НВ-ВМХ, част 85 - тема за здравословното хранене и всичко, свързано със здравето

• 50 546
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Това което съм чела е, че противозачатъчните хапчета имат много лоши странични ефекти. Едно от нещата, които може да се очакват, е да отнемат важни вещества от организма.
От друга страна, при противозачатъчните хапчета изглежда се получава спонтанно абортиране на оплодени яйцеклетки повече от нормалното, в първите дни от зачеването. Т.е. става дума за аборт - за вярващ човек това е равносилно на убийство.  

# 106
  • София
Ники, прогестерона показва, че овулираш повече от добре. Mr. Green Пази се тогава. На кой ден ти се пада овулацията, знаеш ли? Защото по принцип прогестерон се пуска 7 дни след доказана овулация, у нас естествено като коне с капаци овуто на 14 ден е нормално и затова на всички слагат рамка 21 ден. ooooh! Няма да коментирам, че от ляв яйчник примерно, аз лично овулирам на 18 ден и ако се изследвам на 21 ден, жална ми майка. Outta Joint Crossing Arms

# 107
Противозачатъчните би трябвало да блокират овулацията и изобщо да не се стигне до зачеване. ooooh! Друг въпрос е, че сигурно всички познаваме по някоя жена, която е забременяла по време на употреба на противозачатъчни. Wink Мисълта ми е, че ако има овулация, после си има бременност и противозачатъчните не водят до аборт. Rolling Eyes Обикновено тази бременност се установява овреме и се спират хормоните, макар че ако е цветна и се продължат контрацептивите, тогава става страшно. Знам такъв случай от студентските ми години, в съседен курс - на момиче, което караше цветна бременност и през цялото време си пила противозачатъчните, докато не станало ясно, че е бременна и бебето е много тежко увредено, но все пак трябва да се роди, защото било станало много късно за прекъсване. ooooh!

Но Ники, наистина, какъв е проблемът с твоя цикъл? Embarassed Нито е прекалено къс, нито е прекалено нередовен. А и високият прогестерон за какво точно е вреден? newsm78

# 108
Момичета, благодаря Ви, че се включихте!
Шоки, мен лично дължината на цикъла ме притесни. Поредицата от цикли от по 22-23 дни ми се стори не наред. Внуших си, че ще влизам в менопауза. Мисля, че и лекарката си помисли същото. Обаче с този резултат май е точно обратното. А за високия Прогестерон прочетох разни притеснителни неща в интернет, които не знам до колко са верни. От ендометриоза до тумори ...
Тя ми пусна още и Естрадиол, ЛХ и ФСХ, които да изследвам на 3-ти ден от цикъла.
Ани, овулацията ми е ранна, или поне такава беше допреди 5-6 години Simple Smile. От тогава не съм си я проверявала. Беше ми между 10 и 12 ден от цикъла.
Кам, идеята на противозачатъчните беше да се урегулира цикъла. Другото, което също спомена беше да пия Прогестеронов препарат (Оргаметрил), което също отказах.
По принцип не искам да пия хормони на сляпо, даже изобщо не искам да пия.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 14:24 от Nikitali

# 109
Противозачатъчните би трябвало да блокират овулацията и изобщо да не се стигне до зачеване. ooooh! Друг въпрос е, че сигурно всички познаваме по някоя жена, която е забременяла по време на употреба на противозачатъчни. Wink Мисълта ми е, че ако има овулация, после си има бременност и противозачатъчните не водят до аборт. Rolling Eyes
Въпросът е изключително сериозен от морална гледна точка и нещата не са толкова прости
Birth Control Pill: Abortifacient and Contraceptive
http://www.aaplog.org/position-and-papers/oral-contraceptive-con … nd-contraceptive/
Цитат
“I asked him, ‘Does the Pill sometimes fail to prevent ovulation?’ He said ‘yes’. I asked, ‘What happens then?’ He said, ‘The cervical mucus slows down the sperm. And if that doesn’t work, if you end up with a fertilized egg, it won’t implant and grow because of the less hospitable endometrium.’ (Emphasis in the original)

“I then asked Hill if he was certain the pill made implantation less likely. ‘Oh yes,’ he replied. I said, ‘ So you don’t think this is just a theoretical effect of the Pill?’ He said the following, which I draw directly from my extensive notes of our conversation.

