Отговори
# 615
Доколкото разбрах, салатата трябва да бъде измита много старателно, в противен случай може да се прихване какво ли не от пръстта по нея (недай боже!),  сега прочетох, че нитратите, особено в марулите по това време на годината ги правят изключително вредни, но това се отнася и за повечето плодове и зеленчуци като цяло. Така, че момчета, бъдете внимателни!

# 616
  • В градината...
Я ме светнете защо не може зелена салата и зеле.   smile3532
Заради опасност от листериоза. Просто трябва да се измиват много добре.

# 617
Заради листерия (на български май листериоза) - как да измиеш прясна зелка лист по лист?? Айсберга е туткаво но по-става... Нитратите отделно ми е в ума, че са бъкани зеленчуци и плодове...
Кажете, вие миете ли мандарините преди да ги белите? Аз не и сега и това ми влезе като муха в главата. Мия с веро портокалите и грейпфрута, но мандарини така лапам от фруктиерата Sad
Сега хапнах сандвич с яйце на очи леко сурово на жълтъка, стиснах очите и го изядох...не ми се занимаваше да го връщам за доизпичане. Дано тук яйцата поне са ок, ние често преди хапвахме рохки за закуска...
Шок и ужас с това ядене сега Wink

# 618
Aphrodivina За портокалите и мандарините със сигурност знам, че ги боядисват, за да изглеждат по- привлекателни на цвят, така че най- малкото, което трябва да правим е да мием ръцете след всяко белене. Спомням си какъв ужас изживях след един изяден портокал, още не бяха пуснали никъде, а тези бяха едни ярко червени и страшно сладки.... Оказа се, че били брани преди половин година, а мен корема ме боля 2 дни след това- бог знае с какво а били обработени! smile3511

# 619
Е, щом е до миенето, значи няма проблем. То е ясно, че е за предпочитане домашно приготвени храни, но чак вманиячаване.

Да питам някой взема ли магнезий и в какви дози?

# 620
  • В градината...
Аз пия едни разкошни витамини /ортомол натал/, които съдържат половината от дневната доза магнезий /другата - чрез храната/ . Док е против добавките, но искаше тази бременност да я следи изкъсо. Ето за дневните нужди от магнезий http://www.babycenter.com/0_magnesium-in-your-pregnancy-diet_659.bc

# 621
Здравейте майски мамита newsm51,от доста време насам само ви 4ета и не ми се пише изобщо,защото не се 4увствам много добре,страшният грип не ме пропусна и мен Sad,от няколко дни само лежа,нямам апетит... и т.н,днес даже и повърнах едната филия,която бях изяла за закуска,звънях днес на лекаря ми дали по време на бременност пият някакви лекарства,лекаря не ми вдигна(може би защото днес е събота),ина4е си хапвам малко мед с настърган лимон,но май едно и също,хапвам си и доста плодове,пф кога ще ми мине незнам  Confused,ако има други мамита в моето положение,ще се радвам,да напишат как се лекуват от страшния грип....

# 622
Салата и зеле може да си консумира. За измиването-да трябва да е старателно измито и изкиснато за около 30мин. във вода. Плодовете ги мажат с парафин, за блясък. Аз мия всичко с вода дори и да го беля. Въпреки това си мисля, че се вманиачава ме много.   newsm78 Едно време родителите ни едва ли са правели това???? ? Това което ви се яде си хапвайте! Организма ви си знае работата. Не сте ли се запитвали, защо има дни в които ви се яде много краставица (примерно)????Така организма се набавя с нужна съставка. Всяко нещо си има обяснение.

# 623
Привет девойки,
Така като ви чета какво може и какво не, се замислям как сме оцелели до сега Simple Smile не ги мислете чак толкова застрашително нещата... За кафето е доказано, че не вреди до определени количества, едно кафе не е вредно, ако са 3-4 обаче е вредно дори за небременни. За виното дори баба ми казва, че чаша хубаво вино е полезно за румените страни и на мен и на бебето (което има логично обяснение с ниското кръвно). Меките сирена са вредни, но няма проблем с опакованата моцарела, същото е и с пушената сьомга. Не случайно в сушито се слага сьомга и още 2-3 вида риба, а не всяка. А това със салатите вече ми е крайно. Ние винаги мием всичко, не защото съм бременна, а защото не се знае къде е било...Разбира  се всичко е в количествата, всичко прекалено е вредно.
Почнахте ли да мислите коледните падаръци вече ?

