Мрачно е навън и капе, МАЙско бебе мама хапе

• 25 724
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • Майна Сити
Мами, някоя от вас беше дала линк за развитието на бебето в 6-тия месец. Понеже няма как да преровя всички страници назад, ще може ли да го пуснете пак?  Embarassed

# 586
След 6 месеца дойде и моето време да изляза.Прибирам се преди малко и какво да видя.Таткото е пред нервна криза дятту ми се смее ,ама ревало в продължение на половин час преди да се прибера.Къщата с главата надолу(шишета ,биберони и купички навсякъде).И после пак да ми разправя ,че ми било много лесно цял ден да си лежа и да си гледам детето. hahahaСмятам да оттук нататък да излизам поне един път на две седмици Sunglasses

# 587
Xax xa xa нека му е да види какво е  Mr. Green Другия път повече  Hug

# 588
 Twisted Evil харесва ми идеята и смятам да я приложа скоро

# 589
Я колко нощни птици се събрахме  Mr. Green

# 590
Ха ха, нощни птици да искате. Ние заспахме към 9:30. Към 11 се събудихме и изядохме още 40 мл. мляко и пак заспахме. Но нещо е неспокоен. Не се буди, но мрънка в съня си и много се върти. И съответно мама неможе да мигне .

# 591
Добро утро момичета  kaffeetrmker_2  food010
Снощи тъкмо се наканих да пиша и лаптопа ми се изключи  #Cussing out отново   comp03  #Cussing out затова направо си легнах  Simple Smile
След вчерашната паника когато осъзнах че съм и давала млечна каша с ориз, направих едно сериозно проучване в нета и днес мисля да го довърша  Simple Smile Добре че си имаме модерно педи и си пишем по Facebook   bouquet
tofifi Малко му е било, но после пак ще казва че ти е лесно по цял ден да си седиш Simple Smile
В случайте които съм оставяла малката на баща и е било страшно, значи той ще се оправи какво толкова  Grinning Единия път беше без чорпогашник, защото и сменял памперса и забравил да го сложи  ooooh!  newsm30 И прясна прясна случка от неделя отидох аз на лекции и се по забавих малко, прибирам се този път тя без боди  Joy но поне с чорпогашник  hahaha цялото боди омазано и на земята  Joy Joy
Абе всички татковци са така  ooooh!
Да попитам :
1. Полинка беше казвала някакви бисквити без глутен (не можах да ги намеря в предните страници)
2. Какво мислите да давата, за да въведете ръж и ечемик, след вчера искам да съм подготвена добре със стриктен план
 Може и друго да исках да питам ама забравих  newsm78
И аиде че коледа идва ще помисля и аз за име и може да си спретнем анкета  Grinning Лек ден момичета  Simple Smile

# 592
Здравейте милички.  Hug

Понеже много се говори за каши, реших на бързо да обобщя за бъдещите  и настоящи захранващи мами.

ЗА БЕЗМЛЕЧНИТЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ КАШИ

Скрит текст:
Ориз, просо,царевица, елда, капланджа.
Желателно е въвеждането първо на оризова каша,тъй като някои пюрета съдържат оризово нишесте.
Повечето мами, взимат безмлечни каши, към които прибавят АМ от тяхното, което си ползват. За мен това е по-добър вариант, че иначе е  съмнително, това в кашите какво е.
Към кашите за вкус може да прибавяте пл. пюре, което вече сте давали. Повечето бебета харесват комбинацията пюре-каша. Кашата приготвяте с вода, както е описано на опаковката или с АМ на вкус. На 100 гр. каша слагам 2 м.л. мляко, става по-калорично. Някои мами приготвят кашите на око, с различна гъстота, както се хареса на бебето, така.
Започвате с 2-3 л. и увеличавате, както с пюретата.

ЗА ГЛУТЕНОВИТЕ КАШИ И ВЪВЕЖДАНЕТО НА ГЛУТЕН.

[spoilerhttp://zahranvane.wordpress.com/2010/03/29/gluten/

НА КРАТКО КАЗАНО
глутенови: пшеница, ечемик, овес, ръж
Има два подхода за въвеждане на глутен – около края на 6 м. и около 8 м.
Зависи от педиатричните школи. Европейските са по-уверени относно подходящата възраст, други – по-предпазливи.
Въпросът е да не се въвежда глутен прекалено късно т.е. след 9-10 м. – вероятността за проблеми е по-голяма (най-вече при предразположените деца), а и това ограничава ненужно менюто на едно по-голямо дете.

Може да започнеш с глутена, като първата глутенова храна предлагаш като нова храна няколко дни. После продължаваш да го предлагаш със същата или друга глутенова храна, като паралелно захранваш с други нови неща. Важното е да не се прекалява с количеството в началото (дава се само по един път дневно) и да започнеш с храни с ниско съдържание на глутен (овес, ечемик или друга, но не пшеница).
Идеалният вариант за изреждане на зърната:овес-ръж-ечемик-пшеница и първо с  каша- безмлечна с овес .Въвежда се като всяка нова храна – лъжичка по лъжичка. Няма точни препоръки кога и за колко време трябва да се стигне. Около седмица за пълна доза овесена каша е добре.
Важно е глутенът да се дава в нормални дози – не че е задължително всеки ден по една доза овесена или друга каша в рамките на първия-втория месец, а най-вече да не се пропускат по няколко дни без глутенови храни.

