Веганството - да споделим опит - тема 15

• 40 877
  • 743
  •   1
Отговори
# 705
ЗаСлон, ако не са твърде лични въпросите, на колко е детето и как се храни. Контролираш ли го да не яде вредни неща, как си го хранила като бебе?

Аз пък си направих палачинки, постни, разбира се. На вид грознички доста, ама така хубаво си хапнах, с какаово кремче забъркано докато ги обръщам.
Ей ги Simple Smile
https://www.dropbox.com/s/2atpu625n803qeo/pancakes.jpg?dl=0

# 706

Като говорех за почерняване, имах предвид тайното почерняване, за което не знаеш преди да разрежеш плода. И хвърляш поне половината.
да, аз идеално разбрах. Точно това почерняване и разваляне, дето си мислиш, че плода узрява и го чакаш да поомекне, понеже е бил твърд като камък, а то се оказва, че отвътре се разваля. Понякога с почерняването има и мухъл и гадни кухини.
shinebox , тук разделното хвърляне на боклука е толкова стриктно, че в такива случаи био-кофите ми вършат идеална работа

# 707
shinebox , тук разделното хвърляне на боклука е толкова стриктно, че в такива случаи био-кофите ми вършат идеална работа

Къде е това "тук" да си помечтая Simple Smile)

# 708
Аз му слагам лимонов сок и го завивам във фолио. Има някои плодове, които са на едни нишки вътре и те най-често са ми почернявали преди още да омекнат.

# 709

Къде е това "тук" да си помечтая Simple Smile)
Германия.
Ти ще помечтаеш за Германия, а аз за България Wink

# 710
А, Германия. Аз работя за немска фирма и пътувам понякога, но най-много за две седмици. Е, има си и плюсове и минуси страната. Хубаво е човек да отиде, да види, да се разходи, но не е моята страна за живеене. Като отида там ми е трудно с неяденето на месо, там традиционната кухня е много месна и е голяма разправия да намеря засищаща храна. Иначе топлото зеле ми е любимо!
Е, разбира се, в по-големите градове този проблем предполагам го няма, но фирмата, за която работа е в село. Офис с 500 човека в село, ето това е една от добрите страни на Германия.

# 711
  • София
Шайн, хамбургчетата бяха от напречен резен червена чушка, доматче чери, малко листо спанак, авокадо и парче маслина. Изяде около 10, значи и 10 листчета спанак Simple Smile

# 712
А, Германия. Аз работя за немска фирма и пътувам понякога, но най-много за две седмици. Е, има си и плюсове и минуси страната. Хубаво е човек да отиде, да види, да се разходи, но не е моята страна за живеене. Като отида там ми е трудно с неяденето на месо, там традиционната кухня е много месна и е голяма разправия да намеря засищаща храна. Иначе топлото зеле ми е любимо!
Е, разбира се, в по-големите градове този проблем предполагам го няма, но фирмата, за която работа е в село. Офис с 500 човека в село, ето това е една от добрите страни на Германия.

Аз съм чувала, че в Германия има много вегетарианци и вегани. Тук по-селата също вегетарианското и веган е лукс, особено с лепнат такъв етикет.

# 713
  • на острова на мечтите
Вярно,че има вегетарианци, но не и завдения #2gunfireАз в Лисабон видях голям зор с яденето Crossing Arms А е голям град. Май западните цивилизации ядат много месо. Тук,в Сицилиа по заведенията ми приготвят всичко на момента, но често не е много вкусно.

# 714
По ТЛС гледах за спестовниците. Една не купувала месо и млечни защото били много скъпи, ядяла само плодове и зеленчуци и то сурови, за да не харчи ток да ги сготви.Хладилника си го включвала по 7 часа на седмица.   Crazy  newsm47

# 715
оффтопик: и аз съм гледала епизоди от спестовниците, те са направо извън пътя, много са зле тези хора.

Иначе хубаво за тази, че е станала суровоядец от сметкаджийство, обаче най-важното е осъзнаването на някои факти, светогледът, който стои зад това решение. Самото ядене е важно, за да сме здрави, но състоянието на духа е по-важно. Ето едно клипче по темата, с което съм 100% съгласна:
https://www.youtube.com/watch?v=7tu9nJmr4Xs

# 716
Това ми напомни за една немска сапунка- домакини се разменят за една седмица. Едната имаше някаква специална джаджа като лопатчица за обиране на бурканчета  Laughing

# 717
Леща: рендосани моркови, лук, джоджен, сол, слъночгледово олио, червен пипер, брашно елда.

Бонбони- сърца:
печена грис, захарен сироп с канела и ванилия, трошени бадеми, семена коноп, пудра захар,  кокосово и слънчогледово олио.

# 718
  • на острова на мечтите
оффтопик: и аз съм гледала епизоди от спестовниците, те са направо извън пътя, много са зле тези хора.

Иначе хубаво за тази, че е станала суровоядец от сметкаджийство, обаче най-важното е осъзнаването на някои факти, светогледът, който стои зад това решение. Самото ядене е важно, за да сме здрави, но състоянието на духа е по-важно. Ето едно клипче по темата, с което съм 100% съгласна:
https://www.youtube.com/watch?v=7tu9nJmr4Xs
HugБлагодаря! Интересно и много полезно!
Леща: рендосани моркови, лук, джоджен, сол, слъночгледово олио, червен пипер, брашно елда.

Бонбони- сърца:
печена грис, захарен сироп с канела и ванилия, трошени бадеми, семена коноп, пудра захар,  кокосово и слънчогледово олио.

А, за лещата съм много "Да", ама за сладкотийките "Тц". Идва пролет и малко разтоварване е наложително! Mr. Green
Имам една питанка. Търся си брашно от рожков. Не мога да намеря тук, макар че на острова има много дървета. Някой да ми даде малко повечко инфо, как мога да си намеря подобно нещо! Hug Praynig

# 719
danilu, сърцата бяха за празника:-)  Wink
При нас още си е зиммаааааа.

Салата: ябълки, червена чушка, листа цикория, магданоз, червено цвекло- мариновано.

брашно от рожков в Амазон?
аз като не мога да намеря лесно нещо, веднага търся там Peace

Общи условия

Активация на акаунт