнах Дуфастон.Болничен и на легло.Чувствах се отвратително,бях парцал.Повръщаше ми се а неможех,заставаше по средата и нито напред нито назад...Имах болки от дясната страна ,дори мислех за извънматочна,Слава на Бога не е.Тези болки от дясно бяха толкова ясни и изразени,че чувствах постоянно едно туптене,все едно сърцето ми е там...бъхтене или как да го нарека.Пуснах урина всичко добре.Докарах я до днес,къде зацапва ,къде спира каквото си иска прави.Лекаря ми отговори че така са много жени до 3ти пълен месец ,без повече обяснение.Не нахалствах защото знам че е добър гинеколог тои направи аборта в 13 седмица.В нашият град едва ли не ме гледаха като някаква аткарция,заради голямата седмица и проблема които имах.Вече почти няма болки.Кръста ме боли и корема горе,но е много по търпимо отначалото.Толкова черногледа съм че няма и накъде...Все си мисля дано този път е наред всичко.Като отида до магазин или до доктора (сигурно 5 пъти съм ходила)и видя някоя бременна мама си викам щаслива радва се ....Аз затворена и това лежане от страх да не прокървя...Днес имах една прерязваща болка ж корема след 4-5 мин отново.Отидох до лекаря и каза,че бременността се развива и такива болежки ще имам цяла бременност.Не каза нищо за контракций.Страх ме е малко да не са контракций,като немога да определя ...първият път не разбрах дето се вика че съм бременна не ме заболя никъде нищо...Продължавам с но-шпа и дуфастон.Имам еротични сънища,след като се събудя и ме боли корем.С прекъснати полови контакти.Как мислите дали са контракции или просто както лекаря каза ''болежки'' Съжалявам че изписах света,но просто искам да си го излея.Приятелките не ме разбират.едната е бременна в 9я и тя малко проблемнаа другата хабер си няма за какво става дума..

# 728
  • Пловдив
Sve можете да си наемете някаква помощница или жена за да се грижи за теб. Даже може да ти готви. Стига да можете да си го позволите. Даже аз зимата разглеждах някакъв сайт който предлагаше тези услуги. Жалко че няма вече mykitchen, беше евтинко и можеше за цяла седмица да се поръчва.

За съжаление не можем да си позволим домашна помощница.Мъжа ми опъва за всичко,не че си дава много зор  Naughty,но долу -горе се справя -готви,пуска прахосмукачка,мие чинии...По мебелите можем да рисуваме,ама....стискам очи и зъби.Очаквам удобен момент и това да го накарам да свърши.Правя му списъци за пазаруване,справя се.Сега е момента Grinning.Не се оплаквам,ще имам време да чистя,само бебе да се роди когато му е времето.А баткото всеки ден ме моли да го вземем,че да ме гледал.Сладур  Heart Eyes!

# 729
  • Варна
Мъжа ми опъва за всичко,не че си дава много зор  Naughty,но долу -горе се справя -готви,пуска прахосмукачка,мие чинии...По мебелите можем да рисуваме,ама....стискам очи и зъби.

И ние сме така. Вчера го питам кога ще пусне прахосмукачка, а той вика: "Е, нали миналата седмица пусках?"...  ooooh!
Ама иначе си ме гледа, и готви, и пренася храна в леглото... нямам въобще очи да се оплача.

# 730
И аз да си похваля мъжлето- златен ми е .Всичко прави- работи до късно и после се запретва да готви,чисти, мие чинии.И все е един усмихнат, не дава вид, че му тежи, макар че съм сигурна, че му е дотежало отдавна...

# 731
Loathe ,добре дошла !
Контракциите ясно се разграничават от болките при разпъване на матката.При мен контракциите са стягане като пояс около кръста и корема ниско долу- все едно ще ти идва,или болки само ниско долу до срамната кост, а неболезнените са просто гадно втвърдяване на целия корем.Ще имаш и много различни болки свързани с разпъването- като тъпа болка във влагалището, плобождания, болки  между краката все едно си правила шпагат....И аз отдавна се каня да пиша за секса и по-скоро за липсата му.Не знам що е туй нещо вече 5 месеца.И аз имам такива сънища и се събуждам много кофти, но това няма как да се контролира.Пиеш ли но-шпа за болките?
За кървенето-лежане и това е.Дано успееш този път  Praynig

# 732
Благодаря зя отговора Blush Киви Имам чувство,е корема ми е твърд винаги и дори го пипам все,а майка ми вика какво набутваш там hahaha Днес сутринта прерязващата болка си беше долу яйчниците...Това което каза за срамната кост  имам още в началото болка там отдясно.Тръгва от яйчника като малка тънка тръбичка до срамната кост ,дори усещам някъде вътрешно...Затова и мислех за
извънматочна  Пия 3*1 но-шпа и дуфастона от днес на 8 часа,че''съм се натровила 2 месеца на 6ч по 1''
За секса не сме  правили от както разбрах което си е 2 пълни месеца.Страх  ме само от тея сънища(не са малко) и емоции покрай тях  да не би да получавам контракции,защото предимно сутрин ме наболява след сън.Лекаря ми беше спокоен днес чак хвана яд малко се чудя май да ида за 2ро мнение

# 733
  • Варна
Благодаря зя отговора Blush Киви Имам чувство,е корема ми е твърд винаги и дори го пипам все,а майка ми вика какво набутваш там hahaha Днес сутринта прерязващата болка си беше долу яйчниците...Това което каза за срамната кост  имам още в началото болка там отдясно.Тръгва от яйчника като малка тънка тръбичка до срамната кост ,дори усещам някъде вътрешно...Затова и мислех за
извънматочна  Пия 3*1 но-шпа и дуфастона от днес на 8 часа,че''съм се натровила 2 месеца на 6ч по 1''
За секса не сме  правили от както разбрах което си е 2 пълни месеца.Страх  ме само от тея сънища(не са малко) и емоции покрай тях  да не би да получавам контракции,защото предимно сутрин ме наболява след сън.Лекаря ми беше спокоен днес чак хвана яд малко се чудя май да ида за 2ро мнение

Според мен, всичко, което описваш, е нормално. И болките, и сънищата. Сънищата при мен започнаха няколко дни след трансфера и продължиха до към края на 10-та седмица. И миналата година беше същото - от трансфера до аборта в 8-ма седмица. Много е кофти усещането като се събудиш, точно като контракция си е, но няма  какво да направиш. Четох доста по форуми и много момичета споделят за такива сънища в този период на бременността. Било свързано с хормоните нещо... 

# 734
Благодаря  Hug търсих с търсачката не ми излиза нищо за сънищата .Аз понеже незнам контракция или нормално.След отговора ти ми дойде и куража сякаш   Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт