Мрачно е навън и капе, МАЙско бебе мама хапе

• 25 721
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Anp със сухари те със спелта на холе  Peace
За по- късен етап взех тези на хип

Btw имаме амкета Wink моля, гласувайте и коментирайте на воля Simple Smile

# 601
По повод анкетата аз се замислям и за частна кухня  или поне за начало ,понеже не мога да си представя как ще изляза само за едното ядене ако вънка е -15  и примерно сняжна буря или ккато обикновенно не се чистят тротоарите или нещо такова. Като за начало предпочитам частаната понеже хем ще ми го карат до вкъщи , хем и контрола е малко по завишен - загледала съм конкретно Хер Бебе   chef.

# 602
Pancake, благодря за инфото Simple Smile
Monicat, напълно те разбирам. С моето заспиване снощи след 3 и събуждане в 7:30... Направо нз къде се намирам. И нашето дупе много леко. Още нямаме 6500. А си хапва доро повече от колкото му се полага.
Anp, безглутеновите въведох както и пюретата. Започнах с оризовата каша с по няколко лъжички. Но Иван не яде чиста каша, дори и да е плодова и винаги му добавям и плодово пюре - ябълка, круша или слива. За около 5-6 дни стигнахме до цяла доза 160-180 мл. После бананова и ябълкова. Кашата ми замества следобедното хранене.
Хайде оставям ви, че имаме гости. Хубав ден Simple Smile

# 603
  • София
Аз съм за кухня, ама те слагат и захар и сол в храната на 8месечни?!?

# 604
Здравейте!

ММ е отпуск от днес, та няма да съм толкова редовна, имам много набелязани неща за вършене по време  на тази прословута отпуска. Днес и малката се съобрази с татко си и се събуди към 10.

На анкетата съм гласувала с "колебая се", всички хвалят най-близката до нас кухня, но поне до годинка не мисля да я записвам, не знам защо, но някак им нямам доверие.

tofifi, посмях се посред нощ с вашият тати! При мен е обратното, колкото пъти му я оставя, толкова пъти се превръща в малко послушно ангелче, явно обича да побърква само мама.

Диляна Лютова, на Плазмон са бисквитките, но има и такива с глутен, така че гледай внимателно, когато ги купуваш.

Pancake_86, браво  bouquet, много добре си систематизирала информацията!

anp, кашата я давам на следобедно хранене, примесена с плодово пюренце.

zeldelina, Елена повърна, когато за първи път и дадох месно пюре, толкова и беше отвратително, но постепенно им свикна и сега си ги хапва с охота. Вчера дадох броколи с пиле, физиономията и беше уникална, чудеше се да яде ли, да плюе ли, но на 4 - 5 лъжица видя, че няма измъкване и си изяде всичко.

monicat, честито първо "мама"! Ние казваме много неща, но не мисля, че осъзнава какво казва, иначе "мама" съм го чувала вече няколко пъти, а пък "тата" го повтаря цял ден, от няколко дни казва "да". Това с търсенето на определена каша е ужас, още повече като трябва да е безмлечна, обиколих няколко магазинчета докато намерих овесената каша на Тьопфер. Не знам защо не правят повече чисти каши, все съдържат някакви плодове или са млечни, пък аз предпочитам чиста каша и вече да си я разбъркам с плодово пюре или да сложа АМ. Ръж и ечемик изобщо не срещнах, видях безмлечна спелта пак на Тьопфер и всякакви комбинации с пшеница.

P.S. Докато напиша и 3 нови отговора, браво момичета, ако продължим така, до края на седмицата, ще имаме нова тема!

# 605
Аз се колебая.. От една страна се чудя, дали ще мога да осигуря разнообразие, ако готвя в къщи. От друга има държавна кухня ( мисля , че е пункт за разпределяне) две улички от нас....обаче съм виждала майки да хранят децата в междублоковото лятото, тъкмо взели храната...Еми, супата гадна - не я яде, основното няколко лъжици и изкупна целия десерт - по думи на майката, която го опита, защото имало захар  newsm78

При априлките пък коментират, че слагали прясно мляко и цели яйца... newsm78

Хер бебе мамите в квартала са с отрицателно мнение, като пак сме вън и ги срещна. Ще ги разпитам защо. Съседката 1 ден получи доставка от тях , засякохме се в асансьора. Като я видя, ще я питам за мнение, но от тогава не са повторили  newsm78

Та при държавните заявката е за един месец, докато частните може да е ден за ден

Mishka заинтересува ме с тази спелта на тьопфер, а си изхвърлих брошутрите...отивам в сайта да проверя ( взела съм семолина или пшеничен грис в превод, но ако има спелта - уай нот Wink грамажът на кашите е 175 и поне след добро преяждане ще се консумират по-бързо и респективно ще позволява редуване с други преди изтичането на срока от 3-4 седмици след отваряне)
....
Ами да, ето я спелта та

