Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 341 194
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 990
И аз се нареждам за домашната шунка и сиренето, бих ги пробвала с удоволствие в моята машинка.
Някой няма ли идея за моя проблем?  newsm78 Все още не ми е ясно какво се случи с програма "STEW", утре пак ще я пробвам, но продължавам да не разбирам от къде идва грешката  Thinking
Как е оправили се? Ти с кой модел си ?
val_i  с много внимание се отнесе към моите въпроси Simple Smile
Понеже купата ми е за смяна, капачето ми е счупено, Simple Smile струва ми се че е удачно да го заменя с този.
Щом има и за събиране на конденза, което е най-досадното при филипса.

# 991
nati_nat - много ти благодаря за рецептите!. Удобно ли е да попитам от къде купуваш читаво  пуешко месо?
Невена, чета те от известно време, чудесни препотъки даваш. А ти какъв кукър имаш?
Аз позвам Филипс, от този с тефлоновата купа. От време на време се замислям за смяна, но...не мога да събера смелост. То си е инвестиция, а моят кукър е на малко повече от година.

# 992
  • Paris, France
Мими7299, за халогенка и аз се замислях докато не я видях в действие на плота и не опитах творения изпе4ени в нея  hahaha.

Между другото, за тези, които не са сигурни дали ще ползуват кукър и не искат да вложат много средства в такъв предлагам след нова година да огледате обявите на старо. Миналата година моя приятелка си купи 4исто нов кукър в гаранция, никога не ползуван а само отворен за 15 евра. Това март месец. Нейния беше този от телешопинг с избор на температури и без налягане. Така ако решите,4е такъв уред не е за вас просто го препродавате на същата цена или малко по-ниска без да сте на голяма загуба. Следя пазара от 5-6 години и цените са най-ниски през февруари-март и октомври.

Шунка правя на една от програмине за пе4ене, но моята шунка е друг вид и доста пипкава с 5 дневно киснене в саламура и завързана в тензух. Ако бурканът (от който да можете да я извадите, тоест с широко гърло) ви е голям, може да я увиете във фолио или тензух и като я натъп4ете да допълните буркана с метални топ4ета за притискане на маслено тесто, ако имате такива.

# 993
  • sofia
Аз съм с Редмонд-90 и съм много доволна. Други модели на редмонд не съм разучавала. Вече се внася и тук, че и купи и халогенен капак скоро ще има. Замислям се да си взема и един комплект Olla GM F заради функцията под налягане. Сега за Коледа този последен модел заедно с две  керамични купи още и халогенен капак е 150€. Проблем е с доставката до БГ.
Редмонд имат уред за колбаси за мултиварката. Вкъщи обаче не се одобриха домашните шунки. Съвсем друг е вкуса и въобще ... отказах се.

# 994
  • София
nati_nat - много ти благодаря за рецептите!. Удобно ли е да попитам от къде купуваш читаво  пуешко месо?
Невена, чета те от известно време, чудесни препотъки даваш. А ти какъв кукър имаш?
Аз позвам Филипс, от този с тефлоновата купа. От време на време се замислям за смяна, но...не мога да събера смелост. То си е инвестиция, а моят кукър е на малко повече от година.
Обезкостени бутчета куваме от едно магазинче за месо на пазара на Красно село (8,90 за кг.), понякога ако на никой не му се ходи до там (200-300 метра са си много, когато те домързи  #2gunfire), в събота поръчваме доставка на месо за през седмицата от тук http://vashatamesarnica.com/dostavka-na-miasto, но напоследък вдигнаха цената и излизат по-скъпо с 2 лв., иначе доставката поне за сега е безплатна. От този магазин купувам и от филето, готви се много бързо и не е сухо като на цялата пуйка, но за шунка ще е по-сухо.
Бутчета има и в един магазин на пазара Иван Вазов. Чувала съм, че има и на Женския пазар, но не знам къде е.
Голямо предимство на новия Филипс се оказва и керамичната купа. На предишния тефлоновата я смених след година ползване и все се въздържах от някои рецепти с печене, например картофи -  за да не залепва и да щадя тефлона. Не съм се сещала да слагам хартия за печене, въпреки че за фурната съм ползвала такава. Сега от керамичната няма проблем с ваденето - всичко запечено се плъзга и излиза само. Вчера правих една рецепта от книжката - пудинг с извара, има го и в рецептите на сайта им. Докато се печеше все си мислех как ще излезе, но се изтърколи като палачинка  Laughing
Другото което забелязах е, че е добре за някои рецепти да се пуска на по-ниска температура от препоръчаната в рецептата. Например за вчерашния пудинг ми се видя много на 140 градуса, пуснах го на 130 и се оказа точно. 

