Отговори
# 90
Aнгелски Дявол aз първият път с мaлкaтa я усетих крaя нa 4 месец,е не ритничетa,a трептене.Сегa могa дa кaжa с второто в нaчaлото нa 4 месец или по точно 14 г.с и 6 денa Simple Smile

# 91
Някъде около 36 г.с се усещало вече как мърда дори когато рита.

36 г.с. значи девети месец.
Нещо не сте се разбрали според мен.

Извинявам се грешката я моя 20 г.с (5-ти месец) По данните на лекарката.
Все пак при всеки е различно.
Но още веднъж се извинявам грешката е моя  Simple Smile

# 92
Здравейте и от мен!  Simple Smile
Аз съм болничка, малко Т, много болящо гърло и хрема. Благодарение на Тайга гърлото го пооправих, със содата и лимона. Така, че Тайга благодаря   bouquet
За ЖК да споделя, имам голям късмет с моята. И с първата Б, и сега не ме е мерила, теглила и т.н. Винаги ме гледа на ехограф, той е много добър. Пуска всички необходими изследвания, както и допълнителни като има нужда, обяснява всичко, много е мила. Дори да не работеше със ЗК, пак бих я избрала.
За болниците, vitaminka е абсолютно права, че трябва да има неонатология на ниво. Затова като раждах в Токуда бях спокойна, сега живот и здраве пак там и пак при моя доктор. Прекрасен лекар и човек.
За мърдането първия път я усетих към 19 г.с., сега ще видим живот и здраве  Grinning Нали уж при втора, трета Б се усещали по-рано. Иначе и моите венци кървят, с паста Парадонтакс съм, но нещо не помага и ще търся нова. На БХС съм чак след 2 седмици  #Crazy Ама така е с този термин края на май, ще си чакам всичко.
На мамите с хубави резултати, браво и само така за напред!
Хубава вечер на всички!  Simple Smile

# 93
Здравейте момичета Hug
Честити хубави резултати на мамите с изследвания и успешни прегледи  bouquet
Аз с моето плуване станах пословична, втори ден си тръгвам в 16ч от работа и не успявам да се пльосна, вчера пенсионерско плуване, а днес беше горещ басейн (30 градуса) и аз си тръгнах намусена #Cussing out
Ето обаче, снимах го от ресторанта за протокола  Joy

Днес отново ме боля главата в работата, и сега продължава, всяка седмица в последно време имам по един такъв ден, ужасно.
Непрекъснато ми е изморено, поспаливо, като желе съм, а тази седмица имам много работа и тичане и извън раб.време по ангажименти.

Хубава и спокойна вечер ви желая  Stop

# 94
Здравейте. И аз днес бях по изследвания и прегледи. В Русе ходя на женска консултация, но имам проблемите на тайга (и съм на инжекции). Заради това ходихме до Плевен, понеже се доверявам на доц. Конова там. Ще чакам резултатите си, за да разбера дали инжекциите ми остават през ден. Погледна ме и тяхната гинеколожка. Всичко е наред, проведе обстоен преглед, какъвто на женска консултация не са ми правили. За пола мисли, че е момиче, макар и рано...ще видим по-нататък. Аз и дъщеря ми, искаме точно това, за таткото няма да казвам нищо  Laughing сещате се сигурно. Взеха ми и влагалищен секрет, материал за мукоплазма и още нещо си. Казаха ми, че и на женска консултация се полагали 3 пъти през бремеността, и по нататък да си изисквам. Което ме подсеща да ви питам, при вас как е? Докато гледах бебето как мята ръце и крака се чудех как е възможно нищо да не усещам. Но е нормално. Поне при мен става към 19-20 г.с Важното е нещата да са ок, а пък аз ще почакам. Но за тези, които не знаят какво е.... Simple Smile уникално е!

# 95
  • Бургас
При първа бременност бебето се усеща мисля чак към 19-20 г.с., при втора и т.н. бремености мисля малко по рано 15-16 г.с.
Бебоците ни в момента са някъде около 9 см - това ми се струва доста малко, за да може да нанесе кой знае какви удари, та да го усетим.... Thinking
То в началото трудно се разбира червата ли ти къркорят, пеперуди ли ти пърхат, странно е усещането.  Wink Като последват ритниците след това, мисля няма да има съмнение кой ни се обажда от вътре Simple Smile

Aphrodivina хич неблагородно завидях за басейна. newsm53

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 23:15 от Никки

# 96
  • София
Рано е мамчета да подритват и да се усеща, след 16та седмица най-рано и то при поредна бременност, при първа, както казаха момичетата 19-20та.
Представете си рибка в балон с вода, колкото е по-малка, толкова по-леко се усещат движенията и, като порасне и пооопъне балона  Laughing вече дори движенията се виждат с просто око, както е на коремната стена, въпреки, че върху балона има матка, мускули, сланинки и чаак тогава кожа върху себе си  Laughing
Горе долу знаете къде поставят трансдюсера при преглед с ехограф, така че там очаквайте "пеперудките", под пъпа (непосредствено) в момента матка няма, така че това трептене там е перисталтика Simple Smile
Sweety е сложила в началната страница много хубава графика с височината на матката по месеци Simple Smile

