Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 340 004
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Момичета, помагайте  Simple Smile
Мариновам пилешки крилца със соев сос, мед, горчица и подправки.
По-късно ще ги пусна в кукъра, но искам да направя гарнитурка - примерно, картофки, обаче не искам да ги печа заедно с крилцата, защото искам да не се омесват с марината.
Ако ги сложа на решетката (картофите) с червен пипер и малко масло, долу сложа крилцата и пусна програма печене дали ще стане нещо? Защото ако пусна готвене на пара, крилата ще се задушат, пък на мен ми се иска да са по-запечени  Simple Smile
Какво мислите?

# 361
Олята е най интуитивен уред от всичките кукъри, просто като всеки уред трябва да разбираш  какво искаш да направиш.
Супа готвя на програма варене (на картинката е нарисувана тънджера)

# 362
  • # супернатурална #
Момичета, помагайте  Simple Smile
Мариновам пилешки крилца със соев сос, мед, горчица и подправки.
По-късно ще ги пусна в кукъра, но искам да направя гарнитурка - примерно, картофки, обаче не искам да ги печа заедно с крилцата, защото искам да не се омесват с марината.
Ако ги сложа на решетката (картофите) с червен пипер и малко масло, долу сложа крилцата и пусна програма печене дали ще стане нещо? Защото ако пусна готвене на пара, крилата ще се задушат, пък на мен ми се иска да са по-запечени  Simple Smile
Какво мислите?

Би трябвало да стане  newsm78 Другият вариант е картофите да са в плик за печене, директно върху крилата, така няма да се омешат. Но и това не е пробвано, само размишлявам. Аз като цяло не го ползвам за печене, претърпях фиаско с кекса  Grinning В този случай фурната ми е незаменима, но ако ти се получи - свиркай, ще мятам мръвки и аз  Wink

То готвене на пара с крилца отдолу май няма как да стане, нали пише да се сипе вода на дъното на съда.

# 363
Аз като цяло бих посъветвала и крилцата да са в плик за печене - ще станат по-сочни и по-вкусни. Разбира се зависи каква цел се гони. Въпросът е и какви ги искаме картофките: ако "варени на пара" е целта, то тогава в плик ще са идеални.

# 364
  • # супернатурална #
А ти правила ли си крилца в плик и в кукър? Защото на фурна така са ми много любими, но дали ще станат добре с Фильо? Щото ако да, направо е перфектно, даже и съдът ще е чист  Laughing

# 365
Най-редовно правя бутчета в плик - крилца просто не обичам толкова и отдавна не съм взимала.
Но мисълта ми е, че редовно готвя в плик, да. Стават си чудесни всякаквите мръвки - свинско и риба също. Няма логика и крилцата да не станат  Simple Smile
Освен това готвя и в гювече, сложено вътре в съда - става невероятно вкусно.
Така правя и вариант на крем-карамел (или по-скоро на млечен крем с яйце... карамела го подминавам): в гювечето и в кукъра за няколко часа на "бавно готвене" / "задушаване" (кой каквато програма има), нещо неземно е.

# 366
  • София
Момичета, не се ли драскат съдовете, когато пъхате вътре неудачни предмети Shocked!?

# 367
Здравейте,
Искам да попитам някоя от вас правила ли е сирене във Филипса и на коя програма? Благодаря предварително!

# 368
Мунчо, какво разбираш под "неудачен предмет"?
Руснаците си готвят редовно във външни съдове, не е някакво диво изобретение. Купички, тавички, форми, гювечета... Пликове и т.н. Аз оттам чета и се образовам.
И не, не ми се издрасква. Естествено, подбират се подходящи външни съдове и с тях се борави предпазливо - ще си издраскаш каквото и да е, ако стържеш и с тефлонова лъжица по него.
Иначе готвя и в малка тавичка на дъното понякога (случвало ми се е 2-3 пъти), но като цяло не ми пречи да си цапам съда Laughing, т.е. готвенето в допълнителен не ми е самоцел - правя го с някакъв смисъл, примерно задушаване под капак в гювечето, сочно месо в плик за печене или месо в собствен сос пак в плик за печене...

# 369
И аз съм вече в отбора, сега шеф Фильо ще трябва да ни храни Grinning
Аз нямам време, и съм го взела с идеята да готви през ноща.  Не съм го пробвала още.

# 370
  • София
Камиче, би ли ме насочила към някои от руските сайтове, в които си чела за такова нестандартно готвене с външни съдове?

# 371
  • София
Да докладвам, не стана  Laughing
След час на програма печене, крилцата още плуваха в марината си, която мислех, че ще поизври, но не, а картофите си бяха почти сурови горе в кошничката.
С черпачето махнах марината, изсипах картофите върху крилата и пуснах на задушаване за половин час.
Картофите омекнаха, но пък крилата отдолу изгоряха Laughing
По-скоро марината (в която имаше соев сос) изгоря на места по крилцата.
На вид беше кофти гледка нашата вечеря в 23ч, след 2 часа готвене, но наистина пък беше много вкусно  Joy

# 372
Съда ви е затворен не очаквайте че маринадата ще изври някъде.

# 373
Здравейте,

отскоро имам мултикукър Philips HD3139/70 с 4-литрова тенджера. Може ли някоя от притежателките на модел Philips HD3037/70 да ми каже какъв е диаметърът на тенджерата? Чуденката ми е разликата от един литър в какво се изразява- в по-дълбок съд за готвене, или в диаметъра му?

Благодаря ви предварително!   bouquet

# 374
21 cm вътрешен диаметър и 15 дълбочина

Общи условия

Активация на акаунт