Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 341 195
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 930
  • sofia
Редмънд а има много добре измислени програми. Свеки се научи за 5мин да го ползва и не иска вече да готви в друго. Докато имах една хлебопекарна дето я взех заради програмируемостта обаче се видях в чудо и я продадох. Друго е да има настройки и също и ръчно да става.

# 931
Здравейте, а този някой,купувал ли го е?

http://www.technomarket.bg/products/09142888/arielli-multikuk-r-amc-5030

Може ли някой да сподели впечатленията си от него?
В смисъл, цената е няколко пъти по-ниска а програмите дори са повече,направо двойно от моделите на Филипс например.
От друга страна, като марка, имам наблюдения за една кафемашина,която излезе доста добра,и не съм сигурен,но вече може би май 6-7 години се ползва.Но пък има такова нещо,че за уреди от различен клас с различно предназначение и различна дължина на всеки цикъл на експлоатация,просто място за сравнение няма.На кратко,моля споделете,ако имате опит с този модел.

П.П: Малко саморедакция, в pazaruvaj.com намерих тази най-ниска оферта

http://technohome.bg/product/1305/multikukar-arielli-amc-5030.html

И сега избора става хем по-лесен,хем по-труден.Производителят вложил ли е наистина достатъчно в уреда,че да върши работа, след като крайната му цена може да се намери да бъде толкова ниска.

Направо не е истина,търся мнения,а намирам по ниска цена
http://get.bg/arielli-multifunkcionalen-ured-multicooker-amc-5030.html
Май няма да е добър.
Българинът като му е висока цената,се дърпа защото е висока,като е ниска пък се дърпа защото е много ниска.  Embarassed Shocked

Последна редакция: пн, 07 дек 2015, 11:06 от vpetrov_81

# 932
Здравейте vpetrov,

аз имам този кукър вече една година. До момента нямам никакви оплаквания. Какво значи щом не е скъп не е добър. Не винаги е така. Имам хлебопекарна и пароварка, които не са маркови и ги ползвам от години, без да са дали дефекти. Този кукър го взех, защото отдавна следя тази тема, но някакси не бях убедена, че това е необходим уред. Затова го купих миналата година, просто от любопитство. Вече така свикнах с него, че не мисля дали е необходим или не. Когато се развали  ще мисля за друг, но вече ще знам какви екстри ще са ми необходими. За момента този ми е достатъчен. Недостатък е дървената инструкция и липсата на информация за температурите при различните режими. Този модел има много програми, но аз ползвам най-често задушаване и пържене. Друг недостатък за мен е, че не можеш предварително да изключиш преминаването в режим поддържане на яденето топло и липсата на звуков сигнал при приключване на програмата. Но това не е толкова важно. Също така, ако се изключи от контакта или спре тока не помни на коя програма е бил и докъде е стигнал. Купата е бяла, не знам какво е покритието. До момента не се е надраскала, но не ползвам приборите, които са към нея.
Извинявам се за дългия пост- исках да бъда полезна. Обикновено евтините варианти не се коментират, а не всички могат да си разрешат финансово по-скъпите модели

# 933
То всъщност не е само до позволяването от финансова гледна точка. Бих отделила пари за хубав кукър, но и аз така не съм напълно сигурна, че ми е толкова важен...  Rolling Eyes Засега само ви чета и умувам, искам да се убедя, че наистина ми трябва. Не искам непотребен, скъп уред, който се чудя къде да мушна.

# 934
Аз от една седмица го имам и определено не е непотребна вещ, даже напротив. Ползвам го всеки ден - става вкусно, здравословно е, а аз имам време за себе си и децата, докато той готви  Peace

# 935
Докато не пробваш няма как да разбереш, ако не беше кукъра, сигурно цяло лято нямаше да можем да мръднем някъде, отделно от децата съм се заела с смяна на професията.
val_i, аз имам филипс, но понеже се амортизира доста, докато се уредя с Oлла може би си струва инвестицията Simple Smile изброените минуси не са толкова стряскащи, а за какви екстри би се оглеждала .

# 936
 Nevena Virolan , имаш ли представа откъде бих могла да си закупя мултикукър на Binatone ?

# 937
Докато не пробваш няма как да разбереш, ако не беше кукъра, сигурно цяло лято нямаше да можем да мръднем някъде, отделно от децата съм се заела с смяна на професията.
Сигурна съм, че е така.  Hug
Много се чудех за миялната преди години, сега не я давам.
После пък бях на 100% сигурна за пекарната и сега работи постоянно... единствено се чудя кое му е толкова голямото предимство на кукъра, освен, че вършиш почти всичко в един съд  Rolling Eyes - това, че готви бавно и здравословно, без да има нужда да стоиш до него или? Това засега не мога да се убедя... Иначе съм набелязала няколко модела, но не съм сигурно в кое точно ще ме улесни. Мисля си, че пак ще правя същите неща, които и на печката... единствено функцията слоу, че яденето ще се готви и през нощта, и през деня без нуждата от постоянно наблюдение да не загори, да не се превари и т.н.

