Немски език 4

• 137 969
  • 1 069
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
Записвам се, трябва да си припомня немския, че ще ми трябва Simple Smile

# 1 036
Търсим желаещи за интензивен курс С1 целия юли. Ако някое дете или възрастен си търси група, се опитваме да съберем такава в ИЧС или Старгейт.

# 1 037
  • София
Успех, аз не успях да събера навремето достатъчно желаещи и просто Николета и нейн съученик ходеха в Старгейт индивидуално почти само двамата.
Те бяха изкарали С1 в Алианс, в Старгейт бяха на подготовка за ТЕЛК сертификат. Бяха доволни. Явиха се на изпит, явно е бил конкретният изпит сложен, защото от всички явили се само съученика на Ники го взе тогава и то с минимум точки, а останалите бяха скъсани.
Мислех да запиша Николета за още малко часове преди да се яви втори път, но нейн познат в друга група и беше споделил как учителката коментирала точно нея пред останалите ученици от курса му и как се била изложила, което ми направи много лошо впечатление. Затова и аз и тя решихме да не се занимаваме повече с тях, поръчах още едно помагало по формата на изпита, тя сама преговори още малко с него и на второто явяване на изпита го взе без проблем.

# 1 038
А в Алианс през годината ли караха курс, или лятото?
Аз  не помня вече проверявах ли ги. Ще ги погледна.
Трудна работа е събирането на група.
Гледах и чужбинските курсове, но са малко часове на ден и повече са за забавление.

# 1 039
  • София
А в Алианс през годината ли караха курс, или лятото?
Аз  не помня вече проверявах ли ги. Ще ги погледна.
Трудна работа е събирането на група.
Гледах и чужбинските курсове, но са малко часове на ден и повече са за забавление.

Алианс Ники си беше през годината в група. Но моите лятото така или иначе никога не са учили, за тях то е свещено и си почиват. На езикови курсове само през учебната година Simple Smile

# 1 040
  • Sofia
Здравейте,
Някой знае ли добро приложение с ИИ за упражняване на езика? Не упражнения тип спрягане на глаголи, граматика и учене на основни думички, а по-скоро упражнения за говорене и писане в реално време (чат).

Разбирам като слушам (филми, но с новините ми е малко по-трудно), чета (книги), справям се с писането, но голямата ми мъка е говоренето.
Бих искала да си намеря някакво приложение, което да мога да използвам неангажиращо за по няколко минути.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 22:40 от Brin de muguet

# 1 041
  • Deutschland
Имаше едно приложение, един младеж правеше групов чат, упражнения, но вече май не е активно. Ще проверя и ще пиша.
Във ФБ има Тандем групи, може да си намериш партньор и да практикувате заедно. Когато имах време го правех, но за съжаление от много отдавна вече нямам възможност.

# 1 042
  • Sofia
Не търся чатове с реални хора, защото е много ангажиращо. С три деца и работа на смени, не мога да се съобразявам и с още хора. А и най-вече я има психологическата бариера, че някой ме слуша.
Решила съм да пробвам нещо с изкуствен интелект, но не знам на кое приложение да се спра.

# 1 043
Здравейте, момичета. Аз се върнах от начало и преговорих доста неща. Завърших В1. Можете ли да ме насочите към онлайн платформа, където евентуално да си направя абонамент и да се упражнявам? В уча.се е направено много опростено и изобщо не се затруднявам, което за мен означава, че ми трябват материали на немски, без български обяснения, но с възможност за проверка на верните отговори.

# 1 044
Не търся чатове с реални хора, защото е много ангажиращо. С три деца и работа на смени, не мога да се съобразявам и с още хора. А и най-вече я има психологическата бариера, че някой ме слуша.
Решила съм да пробвам нещо с изкуствен интелект, но не знам на кое приложение да се спра.
аз ти препоръчвам LanguaTalk. Така се готвих за 2 изпита на Гьоте, но може и разговорно да си общувате. Грабна ме това, че като му кажа нещо (може или гласово съобщение, или да му го напишеш), ми излиза дума по дума това, което съм казала.

# 1 045
  • София
Много благодаря за предложението за LanguaTalk. Туку що го пробвах и на първо четене ми допада и мисля да го ползвам. С КАI не се притеснявам и ми е по-лесно да говоря. С четенето и слушането ми е по-лесно и сама да се занимавам, но с говоренето няма как.

# 1 046
Говоренето много трудно ми се получава, въпреки че вече уча С1 и в часовете ни карат много да говорим. Аз започнах да слушам в you tube  съвети от немски подкаст и там основно дават като причина да не започнеш да говориш - страха от грешки. По препоръки от там, започнах да се упражнявам сама вкъщи да говоря с прости изречения например какво съм правила през деня, какво планирам за следващия ден, какво трябва да напазарувам и т.н. поне 5 минути монолог. Започнах да чета на глас текстове от учебника и после да ги преразказвам като се опитвам да използвам и новите думи. Засега виждам напредък и вече не мисля толкова дали правя граматически грешки, а да намирам бързо нужните думи на немски, за да изразя каквото искам.
Ако можете да предложите и други начини за улесняване на говоренето, ще ми бъде много полезно.

# 1 047
Ти си напреднала. Можеш да си водиш дневник. Аз така пречупих английския 14-годишна.
Можеш да си потърсиш сайтове, където да чатиш, като форум или соц. мрежи.

# 1 048
  • Sofia
Можеш да си потърсиш сайтове, където да чатиш, като форум или соц. мрежи.

От няколко места ми се наби на уши препоръка за Tandem. Не знам дали сработва и дали човек не попада на хора, говорещи грешно, което никак не е добре, но може да се пробва.

# 1 049
  • Deutschland
В Тандем чакаш да ти намерят партньор. Аз чаках месец, така и никой не се появи и се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт