Отговори
# 600
То тия дето са забранени аз принципно не си ги ям .http://lifestyle.framar.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B0 … %B0%D1%81%D1%82-1 .и ми е много добре .Но чипсовете не ги отказвам е в малки количества .Но месо  Sick .Синьо сирене не ям защото ММ не обича . Ай Реално погледнато днес всичко е вредно освен ако не от градината Grinning .АЗ олио ползвам само за готвене в салатите слагам зехтин или лелено семе сега съм със царевично брашно ,Храних се много здравословно  като почнахме с опитите  бях добре физически .Но нищо не ставаше спрях с  режима и след няколко месеца хоп .АЗ ям много но нищо не ми се лепи ,докато сега почти не хапвам.Днес сме на гости при свеки и се надявам да има някоя супа от брокули или нещо подобно .Аз ви оставям за малко че с ММ се излягаме да гледаме Филмче  Hug Hug

# 601
Здравейте мамита   bouquet

Аз по принцип съм голяма фенка на кафенцето с мляко и щоколаддд  Embarassed , но от 7-8 седмица някъде спря да ми се яде шоколад пък от кафето направо ми се повръщаше  Cry , и ги спрях. Но започна постоянно да ми се вие свят...ии така 1-2 седмици докато разбера че явно ниското ми кръвно съвсем пада без кафе и сладичко, и започнах фрешчета сутрин, малко сладичко от
време на време и съм супер вече. Хапват ми се солени, кисели неща и постничко, което е много странно....аз без сладко и месце трудно преживявах  newsm78 хах Simple Smile
Пък за пиенето...не съм никаква пиячка, особено откакто имам книжка  Shocked , а сега така ми се услажда биричката. Не мога да изпия цяла чаша, обикновенно от няколко глътки и ми минава мерака, но ако не си ги пийна....лошо става. ММ ходи една вечер в 11 за биричка  Mr. Green Mr. Green
За луканките и сирената, знаех че не са желателни, но изобщо не се сетих за пушената сьомга. Като върна лентата назад в началото ми се беше прияла и си бях вземала сьомга Sad

# 602
На мен пък ми се доядоха спагети болунезе с една чаша винце... Wine Glass мм лелее...не мога да се позная.  Joy

# 603
  • В градината...
Сабрина, защо смятам, че купените неща са по-опасни. На ММ баща му е зооинженер, гледа животни /е, за нас също, тъй че месо не купуваме/. От него знаем как известни фирми за месо и колбаси купуват умрели животни от предния ден, а ветеринарят си слага подписа без проблем, без да споменава за тревожния факт.

# 604
Майчета, опакованата моцарела в пликче и със саламурата можете да си хапвате без проблем, тя е минала термична обработка за да издържа месеци като кашкавалите. Опасни са специалните моцарели от деликатесните магазини, предлагани на отворен щанд (например биволска), прошуто не се позволява както и сини сирена, защото те не минават през термична обработка!!! Но аз моцарела си хапвам от пликче.
Сега спрях зелените салати, айсберга и зелето(не съм яла зеле тези месеци, но няма и да ям явно) заради листерията, а така ми се яде салата цезар с пиле, айсберг с авокадо и пармезан....
Днес например май ще имаме гости- купих сирена, грозде, ядки и сушени плодове, аз ще хапвам само моцарела и кашкавал обаче... Купувам само печени и варени шунки и то на цяло не на парчета лепени, а за ММ прошуто, мляни салами и пастърми.
За алкохола - ММ ми забранява, навън с приятелки пих 1 чаша шприцер и 1/2 аперол до сега... Понякога искам ей така 1-2 глътки винце, но той не дава, много строг хаха

# 605
По принцип не пия никакъв алкохол. И аз като Витаминка си имам бутилка Бейлис, ей така за наздравицата. Не е барана от 4 месеца.   Кафето също не ми беше роблем.  Рядко пиех, а по време на бременността да съм изпила 3 или 4... Голям зор ми бешес цигарите. И още ми е зор де.. но ми е по-лесно да се въздържам. Преди само цигари ми бяха в главата (което никак не е похвално) ooooh!. Сега може да се случат 2-3-4 фаса в седмицата Whistling.  Не съм фен на меките сирена.  Месо почти не съм хапвала откакто почна гаденето.  Сега то намаля, но пак не ми се яде особено.  Същото важи за всички видове колбаси.  Най много като, че ли си похапвам тестено. Особено сутрин без милинка не минава.  Взимам си 2 за работа.. една преди да обядваме и една след обяд, като прегладнея, че съм 12 часа.   Шоколадче от дъжд на вятър, фрешче от време на време.   Вчера с тея мандаринки като си взех и ми замириса на коледа Laughing.  Наблягам предимно на салатките Simple Smile

# 606
Това за замразяване го казах аз преди време,но не го правете!Моя лекар ми каза,че вече било отхвърлено.Еднакво вредно било.  smile3511 Сега вече се забравя тотално за забранените месни деликатеси.  smile3516
За зеленчуците тук продават "белина" за плодове и зеленчуци.Разбира се не е с която чистим в къщи.Та се киснат в този разтвор и няма грам притеснение след това за консумация.  261uu

# 607
Аз нямам никакъв апетит, цял ден лежа и се наливам с нат. сокове.. От време на време ми се гади.. #2gunfire

# 608
Уф, а аз днес ядох една салата с макарони, зелена салата и зеле- беше прекалено "хрупкава"- явно бяха забравили да поизмият марулята, та ми се отяде чак smile3514 Досега не знаех, че и салатитe също са опасни... Май по- скоро трябва да подхванем  темата- кое е здравословно и позволено да се яде- като че ли там ще има къде по- малко материал за обсъждане...

# 609
  • В градината...
Аз ям салати, даже повече от преди, но ги кисна в няколко води.
Сабрина, права си, то опасност ни дебне отвсякъде  Mr. Green

# 610
Свърши филма ММ ми се накара че съм нападнала сладоледа като не виждала ,стало да ми стане лошо ами хареса ми . Laughing

# 611
Аз ядох няколко пъти салата зеле,но е домашно.Пречи ли?Много обичам и цвекло с мокови Sad

# 612
Я ме светнете защо не може зелена салата и зеле. Не че ги ям, то не че изобщо ям нещо освен хляб, сирене и картофи...  Днес съм решила да си направя крем-супа с картофи, моркови и броколиииии. Много ми да се преяли, да видим дали ще ги задържа  smile3532

# 613
  • В градината...
Цвеклото много ми го препоръча док. Ние си го гледаме сами. Имаме и гулия /земна ябълка/, досега не бях опитвала - настъргана с лимонче и зехтин е страхотна - и е витаминозна бомба.

# 614
аз знам че кисалото зеле причинявало газове ,но при мен не така аз миналата седмица си хапнах прясно зелева салата с моркови и свинско със зеле.вчера торшия.А сега чакам зелето на свеки да втаса та и кисало да хапна .А зелена салата може ,аз умирах за нея до миналия месец с репички .А цвеклото може но по малко че в повече бая разхлабва знам го от личен опит  Laughing Laughing Laughing .

Общи условия

Активация на акаунт