# 995
  • София
Аз съм с Редмонд-90 и съм много доволна. Други модели на редмонд не съм разучавала. Вече се внася и тук, че и купи и халогенен капак скоро ще има. Замислям се да си взема и един комплект Olla GM F заради функцията под налягане. Сега за Коледа този последен модел заедно с две  керамични купи още и халогенен капак е 150€. Проблем е с доставката до БГ.
Редмонд имат уред за колбаси за мултиварката. Вкъщи обаче не се одобриха домашните шунки. Съвсем друг е вкуса и въобще ... отказах се.
Ако внесат, както се говори, халогенния капак на Редмонд, има надежда и за нас - собствениците на други марки кукъри. Ето тук Редмонд са обявили, че е универсален и става и за други марки с обем на купата 4,5 и 6 литра: http://redmond.company/bg/products/otherkitchenappliances/redmond-rag-241/
И очевидно е така, въпросът опира единствено до съвпадение с диаметъра на купата, а не до конкретната марка.
newradost, разбираемо е неодобрението на домашните продукти, особено децата са като дрогирани от изкуствените подобрители и аромати и вкуса на истинските продукти им е чужд. У дома този проблем е само с детето, за всеки нов домашен продукт борбата приключва когато успея да намеря подправки, допадащи на вкуса й, както и комбинация от меса и други продукти, наподобяващи структурата на купешките.

# 996
Много се зарибих с тази домашна шунка, в най - скоро време ще се пробва, о йе  Party
И ние се стараем да на купуваме готови колбаси - правим си наденици, сушени мезета (като пастърма) и т.н. И домашен хляб и кисело мляко правя, дано поне малко от малко е по - здравословно  Praynig
Васиту, оправи се проблемът, даже в момента готвя на "Stew"  Peace Просто го пуснах и тръгна, явно преди грешката е била в мен, не мога да си го обясня по друг начин  Thinking

# 997
  • София
 Дори и да пуснат халогенния капак на Редмънд в свободна продажба, има както винаги една малка подробност - ако капакът на вашия мултикукър не се сваля изцяло ще трябва вътрешния съд да се изважда от него. Ваденето, поне за мен, обезсмисля купуването на халогенен капак. Просто може да се ползва фурната на готварската печка Peace.

# 998
Здравейте момичета, за Коледа в писмото на малкия си поръчах мултикукър. Първоначално докато пишеше писмото просто казах с точки от Кауфланд, но сега като ви чета май няма много с този уред повечето са с други модели. Може ли да ме посъветвате /за да подшушна на Дядо Коледа/ в този ценови клас до 150 лв. какъв модел е най-подходящ.
Това открих за сега:
http://www.technopolis.bg/bg/MULTICOOKERS/MULTICOOKER-PHILIPS-HD3139-70/p/823662
http://www.tehnomix.bg/rohnson-rc-02
http://www.technopolis.bg/bg/MULTICOOKERS/MULTICOOKER-REDMOND-RMC-4515E/p/821811
 Rolling Eyes

# 999
  • sofia
Ами и мъж ми и децата отказваха всичките ми опити с шунковара.
Редмънд капака също не се сваля, а халогенката се слага върху уреда ... вижте видео

# 1 000
Редмонд М90 или филипс4749-70 ? Не мога да реша а съм в магазина ? Редмонд дали може да се препрограмира от задушаване да продължи без моя намеса със запичане ?Филипса може това го разбрах

# 1 001
  • sofia
Моя Редмонд90 не може да се програмира а за другите не знам

# 1 002
Като искам нещо съм лоша ,защото искам сега на момента  Mr. Green купих Филипса 4749-70  и дори  готвя вече  Joy патешки бутчета със картофи лук и морков. Даже се изсилих на поетапно готвене ,с детето се орентирахме и го настроихме .Аз след първи етап го докоснах и той взе че спря  #Crazy Сега скочих на нещо по просто и настроих задушаване пък като свърши ще го пусна на запичане. Ще трябва по обстойно да прочета упътването и като му свикна може да ползвам глезотийките  bouquet От редмонда се отказах понеже трябваше да го поръчам онлайн и да го чакам и ако не ми хареса ...... лошо! Майка искаше и на нея да купя но незнам дали ще се справя и ми се ще довечера да го поразгледа и да си прецени сама  newsm78

# 1 003
Стефани, ха честито....и да пишеш отзиви...!

# 1 004
Благодаря  bouquet добрее да е вкусно ,че ММ ще ми соли сол на главата  hahaha !Сега се чудя като свърши задушаването и включа на запичане  newsm78 да извадя ли този горния съд които е със задушените зеленчуци или само да превключа ?

Общи условия

Активация на акаунт