“Oh, no, it’s not theoretical. It’s observable. We know what an endometrium looks like when it’s rich and most receptive to the fertilized egg. When the woman is taking the Pill, you can clearly see the difference, based both on gross appearance – as seen with the naked eye – and under a microscope. At the time when the endometrium would normally accept a fertilized egg, if a woman is taking the Pill it is much less likely to do so.”

# 110
Извинете ме, че се отклонявам от темата, но не само противозачатъчните хапчета, но и противозачатъчните спирали са абортифациенти. Мисля, че е редно жените, които ги ползват да знаят, че се изхвърлят оплодени яйцеклетки, които съгласно християнската вяра са живи хора, чиито души продължават да живеят за вечни времена и са техни деца
http://www.lifeissues.org/abortifacients/
Цитат
The IUD or intrauterine device is available in two different types in America. The hormonal IUD called Mirena, and the copper IUD called Paragard. Mirena releases levonorgestrel, which is a progestogen. Its primary function is to prevent implantation by the tiny developing human (embryo).

Preventing ovulation appears to function as a distant second. A study of women, one year after inserting the IUD, showed about one-half (45%) of women were still ovulating. After four years, 75% of women were ovulating. Obviously, the greater the number of women ovulating means the higher the chance for fertilization to occur. Other mechanisms of Mirena include thickening the mucus of the cervix, thus not allowing sperm to enter the uterus, or affecting the mobility or survival of sperm.

If fertilization occurs, most likely the tiny unborn child will be prevented from attaching to the lining of the womb and he or she will die. This is a very early abortion.

The copper IUD's effectiveness comes from a continuous release of copper into the uterine cavity; however, they aren't sure why this works. The general consensus is that this is accomplished by preventing implantation of the human embryo.

With both forms of IUD, if the woman becomes pregnant, she has a greater chance of having an ectopic or tubal pregnancy. This is when the tiny developing baby attaches to the lining of the fallopian tube and may threaten the woman's life.

The IUD is not considered safe for women if they have not first given birth to at least one child, have a history of or had breast cancer, or have multiple sexual partners.

# 111
Ники, прогестерон на 21ви ден е остаряла теория. Първо се изследва на 3-5 ден заедно с останалите репродуктивни хормони и след това, както Ани е казала, 7 дни след доказана овулация (това става чрез ехографско изследване). Така се вижда как се е променил по време на цикъла и само това сравнение е показателно. Всичко друго са съчинения-разсъждения. Моят съвет е да пуснеш и пролактин, но той май беше в ден без мц. И не чети глупости! Hug
Не знам защо лекарите все още твърдят, че овуто е на 14ти ден и съответно 7 дни по-късно, в ден 21ви, се изследва прогестерона. Съответно и масово се изписват прогестеронови препарати от 15-25ти ден, което при жени с по-дълъг цикъл като при мен подтиска овулацията. И после се чудят защо нямам овулация, а пия прогестерон... Laughing Истината е, че овулацията не настъпва 14 дни сле началото на цикъла, а 14 дни преди началото на следващия. Ама карай да върви! Rolling Eyes
И аз да питам - за какво са ти противозачатъчни? И с тях пак ще ти идва на 23-24ти ден... Wink

# 112
  • SA
Ох, hjkl; , не мислех да се впускам в коментари на религиозна тема.
Но много фактори могат да попречат една оплодена яйцеклетка да се имплантира успешно, а сьс сигурност и много фактори могат да доведат до изхвьрлянето й дори и след като се е имплантирала. Не са никак редки тези явления дори и при здрави жени и честно казано това почти всяка жена да живее с мисьлта за душите им, които ще живеят за вечни времена, ми идва в повече.
Ники, и аз мисля, че едва ли имаш нужда от тези противозачатьчни, щом ще ти ги дават за регулиране на цикьл. То и какво точно да ти регулират, ако си имаш нормална овулация и хормоните са ти в норма? Добре, че не си се сьгласила да пиеш на сляпо прогестерон!

# 113
Янче, само да вметна за дългите цикли и прогестерона от мой личен опит. Embarassed Преди години няколко месеца пих Примолут Нор (прогестерон) от 15-ия до 24-ия ден. По онова време циклите ми бяха с продължителност 45-90 дни. Embarassed Овулирах си, но все към 12-13 дни преди началото на кървенето. Въпреки това, когато започнах прогестерона по тази схема и едновременно с това мерех температура, се видя, че за тези няколко месеца си овулирах на 14-ия или 15-ия ден - такова чудо по-нататък май не ми се е случвало (толкова ранна овулация Embarassed), обаче тогава се случваше като по часовник. Разбира се, след като спрях прогестерона, защото лекарката сметна, че всичко се е регулирало, циклите ми пак се удължиха.

А иначе, Ники, да, както каза Камелот, явно от този начин на хранене, а може би и от вит. Д, при много жени се скъсява леко цикълът. При мен дори хич не беше малко скъсяването, защото ако преди ми идваше между 45-ия и 90-ия ден, сега, слава богу, положението е значително по-добро. Но и моят случай не е като твоя, разбира се, защото аз се водя с поликистоза, макар че вече и в това се съмнявам. ooooh! Но цикъл на 22-23 дни не е прекалено къс. Би бил прекалено къс, ако е под 21 дни.

# 114
Шоки, възможно е, то при всеки е различно, но при мен при 35 дневен цикъл овуто е на 19-20-21ви ден. С прогестерона го нямаше. После разбрах от аг-ендокринолог, че ако го почнеш точно преди ову, го стимулира или ако е минало - не го подтиска, но ако се започне 5-7 дни, както се случи при мен, ефектът е обратен.  Rolling Eyes А и аз не съм имала никога нисък прогестерон. Просто тогава ми го изписаха, защото не знаеха какво да ми дадат против спкя... Laughing  Обаче с див ямс и агнус кастус имам добър опит, макар и тях да дават при недостиг на прогестерон. Peace
Ау, 90-дневен цикъл...Как си издържала, аз след 35тия ден яхам метлата.  Mr. Green

# 115
Пак много Ви благодаря! Златни сте!
Ще си живея живота спокойно за сега. Освен ако и другите хормони, които трябва да пускам след броени дни не се окажат извън норми. Тогава пак ще Ви се ожаля.

# 116
Ники, а от колко време си на режима? И колко ти е бил дълъг цикълът преди това?

# 117
Шоки, от началото на годината. От тогава правя и тренировки в домашни условия. Не са кой знае какво, но определено комбинацията от двете доведе до видими промени Simple Smile. За това време съм - 7 кг., - 7 см. от талията, - 5см. от ханша и - 3см. от бедрата. Не са много като цифри, но и аз нямах поставени големи цели за сваляне. Даже съм с 1 килограм под първоначалната ми цел. Но ми хареса да свалям сланинки и да се стягам, та сега си мечтая за още резултати Simple Smile.
По въпроса за цикъла - беше ми 26-28 дни. Скъсил се е като на Кам с 5-6 дни.

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 17:19 от Nikitali

# 118
Според мен не е страшно това скъсяване, но дано от хормоналните изследвания да не излезе нещо по-обезпокоително. Hug

# 119
А какво означава удължаване на цикъла ? Години наред ми е бил 28 -30, последните два месеца - 35  Rolling Eyes Да не е от претрениране, а  Thinking

На мен ми липсват Пинкито и Вики  Hug Обадете се де, шминди такива  Heart Eyes

Напоследък гледам продават едни май добавки да ги нарека - зелен прах  Laughing Laughing Мисля, че е комбинация от много зеленчуци, изсушени и на прах. Абе много ми е сложно да им изчета целият етикет, та само предполагам. И четох в една книжка, че било много удобно да си взимаш "зеленнините" под формата и на прах, защото така или иначе не можеш да изядеш 1 кг зеленчуци, а били много полезни за фибри-мибри-антиоксиданти и ензими. Досега не сме ги обсъждали май  bowuu

ето едно от нета, да видите за какво говоря
http://www.naturalhealingtools.com/orac-green-superfood-powder.aspx

имат си специална еденица, с която се измерва ... полезността им  Wink - ORAC

Общи условия

Активация на акаунт