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 18:33 от Nini_MG

# 624
  • София
Като ви чета, как не смеете да хапнете дадени неща... иде ми да се скрия в земята.
Дето съм за пример, ям си топено сирене, рядко, ама ядох на няколко пъти на филийка, готвих с него, салам и луканка имаме винаги в хладилника и често правя сандвич, риба тон на салата и на сандвич в събуей също обожавам и си хапвам.
Пастърма на един банкет ядох в промишлени количества Grinning Само моцарела не съм яла, защото не я обичам по принцип, но ако ми я сложат на пица ще си хапна парчето без проблем.
КФС също ми се прияжда чат-пат... МакДоналдс обичах преди бременността и след като забременях два пъти се опитах да ям, но не... нещо не ми понасяше.
Кола не пием, главно айранчета, чайове, фрешове... тези дни пия един натурален сок, взела съм си го за витамините за бременни, защото е с банан и ягода и е много ароматен, с друго не мога да ги изпия, повръщам ги.
За салатите и аз не знаех, че и в тях има листерия... аз каквато съм злояда, то май почти нищо не ми остана в списъка  Joy

# 625
Леле като ви чета ще цитирам Нини - чудя се как сме оцелели до сега... Tired

# 626
За салатите и зелето и аз не знаех, не съм ги мила лист по лист, а доста ядях в началото. Плодовете и зеленчуците ги мия със сапун. Меките сирена вкл.  моцарела много ми липсат не съм хапвала от както разбрах, че съм бременна. В къщи много обичат меки салами и луканка, няколко пъти си вземах защото като ми замирише... Преди много обичах червено вино, но сега рядко ми се допива, но ми се случи няколко пъти като имаме гости и едните са люботели на ракията, като ми замирише със саладка много добре ми идва. А по принцип не пия ракия. Абе хормони...

# 627
  • Бургас
Привет сладурчета   bouquet

Аз днес бях на ФМ. Много съм очарована от този лекар. Никога до сега не съм била на преглед 45 минути. Камерите на сърцето се виждаха много добре. Док обясни, че на тази ФМ се гледа за по-сериозни увреждания на сърцето, които биха изисквали оперативна намеса веднага след раждането, а в по-късната ФМ се гледат и други видими тогава детайли. Изследва притока на кръв в камерите и т.н. Освен това гледа орган по орган, плацента, пъпна връв, дори доброволно ми изследва моя черен дроб, тъй като имам преболедуван Хепатит Б. Няма грам следа по черното ми дробче! Уморила съм го тоя хепатит и съм се възстановила учудващо добре. Shocked Няма да изпадам в повече подробности. Тези, които са ходили знаят за какво става въпрос. Много подробен беше.  Peace
Всичко с нашия бебо е наред на този етап и сега съм много по спокойна  Praynig

В тази връзка честити ми сини гащи  stork-boy
След 7 момчета в моето семейство (това ще е осмото)  #Crazy се изпари всякаква надежда за връзване на панделки, но да ми е живо и здраво с кеф ще си го отгледаме  thumbsup

В Бургас по традиция се пали елхата на 06.12 и гледам, че вече украсяват града. Нямам търпение да дойде Рождество! Надявам се и сняг да има, че тук сме много постни...
Aphrodivina нашия кмет по копие на не знам кой се опитва да прави и той някакви празнични базари. Е, далече съм от мисълта за сравнение с Виенския, но като че ли успява да създаде настроение у хората, защото ние с колегите след тежките трудови дни по празниците винаги се отбиваме и завършваме старата година там  Mr. Green

tatqna89 и мойта свеки е така. Късметлийки сме с тебе  Laughing
Sweety ஜ аз пийвам по две-три глътки винце, но само като имаме гости.   Embarassed
С баткото обаче не знаех, че съм забременяла, а имахме сериозна годишнина на службата и беше много голямо парти и като се сетя, че пих няколко Бейлиса, че май и цигарки дръпнах, а не пушех.... Е, вярно само за една вечер, ама после много дълго време се тревожих какво съм му докарала на бебето.. За щастие на Петър не му се отрази и даже си мисля, че за това толкова много мрази алкохола и цигарите  Joy

Sabrina_ моята лекарка ми беше препоръчала при първи симптоми на разболяване -Осцилококцинум. На мен лично, ако се хвана на време много ми помага. За клеевата тинктура, не съм сигурна, но смятам, че не трябва да се приема, тя е на спиртна основа.... newsm78

За яденето хич не мисля да пиша, че ще ме анатемосате  Embarassed

Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 20:09 от Никки

# 628
Никки, честити сини гащи, слагам щъркелчето веднага!  Hug    bouquet
И аз много си я обичам свекито, като чета някои какво пишат и говорят за свекървите си, мисля че съм попаднала в приказка с мойта.  Heart Eyes

За винцето неустиях и си пийнах пред камината с ММ. Сега се наслаждавам на Крисия, след това идва ред и на Кобрата и силно се надявам Господ да е българин!  bg fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
ММ е в страшна еуфория..  Joy

# 629
Честити ти сини гащи, Никки!!! Simple Smile
Аз съм труп днес, много тичане цял ден, коремчето ме заболя малко, после вкъщи яхнах прахосмукачката, че нали гости чакам в 22:30 за мача, луда жена съм аз, че още не съм звъннала на чистачката дето ми препоръчаха. Сега нямам сила да се мръдна.
Дано малко адреналин ми дойде с бокса Wink сега удрям още едно кафе, днес и бебо няма да спи хахаха, ще скачаме за Кобрата!!!
Много прегръдки от мен, и до утре!!

Общи условия

Активация на акаунт