Може да дадеш овес за 10 дни, ечемик за 5-6 дни, след това някакъв друг плод, месо или зеленчук за 3-5 дни. После идва ред на пшеницата или маслото примерно. Маслото определено може да се вкара по-рано, да кажем за 3-5 дни, така изместваш пшеницата само малко по-назад и не се натрупват всички глутенови храни наведнъж.

Надявам се да съм била полезна.   bouquet

][/spoiler]

# 593
Здравейте. Безглутеновите каши как ги въведохте? Направо в пюрето на обяд или като отделно хранене? Аз мисля след някои зеленчуци да въведа няколко каши, защото давам по парче сурова ябълка и круша и ги броя за въведени, но не съм наясно как да процедирам с тези каши.

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 10:10 от anp

# 594
Здравейте дискотечни мами Simple Smile
Отказвам да въвеждам попара, докато не си оправим режима  Joy не можах да отлепя тази сутрин, главата ми дрънка като счупена китара...предната вечер бях спала 3 часа и вчера направо малката хакерка ме довърши  Whistling

Anp за кашите на холе в онова магазинче - имат ги, приблизително цената е около 7,50 за ориентир ( с толкова инфо успях да натоваря ММ ,  с повече блокира  Thinking)

Кашата в повечето случаи я смесвам с пюре .т.е правя по-малко доза от тази на кутията и мешам с пюре да получа количеството, което яде и което вчера се опитахме леко да завишим, че ни е много леко дупето   ooooh!

Mishka виж поста на Pancake  там споменават 10 дни овес и после да се продължи с нещо др глутен съдържащо, като междувременно се продължи с въвеждането на нови неща...
Аз така като чета и мислено си отбирам разни работи  Blush та вчера като гледах записките, че съм продължила да въвеждам, знаех, че има причина, но... Simple Smile ми липсваха аргументации хихи

Tofifi може вече да си прочела поста чимотмвчера, но за вс случай - на нас док ни каза цитрус и тропик след 1 год възраст  Peace

Ръж и ечемик и аз не знам как  newsm78 мислех си за опция с бисквити, но единственото като междинка, което намерих, са бисквитите със спелта на холе...ако някой знае други формат, подсказвайте  Praynig

Изпивам кафето и си правя второ  Tired

# 595
Панкейк, страхотна си, благодармя за систематизираната информация   bouquet
Anp, аз въвеждам оризова каша като отделно хранене. Обаче изключих картофа от обедното ни меню засега, че малката много се запича и да балансирам. Днес ще й давам тиква с пащърнак Peace и ве е повечко каша като за трети ден  Flutter.

# 596
Добро утро и от мен  Hug
Снощи до 2ч се пулих в телевизора и изобщо не ми се спеше ....всички спяха сладко сладко а аз като вампирите  afwitch А тая сутрин дребния все едно разбра че късно заспах и се смили над мен и се събуди да яде чак в 9ч   breastfeeding От там кафенце, душче, прахосмук и ей ме на пак на компа Mr. Green
Днес ще дам на дребния за първи път месце  да видим длаи ще му се услади. Мисля голямоъо бурканче да го делна на 3 и другите 2 части във фризера за следващите пъти, че педи каза през ден да са пържолите Joy
Хайде за сега чао - отивам да правя бицепс с помпата и после пак  Laughing

# 597
Благодаря, monicat! Аз още не съм намерилавреме да отида, а не смея да пратя друг, че кой знае какво ще донесе Simple Smile
Няма ли ръж и ечемик в някоя от мнгокомпонентните каши?
А тази попара защо изобщо трябва да се дава? зная от приятелки, че технити деца не я ядат

# 598
Забравих да споделя -вчера многократно каза мама  newsm44 вечерта, като не можеше да заспи (много емоционално го изживя това бодене  ooooh!) Simple Smile та определено не беше ам ам, ами мама докато бе в ръцете на ММ с жален поглед към мен Simple Smile

Много компонентните каши има ръж и ечемик, но винаги има и пшеница май  newsm78 бях хвърлила око на една безмлечна на милупа май беше 7 зърна, сега ще потърся пак за сверка....и пюретата с такива зърна пак имат пшеница  #2gunfire уж търсим междинка, а все ни я натресат тая пшеница

Иначе док категорично каза попара. Предполагам идеята е и за преход към по-едра храна...т.е не финна като пюрето и кашите  newsm78  ( сухарът да се разтвори с чайче шипка)

Оглеждах се и за кус кус и видях, че плазмон предлагат кус кус в различни формички...а плазмон каква фирма е ? Я да проверя и това Wink така -италиански Simple Smile

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 10:54 от monicat

# 599
Ооо, честито първо 'мама'!
Да, права си. Не се усетих, че сигурно има и пшеница. Ами освен да вариш сама каши или са гипропуснеш и да минеш на спелта и пшеница.
А с какво ще правиш попара, ако не си въвела пшеница? тя не е ли със сухар

Общи условия

Активация на акаунт