НВ-ВМХ, част 85 - тема за здравословното хранене и всичко, свързано със здравето

• 50 807
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
Аз не съм се тествала, но като гледам май скоро можем да открием едно шивашко ателие, ще откраднем разни модели я от Бангладеш, я от Египет и ще направим конкуренция на скъпите магазини.  Mr. Green

# 331
Скрит текст:
jabot.j , за нарушенията в чревната микрофлора и причините за дисбаланс, верни неща е писала жената. Единствено дето не е добре запозната какво точно представлява ВМ-НВХ и смята, че то задьлжително трябва да е кетогенно, с над 80% мазнини от калориите и да не се консумират никакви растителни храни и фибри. Нищо, на следващия курс дано ги научи тези неща.  Simple Smile
Сега този тест, който предлага за установяване на дисбаланс на чревната флора, само с попьлване на вьпросник, малко полети на фантазията са. Хората правят изследвания на чревната флора, за бактериален сврьхрастеж в тьнките черва, за тьрсене на патогенни микроорганизми, гьбички , за видово разнообразие и др. , но с определени лабораторни изследвания. Крис Кресьр има много публикации в сайта си, дори книги на тази тема.
За шиповете, ведньж образували се, не зная дали с нещо може да бьдат премахнати. Но предполагам нещата, които е изброила Шоки, поне ще помогнат да не се влошава ситуацията.
Kameloth точно това написах в коментара си под статията (във ФБ), че хората, които са в кетоза с цел лечение може би избягват всякакви въглехидрати, но тези от нас, които се хранят ВМ в никакъв случай не игнорират ферментирали храни и сезонни плодове и зеленчуци.

Видях, жабо, какво си писала във ФБ и какъв е днешният резултат - Надя Петрова е толкова разстроена, че е решила да не поддържа сайта си и да се отдаде на размишления върху лошотията на хората.

Спомням си, че имаше "проблеми" с мен и мненията ми Crazy , но явно ти си тази, която напада и обижда непознати хора в интернет, до степен, че нарушава нормалният им ритъм на живот.

http://natureinsider.com/2014/11/to-write-or-not/

тъжно ... жената е много компетентна и сайта й е прекрасен  Heart Eyes

# 332
  • UK
Грийн дрийм ти сериозно ли? Попрегледах й сайта и в една от статиите на един дъх пише да се избягват резки инсулинови  пикове и затова да се яде честичко, като особено добра идея за следобеден снак е парче шоколад. До там спрях да чета. Има разни попадения, но и доста от твърденията й са смехотворни. Освен това, който се занимава с блог или изобщо някаква дейност в интернет пространството, трябва и да е готов за критики. Peace

# 333
Също смятам, че щом си излязъл в публичното пространство и упражняваш някаква дейност, би трябвало да си наясно, че е възможно да има критики, а не само аплодисменти  Peace

# 334
Здравейте и от мен,
чета ви тайно, защото не се храня строго по режим, но са ми много интересни научните проучвания, които споделяте. Отвориха ми се очите за доста неща, които съм научила тук. Пуснах си изследвания за липидния профил и витамин Д и чакам резултатите.

И моят тати като на Шоки има подобни проблеми. Установиха му високо кръвно и холестерол, предписаха му статини (за които пак от тук разбрах). Той откакто пие пък лекарства напълня и нещо му прави проблеми на стомаха, но слуша чинно лекарката и нищо не променя. Накарах го да си пусне нови изследвания, чакам ги с нетърпение и ще ви питам за мнение.
До тогава може ли да ми кажете нещо за тези изследвания.
Скрит текст:
Не знам как се смята ЛДЛ. Някак си се надявах, че триглицеридите ще са по-ниски, но това е човек, които не спазва никакви ограничения и режими. 
Резултат    Единици Референтна стойност Метод
Глюкоза    5.68     mmol/l   2.8 - 6.1   PHOT
Холестерол   5.52     mmol/l   < 5.17   PHOT
HDL-холестерол   1.62     mmol/l   М. > 1.45; Ж. > 1.68   PHOT
Триглицериди    1.41     mmol/l   < 1.71

Благодаря предварително много!  bouquet

В заклЮчние, и мен ме учудва, че Надето се е разстроила така, че чак и рождения ден на съпруга си не е успяла да уважи.

# 335
Много ми хареса кулинарния раздел от сайта на Надя. Да си призная, не бях го виждала, макар да имам събрани доста броеве от списание GoodFood, в което е имало нейни публикации, но изобщо не съм се интересувала от хората, които гостуват, а просто четях рецептите.

# 336
критика е едно, обиди и грозни думички - друго  Peace

Грийн дрийм ти сериозно ли? Попрегледах й сайта и в една от статиите на един дъх пише да се избягват резки инсулинови  пикове и затова да се яде честичко, като особено добра идея за следобеден снак е парче шоколад. До там спрях да чета. Има разни попадения, но и доста от твърденията й са смехотворни. Освен това, който се занимава с блог или изобщо някаква дейност в интернет пространството, трябва и да е готов за критики. Peace

svidni4ka, аз хапвам поне 5 дни от седмицата няколко парченца черен шоколад като следобедна закуска и съм ок с инсулина  Peace

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 18:24 от greendream

# 337
  • SA
D_ana, статините заради посочения тук холестерол ли са ги предписали на татко ти?
По принцип тези изследвания не са лоши, макар наистина да е хубаво триглицеридите да са по-ниски, макар формално да влизат в определената норма. Хубаво е сьщо така, че има висок HDL.
Така както описваш нещата - напьлняване, високо крьвно, вероятно кьм метаболитен синдром и инсулинова резистентност отиват нещата. Може би не е лошо да се изследва инсулин на гладно, или при обременяване, защото само крьвна захар на гладно не е достатьчно информативен показател.

# 338
Благодаря много, Камелот!   bouquet
Тези изследвания са на мама. Blush Юрнах ги всички да се изследват. Тя взима само лекарства за кръвно от край време. Не се движи много, има корем, диабет в семейството. Ще прочета сега как би могла да ги смъкне тия триглицериди.
На баща ми ги чакам още изследванията. Както е известно е трудно да ги задвижа, не слушат много акъл от дъщеря си.

# 339
  • SA
О, аз помислих, че са пьрвите изследвания на баща ти.  Embarassed
Ами за триглицеридите - най-ефективния начин за понижаването им е известно ограничение на вьглехидратите, особено на сладки и тестени изделия, както и на алкохола ( ако се приема такьв).

# 340
Greendream, ти определено не си само на ВМ, почти съм сигурна, че приемаш и силни наркотици, хахахахагах. Разтроила съм била някого, бе, я, бегай на колелото...

# 341
ми да, отдавна легализираха марихуаната тук  Crazy Явно обаче не съм аз тази, която е напушена този път  Mr. Green

# 342
Сега прочетох глупостите на Надя Петрова,както и коментарите на многобройните й почитатели:))))) Добър ПР си е направила, признавам.Аман от drama queens, аман от жертви...Вероятно от толкова много негативни емоции си е нарушила и чревната микрофлора, дали да не й пусна линк за тест:)))))))0

# 343
мисля, че от простотия чревната флора хваща плесени  ooooh!

# 344
мисля, че от простотия чревната флора хваща плесени  ooooh!
Разбираш ги тези неща:)))

Общи условия

Активация на акаунт