# 97
Добър вечер и от мен! Както винаги страхотна темичка  bouquet.
Моите перипети с малката ми продължават. Уж оправихме бронхита и педиатъра каза вчера, че е ок, днес се събуди с темп., а вечерта писна от ухо. Аз също не съм оздравяла още.
Пърхания в корема не усещам, но като малката дивее и вика ми се свива. Шегуваме се, че бебо расте в стрес вече от сестра си.
И аз имам болки ниско долу в дясно, но нищо не пия.
Паста за зъби ползвам на Сенсодин.
Някой питаше за кръв от носа - на мен ми тече. И първата бременност бях така.
За стволовите клетки, понеже една мама питаше, аз миналия път замразих в Крио сейв. Живи и здрави мисля пак там. Тогава ми ги препоръча д-р Янков... Питах го какво му е мнението, а той каза всеки преценява за себе си. Аз на моите внуци съм замразил. Но ако решите препоръчвам да не е бг банка. Тук няма законодателство, не е сигурно спазват ли се изискванията. Гледайте и пробите да се съхраняват в две различни по район лаборатории.

Лека вечер от мен!

# 98
Добро утро, момичета!
И на мен ми тече кръв от носа, само от дясната ноздра и доста често- поне по веднъж на седмица. Не знам дали е нормално, забравих да питам док онзи ден. Предположих, че е от увеличаване количеството на кръв в тялото, а аз от дете имам много слаби капиляри и редовно си бях с кръвотечащ нос.
Вас боли ли ви глава също? При мен редовно по 1 ден седмично и то по цял ден Sad

# 99
Добро утро и от мен   food010

И аз имах главоболие преди седмица. Почти всеки ден ме мъчеше...Тази седмица не съм имала, дано да продължи така!
Сега пък и аз имам някакви болки долу в дясно...малко ме притесняват, но ще ходя чак на 20-ти на преглед.

# 100
  • Варна
И аз имам още седмица до следващия преглед. Започва да ми става леко нетърпеливо.
Аз последните два дни пак попрекалих с храната и това веднага се отрази на кантара. Днес мисля да подходя по-премерено и разумно, утре също, дано и времето се задържи още малко поне меко и слънчево, за да мога да се разхождам по-продължително. Струва ми се и че коремчето изведнъж изпъкна, но може и да си внушавам, защото в някои дни ми се струва позаоблено, в други - не.

Радвам се, че се появиха мандарини вече, много ги обичам. Портокали също. Ябълките например, колкото и да се опитвам, не мога да ги призная за особено любим плод.

Сега разглеждах колички, но честно си признавам, че нищо не разбирам и не знам по какви критерии да се ориентирам. Ще ми се сякаш да се вместим в среден ценови клас, нещо до 700-800 лв. може би, но разбира се - това не е окончателно и може друго да ми хрумне. Приятелка ми препоръча ABC Design заради леката конструкция и маневреността на количката, но тепърва ще трупам впечатления. Би било добре и да се сгъва до сравнително компактни размери, защото колата ни не е голяма - предстои да я сменим и нея, но ще е малко след появата на бебето и поне през първите месеци няма да мога да разчитам на огромен багажник и пространство.

Към притеснените от БХС - знам, че лесно се пише, а трудно се изпълнява, но запазете спокойствие, доколкото е възможно. Това изследване е като да си пуснеш тото - проценти вероятност и нищо съществено. Пиша ви го като човек, видял риск 1:15, така че добре знам какви са нервите и напрежението.

# 101
И от мен добро утро. При мен обратното броене вече започна Simple Smile до 10-ти съм на работа, след това в отпуска и после се надявам на болнични. Вече съвсем не издържам, чак броя часовете които ми остават до почивката. Иначе утре съм на преглед, надявам се да видим и ние пол, ще правим и БХС. Аз консултациите си ги водя в Майчин Дом и там мисля да раждам. Предният път раждах в Окръжна- не съм съвсем недоволна, но и доволна не останах. Родих в петък вечерта и в понеделник сутринта ме изписаха. През това време аз лекар не видях, (и какво като бяха почивни дни - все трябваше да има дежурни лекари, но...) добре, че нямах проблеми. Постоянно питах акушерките какво става ще ми слагат ли анти Д, защото съм с отр. резус фактор и никои нищо не знаеше. За АГ-то - имах ужасно, ужасно, ужасно преживяване пак предната бременност в 6-ти месец. Но то е вече много дълго за обяснение. И така реших този път твърдо ще е в Майчин дом.

# 102
а колко дни след даването на кръв излиза резултата,защото от миналата сряда до сега още нищо няма?

# 103
  • Варна
Кръв за какво? БХС ли? Ако е това - максимум пет работни дни.

# 104
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Ей какво нещо е авторитета!! Витаминка като написа мнението си за големите болници и неонатологията, се счупихте да пишете как сте абсолючтно съгласни с това и т.н. Аз като написах същото 5-6 дни по-рано - ни звук, ни стон.

Пиша това с най-най-добри чувства към Витаминка!

Общи условия

Активация на акаунт