# 938
  • Варна
И мен това не ми е много ясно, слагам всичко и излизам, а като се върна яденето е готово така ли?

# 939
  • София
И мен това не ми е много ясно, слагам всичко и излизам, а като се върна яденето е готово така ли?

Предполагам, че това е въпрос-шегичка Thinking!? Би трябвало да е очевидно, че всичко зависи от рецептата. Едва ли смятате, че ако сипете в купата ориз, кайма и чушки, след сигнала ще извадите пълнени чушки. Peace

# 940
  • Варна
Хахаха нямах точно това предвид, "ако не беше кукъра, сигурно цяло лято нямаше да можем да мръднем някъде" от тук си правя извода, че сглагам някакви продукти и мърдам нанякъде и като се върна Воала  newsm78

# 941
  • София
Хахаха нямах точно това предвид, "ако не беше кукъра, сигурно цяло лято нямаше да можем да мръднем някъде" от тук си правя извода, че сглагам някакви продукти и мърдам нанякъде и като се върна Воала  newsm78

В такъв случай, разгледайте тази тема - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=450533.0;topicrefid=19. Повечето от дамите са описали начина на приготвяне за дадено ястие.

# 942
Замислих се как да го опиша "какво му е различното на кукъра".
Комфортът и удобството са му различни, това е то.
Слагаш нещата, нагласяш програмата и разчиташ, че яденето ще е вкусно, добре сготвено, няма да загори, в 90% от случаите няма нужда от наглеждане.
Сега, естествено, че ако правя много сложни рецепти, не мога да го оставя да ги готви сам, но тъй като готвя "с набутване на продуктите вътре", ми е перфектен: набутвам и не се занимавам повече.
В определен смисъл това го правеше и слоу-кукъра ми, но мултята е по-готина и по-пълноценна в това отношение.
Сега с редмънда се уча и на удоволствието за 10-15 минути да имаш готова вечеря, че е с под налягане и прави нещата бързо. Онзиден си готвих патешки бутчета с гъби: 10 минутки бутчетата, добавяме гъби и подправки, още 10 минути и айде на масата. Междувременно си върших съвсем други неща. Иначе - колко часа би трябвало да се готви... и да му висиш на главата...
Та - комфорт и удобство на равнище, което човек не предполага, докато го няма уреда. И безнадзорност на готвенето, което за мен е супер-важно: ако трябва тези 20-30 минути да ги изкарам в кухнята, просто няма да си сготвя, а ще направя сандвич.
Всичко останало е маловажно.
Макар че... не, не е. Вкусът на храната е различен; реално откакто имам слоу-кукър и още повече откакто имам мулти, ям далеч по-вкусно. Факт.

# 943
Искам да попитам на Редмонд кой модел е под налягане? Не се ориентирах на сайта на Денси.

# 944
Замислих се как да го опиша "какво му е различното на кукъра".
Комфортът и удобството са му различни, това е то.
Слагаш нещата, нагласяш програмата и разчиташ, че яденето ще е вкусно, добре сготвено, няма да загори, в 90% от случаите няма нужда от наглеждане.
Сега, естествено, че ако правя много сложни рецепти, не мога да го оставя да ги готви сам, но тъй като готвя "с набутване на продуктите вътре", ми е перфектен: набутвам и не се занимавам повече.
В определен смисъл това го правеше и слоу-кукъра ми, но мултята е по-готина и по-пълноценна в това отношение.
Сега с редмънда се уча и на удоволствието за 10-15 минути да имаш готова вечеря, че е с под налягане и прави нещата бързо. Онзиден си готвих патешки бутчета с гъби: 10 минутки бутчетата, добавяме гъби и подправки, още 10 минути и айде на масата. Междувременно си върших съвсем други неща. Иначе - колко часа би трябвало да се готви... и да му висиш на главата...
Та - комфорт и удобство на равнище, което човек не предполага, докато го няма уреда. И безнадзорност на готвенето, което за мен е супер-важно: ако трябва тези 20-30 минути да ги изкарам в кухнята, просто няма да си сготвя, а ще направя сандвич.
Всичко останало е маловажно.
Макар че... не, не е. Вкусът на храната е различен; реално откакто имам слоу-кукър и още повече откакто имам мулти, ям далеч по-вкусно. Факт.

Hug Благодаря за обяснението.
Всъщност аз точно това исках да се опишат позитивите и предимствата от личен опит.
Защото го искам, но все още не можех да се убедя на 100%, а все пак не е евтин и трябва да убедя и мъжа ми за покупката.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт