Отговори
# 150
Хаха Витаминка на мен пък тия работи ми липсват Simple Smile Вярно е че и българките и ромките викат понякога, но ромките са по колоритни, там може да чуеш интересни факти за татковците, стринките и цялата рода Simple Smile) Родилните ви зали са супер между другото, при нас е само една и една предродилна и за съжаление е доста зле. Но пък по предишната тема - имаме чудна неонатология и за мен е недопустимо и необяснимо, че има жени, които отиват да раждат в съседния град където изобщо няма неонатолог! В крайна сметка ако нещо се наложи се вика наша линейка с необходимата апаратура и майката си лежи там, бебето го карат в нашата болница.

# 151
  • София
Хаха Витаминка на мен пък тия работи ми липсват Simple Smile Вярно е че и българките и ромките викат понякога, но ромките са по колоритни, там може да чуеш интересни факти за татковците, стринките и цялата рода Simple Smile) Родилните ви зали са супер между другото, при нас е само една и една предродилна и за съжаление е доста зле. Но пък по предишната тема - имаме чудна неонатология и за мен е недопустимо и необяснимо, че има жени, които отиват да раждат в съседния град където изобщо няма неонатолог! В крайна сметка ако нещо се наложи се вика наша линейка с необходимата апаратура и майката си лежи там, бебето го карат в нашата болница.

Искрено ме разсмя  Laughing Laughing Laughing
Родилните ни зали са прилични, според мен, жалко е, че бавно става организацията и финансирането на ремонтите, а трябва да ремонтират и виповете, стаите, коридорите... Трудно е в държавните болници.

В Майчин дом (сф) също ремонтираха залите и е много приятно... а първия път, като ни заведоха в родилната още неремонтирана зала на обучение направо се шокирахме... точно като във филм на ужасите. Голяма зала, с бели изпочупени плочки по стените, мозайка на земята, в средата едно изпотрошено и издрано от нокти магаре, направо като за дисекция иии...  не си представям какво е да влезеш наплашен и истерясал от болка там  Mr. Green

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 11:34 от vitaminka

# 152
Привет на всички!

Vitaminka, Брей, тези снимки от ТК са направо като от списание извадени, аз като ходих там преди 5 години, спомените ми са далеч по-различни! И последното ми посещение там беше неотдавна при една приятелка, която роди и остана във ВИП стая и там и падна част от мазилката на тавана върху леглото. И докато с нея се шегувахме на тема болници, паникьосаният и мъж вече беше извикал екипи с телевизия!  Mr. Green Това го казвам по повод препоръката ти да не се бърза с ВИП-а:)

Разказа за ромките дето викат докато раждат ми е много интересен и забавен – аз при предишното си раждане попаднах с една такава в родилното, настаниха я в моята стая, защото нямаше места в онова „специално отделение“ в Шейново! Жената не влизаше в стаята изобщо, прекарваше си времето да пуши на балкона – денонощно! А бебенцето да ви кажа беше едно беличко и много красиво – направо грехота!

Аз искам да питам нещо, свързано с раждането, мисля че още не е обсъждано, ако греша, моля да ме извините. Аз предишният път много държах да раждам нормално, сега също на там клоня, въпреки спомените ми….та въпроса ми е, имате ли информация, дали навсякъде правят клизма преди нормално раждане?

# 153
Привет и от мен Simple Smile
От толкова скитане днес по улиците даже нямах време да ви нагледам Wink Между другото, днес за първи път се престраших в детския магазин да потазгледам и бебешките неща. Видях и моята мечтана количка наживо, вярно беше тикната в един ъгъл но това не ми попречи да се довлюбя в нея Grinning
Dudunski доколкото разбрах по коментарите на мами в други теми клизмата си е задължиъелна процедура навсякъде, независимо от начина на раждане. Но не се притеснявай, казват, че не било чак толкова зле, даже след това олеквало много! Честно казано, единственото нещо, свързано с раждането, от което се ужасявах най- много е именно клизмата... Е, и въпреки 6- дневният ми престой в болницата на мен така и не ми направиха, голяма съм късметлийка Grinning

