Мрачно е навън и капе, МАЙско бебе мама хапе

• 25 717
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
Aleksandra добре дошла   bouquet
При нас бебка също е на кърма и вечер се буди по 2 пъти средно. Голямо смучкане голямо нещо  ooooh! но явно и аз не съм продуктивна вече  Blush та тези дни ще започна да давам вечер ам

Въпрос : каква е разликата между НА ам и такива, които нямат такава маркировка?  newsm78

# 616
Аз също обмислям вечер да давам ам мляко, но не знам какво да взема не съм наясно изобщо с ам Rolling Eyes

# 617
H.A. е хипоалергенна, а другата е нормална.
Александра, добре дошла!

# 618
Добре дошлa   bouquet ние винaги се рaдвaме нa нови мaмчетa   Simple Smile мисля че полинкa95 нaскро бе писaлa че е от Вaрнa но от няколко дни не е писaлa.
(зaбелязaхте ли че от кaкто стaнaхме по aлтивни колко нови попълнения имaме)

# 619
Привет, колко много сте изписали за ден и половина ...
В понеделник бяхме на преглед и ни биха хепатитната, такъв рев беше, чак вика бруммбрумм от яд ...
Нашата педиатърка е малко от старата школа, рано ни захрани и почнахме със сокове но ...
Та питах за цитрусите - каза да давам сокче. За глутена е питах и каза, че щом с мъжа ми нямаме алергии да не се притеснявам за малкия, да не чета глупостите из нета ... Та малко ме поуспокои, и сега ще почваме да разнообразяваме след обед.
Сутрин ще ядем попари с чай или със захар или със малко сирене и масло. Взехме и бисквитки и сухари /за които има дребен шрифт че има глутен/. Купихме и домашна юфка за закуска. Та тия дни ще сме вече големи момчета със закуски  Joy

# 620
  • София
Те почти всички педиатърки тук са старата школа... И айде дъртите ги разбирам. Те така са учили, така са си отгледали децата, може би и внуците. Ама младите?
Ние сме при една възрастна, само дето не сме я виждали досега  Joy Консултация водят две нейни помощнички - млади лекарки. И едната е що годе. Ама другата е сигурно на 20, тя бебе наживо надали е виждала, обаче много ги разбира. Всеки път като е тя и ми цитира учебника от 51ва. Та каквото ми каже, знам че наобратно трябва  Whistling

Имаме си горен кучешки....

Последна редакция: ср, 03 дек 2014, 15:12 от tartaleta123

# 621
Благодаря  за посрещането момичета Simple Smile
Имам един въпрос:ще се налага да дохранвам сина ми с ам на 6 месеца какво трябва да взема за след 6месеца или от 0до6м. моля за съвет.Благодаря предварително  bouquet

# 622
  • У дома
Привет мамчета, добре дошли на новите мами.
Виждам че обсъждате кухнята, не може ли да ги храним с пюрета, защо се налага кухня за толкова малки бебета? Извинявам се за невежеството.
Някоя от вас правила ли е пюре от тиква, но с печена тиква?
Какви комбинации с тиква правите, след това спичане ми се иска малко тиква да похапнем. Днес минах през една ферма и напазарувах доста зеленчуци, ще се залавям с пюрета. Сладък картоф давате ли, ние много добре го приемаме, но не мога да намеря информация дали е разхлабващ или не.
Хайде оставям на линия да следя ако някоя мама ми даде идея за тези пюрета Heart Eyes
Aleksandra според мен дирекно вземи за след 6, поне ние сме така на 6 мес сме но взимаме  НАН 2

# 623
Tartaleta кучешките растат последни или предпоследни..може би резци имаш в предвид? ( т.е вече горе имате 4 зъба)  newsm78

Док каза да й дам 2- ка и да е НА, напр аптамил, ама аз съм по-склонна за милупа и да почна от 1 ( така бях чела, че на дете, което не е давамно ам, дава се един пакет 1 и едва тогава се минава на 2)

Та  Thinking на моя глава ще си карам по моята схема...НА  newsm78 нито аз нит ММ има алергични в семейството, че да сме на този формат..

Моя приятелка с алергичен съпруг , в 5 м детето заради внезапно спиране на кърмата, започнаха да му дават милупа...

Утре ще тествам и ще споделя впечатления  Peace

Genni тук , до колкото разбрах, педиатрите изписват бележка в 10м, с която се кандидатства за детска кухня

Тиквата я сочат като универсална и подлежи на смесване както с плодове, така и с зеленчуци. Напр хип имат ябълка и тиква, както и пуйка с тиква и картоф

Иначе темата е рано, но Simple Smile пък ще изпишеш някоя и др страница с нея Wink

# 624
  • София
Съвсем ви изтървах, но пак съм с двете деца и ми е невъзможна мисия да седна пред компа повече от 5 минути. ooooh!

Genni, както Мони е писала, тиквата може да се комбинира с почти всичко. Аз съм давала засега с картоф, с ябълка, с ориз. Може още с морков, с някакво месо, с различните каши, с круша.

Аз на кухня мисля да записвам след годинката. При нас държавната са я направили така вече, преди беше след 10 месеца.

# 625
  • У дома
Моникат и Соник много ви благодаря, а дали може да направя печена тиквата и после да е пюрирам, или само варена???  newsm78

# 626
  • София
Ами и аз знам, че редът е друг, ама ей на. Имаме 2 долу резци напълно поратнали и един горе кучешки, който вероятно е пробил  преди 3-4 дена. Той не ми дава да му разгледам  убаво устата - може и други да има пред избиване..

# 627
Привет, мами,  днес малката се успа и яде пюре чак в 4. 15. Късно ли е за каша с плодове към 7.30?  newsm78
Ние на мястото на кучешкия зъб имаме малко топченце, което май е от тези кистчки, не е зъб...

# 628
Днес слагам малката на стола за хранене за по 5 мин, колкото да свикне с него, обаче я е много страх, свива юмручета и плаче колкото сила има. Някое друго бебче да е реагирало така?

Genni, може и печена да бъде, както и ябълката и крушата.

kupondgjika, за глутена, имам колежка, чието дете е с глутенова непоносимост, няма никой друг в семейството, който да има такава или някакви алергии, така че не бих разчитала на такова успокоение от педиатърката. Не целя да те плаша  просто имам пример пред очите, на мен също ми каза педи да започвам веднага с попара, нищо че не съм въвела още млечни или глутен, нямало да има проблем, не я послушах, а изчаках един месец и от утре бавно започвам въвеждане с овесена каша. Всеки сам си решава, просто това е моето мнение по въпроса, надявам се да не се засегнеш.

P.S. Явно не трябва да пиша от телефона, сега си прочетох предния пост и се чудя, защо ли съм писала в женски род hahaha

# 629
  • София
Оо, мишка, сега ви виждам.... честита месечинка на елена  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт