НВ-ВМХ, част 85 - тема за здравословното хранене и всичко, свързано със здравето

• 50 544
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Мики,  имат друга добавка, на която изрично си пише МК-7.

# 91
  • SA
Мики, хубави са ви изследванията и на двамата с мьжа ти.
Общият холестерол отдавна не се смята за прогностичен критерий за бьдещ риск от сьрдечно-сьдови заболявания. Мьжьт ти явно е от процента хора, които при ВМ-НВХ реагират с повишение на холестерола, пропорционално с повишаване на HDL ( рядко се срещат хора, при които той да е почти 2, както при мьжа ти). Сьотношенията между различните липидни фракции, които са от значение, при него са в перфектни стойности.
Не бих се притеснявала на ваше място.
За протеините, чак изобщо да не се усвояват, не мисля, че е вярно. Но пьк и ползите от тях ми се струва, че се преувеличават доста.

# 92
  • In transit
Мики,  имат друга добавка, на която изрично си пише МК-7.
знам я, ама аз съм запасила от тази  Mr. Green

Кам, Шоки   bouquet успокоих се вече.

Аз също смятам, че се усвоява протеина, колко точно не знам, но се усеща ефекта от него като го пия. 

# 93
И аз в самото начало се бях подлъгала и купила дискутираната. После сменихме с другата. Simple Smile

# 94
  • In transit
И аз в самото начало се бях подлъгала и купила дискутираната. После сменихме с другата. Simple Smile
мдаа, явно наистина съдържат МК4 или друг вид, само да питам по колко хапчета мога да пия в такъв случай, защото МК4 се пие в доста по високи дози?

# 95
Аз лично нямам идея; беше една опаковка и карах с по 1 хапче, докато не свърши.

# 96
Може да е МК-7, не се знае... Пий по 1-2, не повече, за всеки случай. Доколкото знам, не може да ти стане нищо от предозиране с К2, но все пак. Не ми е ясно защо предлагат и този вариант, в който не е уточнен видът, и другия... Rolling Eyes

# 97
  • In transit
Шоки, и мен това ме подразни, но първоначално като накупих опаковките, не обърнах внимание, че не пише точно МК-7, а и по дозата на хапчетата, предположих, че няма да е МК-4, ама... както и да е, ще ги изпием и ще взема от другите.

Снощи говорихме с една приятелка, колко е напълняла сестра и след като е влязла в ранна менопауза. По някаква случайност след това и с зъболекарката ми става въпрос за напълняване и как след менопаузата е наддала 20кг и как се е депресирала от това. Та си зададох въпроса, как мога да избегна това за в бъдеще, защото рано или късно и мен ме очаква, а и всички нас като жени. Дали НВ-ВМХ помага в тази насока да не се трупат килограми, след като се разбутат хормоните? Имате ли някакви наблюдения?

# 98
  • SA
За напьлняването в менопаузата - в по-голямата част от случаите то пак се свьрзва с нарастваща инсулинова резистентност. Естрогеньт има свойството да повишава инсулиновата чувствителност и с прекратяване на синтезата му, отпада и този негов благоприятен ефект вьрху метаболизма, което заедно с други фактори, свьрзани с храненето и начина на живот, водят до инсулинова резистентност, метаболитен синдром и сьответно напьлняване.
Правени са много проучвания, които показват, че хормонозаместителната терапия по време на менопауза, повишава инсулиновата чувствителност при тези жени и вероятно с това се свьрзва ефекта на тази терапия да намалява риска от сьрдечно-сьдови заболявания.
Така че, в крайна сметка, и след менопаузата, борбата сьс затльстяването е свьрзана главно с преодоляване на метаболитния синдром и инсулиновата резистентност и ВМ-НВХ е добьр избор за тази цел, според мен.
Преди време дори бях попаднала на проучвания, според които т.нар. вазомоторни симптоми по време на менопауза ( топли вьлни, нощни изпотявания и др.) е вероятно да са свьрзани с по-високи нива на крьвната захар и наличие на метаболитен синдром при жените, при които тези симптоми са силно изразени. Авторите заключваха, че са необходими по-нататьшни проучвания по този вьпрос, но предлагаха лекарите, които проследяват подобни жени, да ги наблюдават по-внимателно за прояви на сьрдечно-сьдови заболявания и евентуално да назначат допьлнителни изследвания.
А, намерих и самата статия:
http://www.medscape.com/viewarticle/772465

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 17:30 от kameloth

# 99
Дано да е достатъчно храненето. Имам спомен, че Гари Тобс казваше нещо от сорта, че в менопаузата активността на някакъв ензим се прехвърля върху мастната тъкан, т.е. увеличава се склонността за складиране на мазнини, ама не съм сигурна какво точно беше. Embarassed

# 100
а ми аз ,като жена влязла преди 10 години  Mr. Greenв този период ви казвам,че борбата с килограмите (и другите неприятни изживявания в началото само) не е нито страшна,нито предварително загубена Peace
и хич не е страшно,и има и положителни неща Wink
ВМ НВХ и спорт т.е. продължавате както и преди Laughingостаналото е в главата
ха здравейте  bouquet
надявам се да сте в добро здраве и отлично настроение
ние с половинката си караме по този начин на хранене и сме добре!
писали сте много и отивам да чета,че нещо позабравих  Embarassedинформацията за витамини К2  и Д3
витамин К2 има в сирене бри и гъши дроб,нали newsm78
тук дават в Д на ампула 100 000 ед /месец ,достатъчно ли е?

# 101
Танче! Hug Най-после ни удостои с внимание. Simple Smile

Да, К2 има в сирене бри и гъши дроб.

100 000 единици/месец вит Д3 са горе-долу ОК, но ако човек има по-ниско ниво (т.е. доста ниско), няма да е достатъчно. Освен това преди няколко седмици слушах един уебинар, в който обясниха, че този начин на дозиране - високи дози накуп веднъж или два пъти в месеца - е достатъчен за поддържане на калция и борба с остеопорозата. Но ако искаме да се възползваме от всички останали функции на вит. Д, този начин не върши работа, а трябва по-малки дози по-често. Идеалният вариант е всеки ден (4000 - 5000 единици), в краен случай мисля, че споменаха веднъж седмично да се приема съответното количество накуп.

# 102
  • SA
ТанчеееHug
Затьжихме се за теб, ей!

# 103
Привет момичета!
Много са ми полезни дискусиите от последните страници. И в унисон с повечето от Вас и аз си правих изследвания. Ще съм благодарна за мненията Ви!
Скрит текст:
Име на теста (изследването)   Резултат   Единици   Референтни граници
ПКК-24   *   Профил   Виж по-долу
Левкоцити (WBC)                                     5.65   x 10^9/l   3.5 - 10.5
Еритроцити (RBC)                                     4.37   x 10^12/l   3.8 - 5.8
Хемоглобин (HGB)                                    132.00   g/l   110 - 180
Хематокрит (HCT)                                      0.392   l/l   0.35 - 0.50
Тромбоцити (PLT)                                       185   x 10^9/l   140 - 440
MCV                                                             89.70   fl   76 - 96
MCH                                                             30.20   pg   26.5 - 33.5
MCHC                                                   337.00   g/l   315 - 350
RDW-CV                                                   12.400   %   10 - 15
RDW-SD                                                     40.50   fl   35.1- 43.9
MPV                                                             12.00   fl   6.5 - 11
P-LCR                                                     40.50   %   
PCT                                                               0.22   %   
PDW                                                             15.10   fl   
Неутрофили-NEUT%                                     51.20   %   34.0- 71.1
Лимфоцити (LYM%)                                     39.50   %   17 - 48
Моноцити (MON%)                                       6.50   %   4,7-12,5
Еозинофили-ЕО %                                       2.10   %   0.7- 7.0
Базофили-BASO%                                       0.70   %   0.1- 1.2
Неутрофили-NEUT#                                     2.89   x10^9/l   1.2- 6.13
Лимфоцити брой (LYM#)                               2.23   x10^9/l   1.2 - 3,74
Моноцити брой (MON#)                             0.370   x10^9/l   0.3 - 0.8
Еозинофили-EO#                                       0.12   x10^9/l   0.04- 0.56
Базофили-BASO#                                       0.04   x10^9/l   0.01- 0.08
Биохимия
Забележка: Няма.
Глюкоза                                     5.25   mmol/l   2.8 - 6.1
Мастен профил   *   Профил   Виж по-долу
Холестерол - общ                     4.69   mmol/l   3.6 - 5.12
HDL - холестерол                     1.92   mmol/l   0.8 - 4.19
LDL- холестерол                      2.32   mmol/l   0.9 - 4.15
Триглицериди                             0.99   mmol/l   0.6 - 2.21
Хормони
TSH                                             1,89   mlU/l   0.4 - 4.00
Урина
Урина ОХИ   *   Профил                                    Виж по-долу
Урина - ph                           7      4.0 -8.5
Урина - относително тегло   1020      1001-1035
Урина - белтък                           отрицателен      
Урина - глюкоза                   отрицателен      
Урина - билирубин                   отрицателен      
Урина - уробилиноген           нормален      
Урина - нитрити                   отрицателен      
Урина - кръв                           отрицателен      
Урина - кетони                           отрицателен      
Урина - седимент                   Б.О.      

Освен това откакто съм на този режим (не съм абсолютно стриктна и не съм в кетоза) имам и промяна в цикъла. Може да няма връзка едното с другото и да е просто от напредването на възрастта, но цикъла ми много се скъси.
Скрит текст:
От януари до сега ми е идвал на 23, 24, 27, 24, 25, 27, 22, 23, 25, 22 дни. По този повод гинеколожката ми реши да пуснем хормони, за да се види какво е положението. То аз настоях за тях, защото тя направо искаше противозачатъчни да ми изписва. За сега съм направила само Прогестерон на 21 ден от цикъла, но резултата  ме притеснява. Той е 110, 20 nmol/l при референтни стойности 5,30 - 86. Първоначално се бях притеснила още повече, че от лабораторията ми бяха сложили референти стойности като за фоликулярна фаза (0,60 - 4,7) и завишението тогава беше фрапантно.
Не съм бременна и не искам повече деца - 3 ми стигат Simple Smile.

# 104
  • SA
Ники, изследванията ти са напьлно нормални.
Колкото до цикьла - ние и друг пьт сме коментирали този вьпрос, но доста жени на ВМ-НВХ забелязват скьсяване на цикьла си. Не сьм наясно защо се получава така и не сьм попадала на някакви обяснения по този вьпрос, но е факт. При мен сьщо се скьси с 5-6 дни откак сьм на този режим.
Сега за прогестерона, не сьм много компетентна по тези вьпроси, но доколкото знам, стойността му на 21 ден не се дискутира, ако през следващите 5 дни започне фазата на кьрвене, или ако след 9 дни все още не е започнала. Това е така, защото изследването точно на 21 ден цели да се види каква е стойността на прогестерона по средата на лутеалната фаза и 21 ден е горе-долу средата й при цикьл между 26-30 дни. Ако обаче е доста по кьс, или по-дьльг, деня на изследването би трябвало да се сьобрази с това.
При това изследване сьщо така обикновено обезпокоително е ниското ниво на прогестерона, което може да означава липса на овулация и невьзможност за настьпване на бременност. За по-високи нива, освен че може да се дьлжат на повече от един спукани фоликула при овулация, за друго не се сещам.
А защо ще ти назначават противозачатьчни? Като контрацепция, или за регулиране на цикьла?

Общи условия

Активация на акаунт