# 154
Здравейте мамчета Simple Smile

Аз от много стоене вкъщи вече (болничен,заради кървене), чак колички започнах да разглеждам Simple Smile Знам че е рано, но си набелязвам засега...пък и ги разучавам, че и аз нищо не разбирам от това. Някой мамчета в предните теми бяха писали, че са си харесали вече. Днес дори се ориентирах към няколко марки и модели, но знае ли човек какво ще ми хрумне до края Simple Smile От написаното в нета се спрях на Adbor S-Line, Gusio Carrera, Adbor Zippy - но нямам никакви лични впечатления, пък и като чета повечето няма и къде да ги видиш във Варна за съжаление.

Дори мерих с ролетката дали ще влизат вкъщи  Joy , че някои са по обемисти Simple Smile

# 155
Много сте писали.
Посмях се солидно с ромки,клизми  Joy
В бг мисля ,че се правят навсякъде.Тук в Лондон всичко е на обратно.Клизми не се правят.
Мисля да си купя в бг като си ходя. Joy
Тук е много актуално раждането във вода.Случва се ако случайно е свободно до колкото разбрах.
А какво мислите за епидуралната упойка?
Преди 5 г я отричах,но сега се замислям.

# 156
titi888, аз раждах с направена клизма и с епидурална упойка, която обаче не ме хвана.......така че, вече знам, че клизмата ще ми се наложи явно пак, ама алтернатива на упойка, не знам дали ще имам  Shocked

# 157
Здравейте дами днес да се пребера по рано ,и успях да мина през лабораторията да си взема БХС -което нищо не му разбирам PAPP-A 4588.223 mU/l, и Free beta -HCG(prenatal screening ) 72.73 ng/mL. Жената не можа да ми разпечата и др страница  но фактически това е най-важнота и явно си е писано до 18.В коментара пише че всичко е ок занижен риск .Хайде още няколко дена и аз съм си вкъщи.И да се оплача днес сутринта си повърнах после и дойде и новото имам и разтройство  Confused Абе забавно си е

# 158
Здравейте!
Клизма, до колкото знам, се прави навсякъде в БГ. На мен също ми правиха, изобщо не боли, не е неприятно, даже много олеква. Бях с епидурална упойка, както вече съм писала, и останах много доволна. Усещах си контракциите чудесно, но без ужасната болка от преди упойката. Така се мобилизирах и общо раждането беше малко повече от 3 часа.

# 159
Здравейте и от мен!
Аз зачезнах за известно време, защото май май си изкарах почти целия трети месец в болница. 11 дни за прокървяване (отлепване), после две седмици вкъщи и отново 10 дни за ново отлепване. Утре влизам в 14г.с. и се надявам неволите да са приключили и да останат в миналото. Главоболието ми..., както беше казало едно от момичетата, май покрай пълнолунието беше станало непоносимо  Simple Smile .
Иначе вече се настройвам супер позитивно  Simple Smile . Решила съм, че ще използвам свободното време от болничния основно за удоволствия, релакс и приятни за мен занимания - рисуване, фотография, четене (набелязала съм си "Приключенията на Том Сойер"), гоблени и т.н.. Набавила съм си ароматни свещи за атмосфера, а утре ще си снабдя цветя за настроение. Та такааааа. Вече ще кротувам и ще си почивам.
Приятна вечер на всички!

# 160
Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ей какво нещо е авторитета!! Витаминка като написа мнението си за големите болници и неонатологията, се счупихте да пишете как сте абсолючтно съгласни с това и т.н. Аз като написах същото 5-6 дни по-рано - ни звук, ни стон.

Пиша това с най-най-добри чувства към Витаминка!

не си вади такива изводи, аз споделям това мнение отпреди ти или тя да сте го казали, така че просто случайност Wink

Предният път раждах в Окръжна- не съм съвсем недоволна, но и доволна не останах. Родих в петък вечерта и в понеделник сутринта ме изписаха. През това време аз лекар не видях, (и какво като бяха почивни дни - все трябваше да има дежурни лекари, но...) добре, че нямах проблеми. Постоянно питах акушерките какво става ще ми слагат ли анти Д, защото съм с отр. резус фактор и никои нищо не знаеше.

сложиха ли ти в крайна сметка? сега как процедирате заради фактора, пускаха ли ти вече кръв за антитела или още е рано?

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 19:56 от light power

# 161
Предният път раждах в Окръжна- не съм съвсем недоволна, но и доволна не останах. Родих в петък вечерта и в понеделник сутринта ме изписаха. През това време аз лекар не видях, (и какво като бяха почивни дни - все трябваше да има дежурни лекари, но...) добре, че нямах проблеми. Постоянно питах акушерките какво става ще ми слагат ли анти Д, защото съм с отр. резус фактор и никои нищо не знаеше.

сложиха ли ти в крайна сметка? сега как процедирате заради фактора, пускаха ли ти вече кръв за антитела или още е рано?
[/quote]

Не, тогава не ми сложиха. А за сега ми казват, че е още рано, в 12-та седмица съм и по натам ще наблюдаваме по сериозно антителата. За сега всичко е наред и до тук имам много лека бременност. Надявам се, и така да продължи. Днес давах кръв за БХС исках да видим и пол, но е много рано още.

# 162
Добър ви вечер, мамчета!  Hug
Днес като по чудо съм по-голяма свежарка, че снощи заспах в 21:30 пред тв. Парцал съм цяла седмица и това си е то.
Тук не знам дали правят клизми, не съм разпитвала още, защото всички въпроси покрай раждането се уточняват чак към 32 седмица, а аз едвам издържам такова любопитство ме тресе.
В понеделник на прегледа питах доктора дали може да ме оперира, каза ако имам частна застраховка или в частната болница, в която работи. Иначе е началник отделение в болницата, в която съм записана да раждам, но явно или не прави операции или трябва да е на смяна. Той е един мълчалив и спокоен, чак темерут понякога, ужас а ние сме толкова експресивен народ, обичаме да си жестикулираме и казваме и питаме и коментираме  Joy
Понеже аз искам планирано секцио (а тук почти никъде не се предлага доколкото разбрах като се обаждах да се записвам в болница за раждане) се надявам да ми измисли някаква диагноза (каза ми, че ще ме консултира, но не по телефона, което ме обнадежди, защото иначе в 40г.с. се мятам на колата и право в БГ  hahaha)
Мамчета, които сте раждали секцио, споделете впечатления, знам, че всичко е строго индивидуално, две мои приятелки с по две различни раждания ме съветват едната за секцио, другата за нормално. Аз просто съм ужасно страхлива, не мога да си и представя, че ще раждам 7-8 часа че и повече. Болките няма да изтърпя, нервите ми ще са на границата от страх какво ще стане, та затова си мисля по-добре да мине за 30мин и после да се надявам на по-леки болки след операцията...
Благодаря ви за мненията   bouquet

# 163
Афродивна - хич не знам как ще ти помогна да решиш, но две пъти раждах секцио. Първия път почна нормално, но лекарката реши че съм за секцио. Бях отишла с изтекли води, за 4ч разкритието беше малко и бебето беше обърнато. Оказа се добро решение, защото на всичкото отгоре беше доста омотана в пъпната връв. Тогава се правеше с пълна упойка и 2 дена не можаха да ме събудят напълно.
Номер две така и не благоволи да застане в правилна изходна позиция, затова беше планово секцио. Упойката - спинална, но в един момен за малко да припадна и да ме приспиват. В реанимацията умрях от болка.
Накратко за всеки е различно и всяко раждане е различно. Факт е, че се оцелява и най-вече забравя, но дори на номер три не знам какво бих предпочела.
Бих те посъветвала да избереш това, с което ще си най-спокойна и не забравяй, че страха е предимно от неизвестното Simple Smile

# 164
Моето секцио беше планирано.с пълна упойка.На следвашата сутрин направих първи опит да стана--неуспешен.Вечерта вече бях на крака и обикалях коридорите.За всеки е индивидуално.Момичето което беше с мен в стаята не можа да стане 2 дни.Аз на петия ден когато се прибрах в къщи бях вече мн. добре.Има леки болки в областта на разреза,но е търпимо.

Общи условия

Активация на акаунт