А аз съм взела тази с пшеницата

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 12:44 от monicat

# 606
Моникат питай ги защото при мен пък е точно обратното - много ми ми ги хвалят.  Да не би да идва храната от различни кухни и от това да се получава разликата? newsm78 Аз съм разглеждала менюто и там е споменато какво се съдържа и какво не, както и може да се избира био или нормално меню. При мен проблема с държавната е че е супер далече - поне 30 мин пеша ми трябват и то в хубаво време ...а посред зима или буря дори не си го представям как ще стане  Crossing Arms

# 607
Момичета нали кухнята ще е чак когато сме въвели глутен и всичко, което пресполагам ще е към края на 9 началото на 10 месец. При нас се пада към февруари ,март месец. Конкретно при нас има на 5 мин децка кухня (до стария ни блок), ами докато живеех ме там  и сега като сме ходили там (че магазина от които пазарувам е точно при нея) има цяла опашка от маики дори при нея съм виждала и мобилната на Ян Бибиян. Предполагам, че стандартите са им определени и едва ли да слагат каквото си скат вътре  newsm78 По принцип съм за , но ще видим до къде ще сме стигнали.
monicat До колкото разбирам спелтата се дава преди пшеницата, може ли да заменим с нея ечемика, защото не намирам нищо с ечемик?
mishka88 Блогодаря за инфото за бисквитите  Simple Smile
Да ви попитам украсихте ли елхата вече?  santa2 Close-mas: Nature Snowman Nature Snowman

# 608
  • София
С тази анкета ме хвърлихте в джаза. Прегледах всички кухни и има само една и то в русе, която готви без сол и захар. Crazy
Това значи, че ако искам разнообразие и преминаване към обща храна, ще т ябва на го преглътна... Интересното е, че има варианти с био, с адаптирано мляко, има и кухня от 6 месеца, но няма без сол и захар. В такъв случай ще отложа записването поне малко да порасне и ще пробвам докато не открия кухня с минимално количество сол и захар. То и без това ще ми трябва поне месец за глутен, още месец за млечни с пресечен белтък и още месец за допълнителни плодове и зеленчуци, та на 10-11 навършени месеца може би не е чак такава драмата. Thinking

# 609
monicat дадох изследванията всичко е нормално а за левкоцитите каза че е нормално да са завишени при условие че скоро сме били болни но ако нещо ме притеснява може да ги повторим когато поискам но аз мисля да не ги повтарям щом тя казва че не е повод за притеснение.

На анкетата гласувах "ДА" цяло лято ходя с моите приятелки да си взимат кухнята и всички толкова ми е хвалят а и гледам че дечицата си я хапват. При нас няма частна за това държавна до колкото видях е ден за ден

# 610
Аз бих пробвала кухня, но незнам дали ще яде. Ей това е лошото, че слагат сол и захар. Не мисля,че някпй дели на месеци. За всички е едно. Вероятно ще взема да пробвами ако яде ще ползвам докато мине на обща храна

Елси, аз захраних първо с оризова и тогава не ми стоеше като проблем. Може би първоначално ще давам малкото лъжички към обедното пюре, че нали трябваше новите неща да се въвеждат до обяд и после ще действам като м_г_го.  Това захранване имам чувството, че сама си го превръщам в някакъв безкрайно сложен проблем. То е чудене, то е зверене:-)
Предполагам, че захраня ли с бананова каша се води захранена с банан

# 611
Ох, Дианае сниски хематокрит, MCH, MCB. Изпаднах в паникс, че има таласемия

# 612
За кухнята съм твърдо против. Имам познати, които работят в тях. Ммм, не мерси.

# 613
Здравейте!Чета Ви от известно време,но все не се престрашавам да се включа и ето днес се престраших.Да се представя аз съм майска мама с бебе Даниел(родено на 28.05 ,3кг /51см)Изцяло на кърма е.На 5 месеца го захраних и вече имаме 2 заместени хранения.Вчера бяхме на консултация и е 8300/73см. и от понеделник започваме с попара.На четири месеца му излязоха 2 зъба в момента чакаме горните 2 и още един долен Shocked.Продължава да се буди през нощта за ядене .При вас как е с нощните хранения?от Варна съм и се разхождам сама ако има и други мами  може да се запознаем.Ами това за нас .Не знам колко ще съм редовна защото си гледам малкия сама (е разбира се с мм)и не ми остава много време.Хубав ден и до скоро. smile3525

# 614
Здравейте майчета, влизам и гледам 60 нови...браво много добре се справяме ще имаме нова тема съвсем скоро, но не мога да ви смогна...
Една приятелка ми е на гости и няма да имам време.
Но гледам че вече имаме анкетка, аз гласувах да, но не съм сигурна дали ще мога да си я взимам всеки ден а и имаме време до тогава, едното майче дет вика слагат сол и захар, макарче има време до тогава може и ние да даваме знам ли  Joy
Айде оставям ви за сега, до после Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт