Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 338 930
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 210
А ти казваш ли му : Спасибо Grinning

# 211
Здравейте, тези дни ще си взема и аз мултикукър и след много четене и гледане, дилемата ми е между
Делимано Мултикукър http://www.delimano.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0% … o_multikukar.html

и MULTICOOKER PHILIPS HD-3037/70 http://www.technomarket.bg/products/09132188/philips-hd-3037-70

Гледам и чета за характеристиките.
Като опции и програми виждам, че са сходни - по-голямата бройка при филипса (12) могат да се компенсират със 7-те на делиманото , ако може да се удължава ръчно времето на програмите, но не вижам дали Делимано може и да удължава времето? (примерно програмата за кисело мляко е стандарнтото 40С за 8 часа, което и само човек може да го зададе).

Екстрите са им сходни (отложен старт, поддържане на топла храна, претопяне), материалът и изработката също сякаш са на еднакво ниво. Най-съществената разлика, която отриквам е функция пържене при филипс, която липсва при делимано (но у нас не се пържи принципно), и най-вече функция под нялягане при делимано, която липсва при филипс, но сякаш тя е и водещата за уреда? или греша?

В смисъл - конструкцията за "под налягане" предполага и по-добро уплътнение, значи ли това, че при готвене с делимано няма миризма на храна или е значително по-малка от при филипса примерно?

Също така, по-опасен уред ли е заради това "под нялягане"?

За Филипс четох, че в случай на нужда на резервна тавичка, лесно се намирали в България, т.е. предполагам, сервизното обслужване е прилично. Как стои въпросът с Делимано? Защото там, освен тавичка, предполагам в даден момент ще са нужни и уплътнения за смяна?

За Филипса е указано, че може да се мие тавичката в съдомиялна, Делиманото дали може?

Никъде не намирам някакво сравнение между двата модела и ще съм благодарна, ако някой знае да ме ориентира за предимсва и недостатъци при избора. Благодаря!

PS --
или, сега намерих и този GORENJE MCB6BA EU  http://www.gorenje.bg/small-household-appliances/multicooker?c=452970  , -
http://www.tehnomix.bg/gorenje-mcb6ba-eu

е по-добра алтернатива и на филипса и делиманото ?
Благодаря!

Последна редакция: вт, 16 дек 2014, 17:24 от leoora

# 212
Първият хляб от мултикукъра.

# 213
  • Varna
Браво, чуден, чуден хляб се е получил thumbsup
Първото нещо в кукърчето което направих навремето, беше точно такъв хляб.

# 214
Страхотно изглежда !

# 215
Много апетитно изглежда наистина.

# 216
И е вкусен!  chef

# 217
  • Бургас
Вчера отидох за един, а се сдобих с друг модел.Днес смятам да направя първото си ястие-супа топчета.

С това официално се записам тук, досега само следях темата  Simple Smile

Три неща направих досега

Супата горе-долу стана, но аз сипах доста вода, нещо не можах да преценя.Кекс- идеален.Зеле от книжката, но леко видоизменено- пробвах бавното готвене.Имах чувството, че няма да стане и зададох отново. Но  за 5 часа и половина беше готово.После му дадох печене - така беше в книжката.Мисля,че стана чудно.

Все ми се струва, че минутите от програмата са малко  Rolling Eyes

Доволна съм.Мисля,че ще става за целта да го зареждам и да ми готви вечер или през деня докато ме няма.

Последна редакция: чт, 18 дек 2014, 16:19 от Галчудо

# 218
Здравейте и от мен! Вече съм горда собственичка на Делимано 50 в 1 Simple Smile засега приготвих само пиле с картофки и пилешка кавърма и мога да кажа, че учудващо стана много вкусно Grinning но имам следния въпрос решила съм сърмичките и чушките за Бъдни вечер да ги правя там, та въпроса ми е на каква програма трябва да ги включа ?  Cry

# 219
Някой се канеше да поръча Кукър от
http://www.ollagm.com.es/

случайно да е успял с "нашия" посредник !?
На мен ми казват, че чак след нова година ще е възможно  newsm78

# 220
Здравейте и Весела Коледа на всички!

Днес подарих на майка ми Мултикукър на Тефал RK705138. Мислех, че иска Мултикукър, а то се оказа, че искала Actifry Фритюрник. Сега чуденето ни е дали да го сменим за фритюрника или да си го оставим и да си купим и фритюрник. Не знам дали двата уреда могат да бъдат съпоставяни по някакъв начин, но все пак реших да Ви попитам за мнение; предимства - недостатъци и т.н.

Освен това този мултикукър няма възможност да се регулират градусите. Това толкова ли е важно? Смисъл..знам, че градусите са от основно значение, но предполагам, че след като от Тефал са заложили на конкретни градуси, то би трябвало точно те да са подходящите или бъркам?

Предварително се извинявам, ако въпросите ми са глупави.

# 221
Напълно различни са.
Аз бих си оставила и мултикукъра, след като няма такъв уред - невероятно удобство си е - но ако въпросът е финансов, по-добре актифрая, щом него иска.
Актифрая "не е" фритюрник, а е мулти-, но печка, т.е. предимно пече, макар че може да готви и течни яденета, та дори и супи. На дневен ред ми е в списъка с желанията.
Но двете са напълно различни неща, взаимодопълващи се, може да се каже.
Що се отнася до корекцията на градусите, зависи много от потребителя; аз лично не изпитвам проблем (с друг Тефал съм) и се справям без да ми трябва да ги коригирам, но щеше да ми е приятно да имам и тази възможност.

# 222
Много благодаря.
Не е финансов въпросът... То ако оставим мултикукъра е решено, че ще вземем и Актифрай, но исках да знам дали има смисъл да имаме и двата уреда. Аз мислех, че Актифрай е основно за пържене, а не за печене... Поне така четох де, че пържи само с 1 лъжичка мазнина и т.н.
Благодаря още веднъж. Simple Smile

# 223
Моля за рецепти за делиманомулти кукър! Може ли да се пържат картофи на него?

# 224
Актифрая е много идиотски позициониран като "фритюрник" - толкова е фритюрник, колкото и мултикукъра е "оризоварка", на практика. Да, пържи с лъжичка мазнина. Освен това панира, пече месо, прави кюфтета, торти, кексове, хляб, пече меса, готви кавърма и яхния, пълнените му чушки са великолепни и т.н. Общо-взето е нещо като мултикукър, но с основа по-скоро печене (облъхване с горещ въздух де), към което се приспособява готвенето на по-течни манджи. Великолепен уред, но, ако не беше една приятелка да ми обърне внимание към тази му мулти-способност, щях да си мисля тъпо, че е фритюрник и нищо повече, и да изпусна интересно и вкусно готвене... (а сега искам неща, които на мултикукъра са му трудни).
Така че си струва актифрая определено.
Има в ютуб много и интересни клипчета за възможностите му.

Общи условия

Активация на акаунт