Немски език 4

• 137 965
  • 1 069
  •   1
Отговори
# 1 020
Малинка, може би имаш предвид Nicos Weg. Силно го препоръчвам по 2 причини - първо самият филм  е много увлекателно направен, второ  -  състои се от три част (около 90 мин. всяка), като съответно има за А1, А2 и B1. Toва е поредица на Deutsche Welle, на този сайт има много упражнения, свързани  с всяка част от филма (в зависимост от нивото) https://learngerman.dw.com/en/learn-german/s-9528 (има и други, нямащи общо с поредицата)
Немски по Виенски също бих препоръчала горещо, Анелия е истински професионалист и обяснява чудесно.

# 1 021
Да, моя грешката.Останах с впечатление, че има и за Б2.Поне за Б1 ми се стори недовършена историята.Децата ми казват, че това била немската ми сапунка Simple Smile.

# 1 022
Не, няма, но на сайта на Дойче веле има страхотни кратки репортажи с въпроси към тях, с извадени думи и обяснения на немски.

# 1 023
  • Deutschland
В мобилното приложение Nikos weg преди имаше упражнения, беше лесно, удобно и забавно. В момента не знам как е.

# 1 024
И това филмче
https://youtu.be/RyqRbeNS3-o?si=H29Msyr_R3u1VXVV

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 20:10 от Sephora ❤

# 1 025
  • София
В задънена улица съм, т.е. тийна е.

Търся школа, курсове за ученици по Немски език. 10класник е. Изучава езика като втори и не се справя изобщо.
Проверих в Гьоте институт и в момента няма курсове за деца и младежи. Освен да го запиша в онлайн курс за възрастни, но не знам дали ще стане.

# 1 026
Щом е втори език и целта е да се усвои училищният материал, по-добре частни уроци.

# 1 027
Влезте в uchiteli bg и курсове и учители голям избор.

# 1 028
Здравейте! Извинявайте, че се намесвам. Надявам се не е против правилата на темата. Ако търсите учител по немски за детето си, но онлайн, аз съм на разположение. Може да ми пишете на лични. 😊

Извинявам се още веднъж, дано не нарушавам правилата!

# 1 029
ИЧС към СУ?

# 1 030
Здравейте, някой посещавал ли е курс по немски език в школа "Нов Стандарт" и ако "да", може ли сподели отзиви? Благодаря!

# 1 031
Бих посъветвала да се потърсят отзиви за учителя, който води курса.  Може някой да е бил доволен от школата, където е преподавал учител Х, но той вече да не е част от нея и да е дошъл колега, който например има друг подход, който да не се хареса на повечето.

# 1 032
Здравейте! Дали може да ми препоръчате учител по немски, който би могъл да подготви бъдещ първокласник за изпита по немски към сдружение "Шилер"? (най биха ми били от полза, чисто логистично, предложения в кварталите Дружба, Младост 1А)
П.С. Осъзнавам, че времето е малко и може би е вече малко късно, но какво ли не правим в името на доброто образование на децата ни Simple Smile

# 1 033
  • Пловдив
Здравейте, следя темата от скоро. Малко необичаен въпрос - къде мога да намеря клипове с анимации или анимационни филми на немски език? Дъщеря ми иска да упражнява слуха си и нищо друго освен анимация не й е интересно. На 15 години е.

# 1 034
  • София
Ако имате нетфликс може да си изберете жанра да е анимация и да сортирате и по език или просто да проверите, кои филми ви позволяват да смените да са с немско аудио и субтитри. Когато съм от личният лаптоп има по-малък избор, с впн през Германия е по-голям избора.
Дъщерите ми и аз гледаме редовно така сериали, но си подаме по-скоро по криминални.

Общи условия

Активация на акаунт