Шеф, мултиварка или както ние го наричаме Кукър 3

• 339 995
  • 2 076
  •   1
Отговори
# 1 980
Ох, Невена, браво, ти яко я експлоатираш твоята машина....аз май ще и купя на моята каменната купа, защото искам да пържа вътре, иначе като пържа на тиган всичко отстрани ми се пръска, не ми се мие печка всеки ден! Hug

# 1 981
Elndim, какво то4но за яйцата? Слагам ги сурови и небелени в мешаницата от меса, бобови, ориз и ежентуално булгур и преди да сервирам беля. От дългото готвене стават кафяви вътре и много специфи4ни а от 4ерупката влиза калций в соса.

Невена,  bouquet
Това с яйцата и калция е страхотно! Вместо да се пият калциеви препарати... Предполагам във всяко ястие става да се прилага?

# 1 982
  • София
Добро утро на всички готвещи с помощта на мултикукър! Да ви споделя как опекох цяло пиле в херметик. Понеже нямах време да му правя марината, поръсих го с любими подправки, червен пипер и го пъхнах в плик за печене, сипах малко соев сос и бяло вино и затворих плика. Боцнах го на пет-шест места с игла, за да излиза нещо, ако се случва такова изобщо при херметика/понеже не знам, де, за всеки случай  newsm78 . На дъното на купата сипах 1 ч ч вода, поставих решетката, а върху нея - плика с пилето. Затворих капака, 25 минути под налягане на ръчна настройка. Налягането спадна само и тогава отворих капака, изпадих купата, плика с пилето, махнах решетката и изсипах водата, върнах пилето в купата, след това извадих плика, но остадих соса сътре в купата, сложих масло върху пилето, халогенния капак на 220 градуса за 10 минути. Е, няма такъв вкус, то направо се разпадна от кокалите.
Р.Р. Имаше пир и за котките  Grinning

# 1 983
  • София
Има ли халогенен капак за Инстант Пот-а или става такъв от друг кукър?

# 1 984
  • Мадрид / София
Elndim, какво то4но за яйцата? Слагам ги сурови и небелени в мешаницата от меса, бобови, ориз и ежентуално булгур и преди да сервирам беля. От дългото готвене стават кафяви вътре и много специфи4ни а от 4ерупката влиза калций в соса.

Невена,  bouquet
Това с яйцата и калция е страхотно! Вместо да се пият калциеви препарати... Предполагам във всяко ястие става да се прилага?
С черупките на яйцата влиза и салмонела. Препоръчвам ви да не ги слагате по този начин. Още по-малко да ги измивате предварително тъй като се измива защитната обвивка идваща от кокошката при снасянето на яйцето. Бъдете много внимателни с това. Много голям процент от яйцата са носители на салмонелата.
Каримма предполагам,че всеки халогенен капак със съответния диаметър на твоята купа ще стане.

# 1 985
Имам проблем с Кукъра - Филипс HD3070! Изхвърча някаква пластмаса от копчето, което затваря капака. Сега при отворено положение копчето стърчи малко повече и се вижда пружината, която е под него. Все още капакът се затваря, но...  не съм сигурна до кога?!? Дали въобще подлежи на подмяна или ремонт тази част?!  newsm78

# 1 986
  • София
Скрит текст:
Имам проблем с Кукъра - Филипс HD3070! Изхвърча някаква пластмаса от копчето, което затваря капака. Сега при отворено положение копчето стърчи малко повече и се вижда пружината, която е под него. Все още капакът се затваря, но...  не съм сигурна до кога?!? Дали въобще подлежи на подмяна или ремонт тази част?!  newsm78
Най-добре е да попиташ в сервиз!

# 1 987
Да, пидлежи, дори ми го признаха по гаранцията! Simple Smile

# 1 988
Да, пидлежи, дори ми го признаха по гаранцията! Simple Smile

Моята изтече миналия октомври Sad
Ще го нося в сервиза, но .... загледала съм една Olla Wink

# 1 989
  • Paris, France
Ангела61, Салмонелата умира за 1мин на 70 градуса Целзий или за не пове4е от 4ас на 50 градуса. Моята манджа се готви 12-18 4аса на 54-60 градуса. Не виждам проблем. Твърдо сварените яйца преседяват по-малко време във вряля вода. Ето:

http://www.foodsafetywatch.org/factsheets/salmonella/

Карима, всеки капак за 6литров кукър би паснал. Погледни тези на Редмонд или Оля. Можеш да им пишеш и да питаш.

Браво изома! В моята тенджера пиле цяло не влиза, поне от тези дето ги купувам. Времето под налягане е много според мене. 2-3 мин. ако оставиш налягането да пада само стигат.

Миме, разу4и ли уреда? Успя ли да претоплиш нещо или още не?

# 1 990
Редмонд също ли имат халогенен капак  newsm78

# 1 991
  • София

Карима, всеки капак за 6литров кукър би паснал. Погледни тези на Редмонд или Оля. Можеш да им пишеш и да питаш.
Мислех за 8-литров...Далиса с един и същ диаметър купите при двата обема, имате ли представа?

# 1 992
  • Paris, France
Karimma, не зная. Olla GM имат и 10 литрови тенджери и за тях капака май е друг. Ще погледна и ще пиша пак. Най-добре да се пита производителя на капака. Редмонда за 6 литрова тенджера пасва на моята купа, която е 5 литрова. Да не напиша някоя глупост  hahaha. Само да предупредя, 4е 8 литровите не побират колкото нормалните 8 литрови тенджери и ако търсите обем е по-добре направо 10 литровата да вземете. Ние сме 4 4овека у дома и ако трябва да сготвя боб, примерно за 10 4овека, мога само да го посваря в кукъра, но с добавките довършвам другаде. Сърми за 12 4овека опитах да правя на пара, стана, но трябваше да се извиня, 4е не съм гладна и за мене нямаше Joy Joy. Сърмите не бяха единственото, разбира се. Ина4е за 4-6 порции основно ядене - събира го.

# 1 993
  • Мадрид / София
Редмонд също ли имат халогенен капак  newsm78
Редмонд предлагат халогенен капак, но нямам представа за колко литрова купа е. Предполагам, че за 6л.
НЕВЕНА всеки решава сам за себе си дали да слага яйцата с черупките в яденето, което готви. Почувствах нужда да предупредя за възможното заразяване. Аз лично не бих рискувала.

# 1 994
  • Paris, France
Angela61, нещо не разбирам. Салмонелата не може да оцелее при температури над 50-60 градуса. Заразите със салмонела са от недоготвено, пушено или сурово пилешко, майонеза със сурови жълтъци от яйце, 4иято 4ерупка е заразена, кремове от суров белтък, зърнени закуски и подобни. На4ина на приготвяне на това ястие абсолютно изклю4ва салмонела. Могат да останат няколко живи салмонели в пържени яйца, с останал те4ен белтък отгоре, примерно, но не и в яйца, сварени по този на4ин. При толкова дълга топлинна обработка (12-18 4аса) температурата се пока4ва до самата вътрешност на яйцето и проблем няма със салмонела. Тя не е като прионите на лудата крава, които издържат продължително време на доста висока температура и които май само налягането трепе. Яйцата се слагат в самото на4ало заедно месата, луците и ориза а не към края. Така кьорава салмонела или витамин не остават в тях  hahaha Вкусът им е даже разли4ен, не като на прясно сварено яйце.

Общи условия

Активация на акаунт