Немски език 4

• 140 390
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 225
  • Street of Dreams
Наистина ли има "um"? Нали um... zu... означава "за да". Не ми звучи правилно (не че и аз говоря правилно де).
Наистина изречението прилича на умишлено написано грешно.
Да - Животът е твърде кратък за да уча немски. Peace

Синергон2,
Скрит текст:
Целта ми тук не е да споря с някого, а да бъда полезна, ако мога. Обясних ти къде грешиш, ако искаш го възприемай, ако искаш се сърди, ако искаш продължавай да си противоречиш и да объркваш другите.

# 226
  • Linz
Аз пък го разбрах "да науча". Т.е. езика е толкова труден, че няма научаване.

# 227
Здравейте,
някой да е посещавал ли е ЕШ "Омега", някакви мнения и впечатления да имате?

Благодаря

# 228
Здравейте, надявам се да не е проблем да попитам за курсове по немски език в София. Някой ходил ли е в някоя школа?
Школите са следните: Гьоте, Блиц, Омега, Престиж, ЕС България, Алианс, Нов стандарт, Логос, Германикум, Шилер. Има ли значение по коя система преподават? Някои са по Berliner Platz, а други по Hueber Menschen или Themen Aktuell. Цените варират от 200 до 450лв, хорариума часове от 90 до 120 часа. Учила съм немски преди. Моля за сериозни мнения.

Направих малка съпоставка на школите по информацията в сайтовете:
Гьоте -  450 лв, 2 дни седмично (но вече са почнали курсовете май)
Блиц - 260 лв, 100 часа, Themen Aktuell
Омега - 220-260лв , 100 часа, Berliner Platz (няма точни дати за започване)
Престиж - 360-420лв
ЕС България - 270лв, 90 часа, Berliner Platz
Алианс - 462лв, 120 часа, Berliner Platz
Нов Стандарт - 280лв, 100часа,, Hueber Menschen (почват към 10-12ти октомври!!!)
Логос - интензивни и са минали датите вече
Германикум - 280/300лв, 112часа
Шилер - 260лв, 2 пъти седмично, Hueber Menschen (май бяха минали датите за започване)

Май повечето вече са започнали, Омега и Нов стандарт остават за около средата на октомври и са по 100 уч. часа... интересува ме качеството на обучение, не цената!!! Sad Тези школи стават ли?

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 17:36 от Kataleya

# 229
Посещавах 3 от гореизброените школи през изминалата година и ще дам мнение.
За Престиж имам много добро мнение. За българска школа, за тези пари и тези часове, които са доста малко по признания на самите преподавателки, се работи доста усилено. Часовете са малко, зависи и от групите на какви хора ще попаднеш и т.н. Но се работи по план и материалът се взима+ упражненията от тетрадката.
За Блиц важи почти същото, само че от там опита ми е само едно ниво - порвото от преди години. Не знам дали към момента е актуално, но бях доволна.
Най-недоволна съм от Омега. Там карах Б1, което е ключово по Берлинер Плац, там е цялата важна граматика. Ако не бяха частните уроци, които стартирах малко след започването в Омега, нямаше да науча нищо. Пълна загуба на време и пари.
За Гьоте имам впечатление от колеги и познати. Нещата изглежда не са такива, каквито са били преди. Цените са високи, а хората не чак толкова подготвени.
Но аз за себе си от Berliner Platz  и Sicher B2.1и B2.2 съм доволна.
Сега един въпрос - Как от пасивна лексика да я направя активна? Днес имах огледи на жилища, говорих, справям се, купих си карта-ваучер и т.н...тоест справям се, но мога да чета с разбиране много повече, отколкото да говоря. При слушането също съм добре. Имам пасивна лексика повече от активната. Не мога да говоря гладко с много думи, без повторения. А думите ги знам, просто не се сещам бързо за тях.

# 230
  • Linz
От Омега не съм никак доволна, за мен също беше загуба на време и пари.
Звездичката, според мен ти трябва практика.

# 231
  • HH
От изброените съм посещавала само Нов стандарт преди 3-4 години. Мога да кажа, че съм доволна. Групата беше сравнително голяма. 9 човека. По онова време имаше някаква програма и всички останали си бяха взели ваучери и фактически не плащаха за курса сами, което пък се отразяваше на ентусиазма им. Моят курс беше съботно-неделен. Правехме много упражнения и получавахме много домашни, което за мен е +. Препоръчвам.

# 232
Аз, както писах, скоро започвам немски и не мога да коментирам много, но съм се записала в Блиц заради локацията, коментарите във форума и цената - все пак не знам дали ще се харесаме с немския  Mr. Green Цената от 260 лв е само за курса, учебниците се купуват отделно. С тях става 285 лв. Иначе по мои наблюдения точно заради цената (а и репутацията) местата в курсовете бързо се изчерпват. Работят с до макс 8 човека в група. След 3-ти ще мога и други неща да коментирам  Rolling Eyes

# 233
  bouquet благодаря, момичета.

А, имате ли опит с Германикум
http://germanikumbg.com/

# 234
  • Sofia
Запис,   bouquet

# 235
Здравейте! Може ли да ми препоръчате самоучител по немски за начинаещи (учебник и диск)?

# 236
  • Street of Dreams
Здравейте! Може ли да ми препоръчате самоучител по немски за начинаещи (учебник и диск)?

Мога да се включа само с онлайн-самоучител - Babble. Струва 10 евро на месец и всички казват, че е много добър.  Peace

# 237
Дъщеря ми се записа в Германикум,
ще споделя мнение. Simple Smile

# 238
  • Варна
Включвам се в темата с въпрос -Някой може ли да ми препоръча интернет преводач от немски на български и обратно ? С Гугъл транслейт не се получава добре.  Не ми трябва професионално, но долу-горе да мога да проверявам домашните на дъщеря ми, начинаеща е и е 3-ти клас, учи езика в училище. Вкъщи никой не е учил немски и ми е много трудно да и помагам    bouquet

# 239
  • В най - голямото село
Записах дъщеря ми в Гьоте (А1)  - 600 лв за 120 часа + 78 лв учебници. Групата е 16 човека, като ми гарантираха, че ще са максимум 15 човека  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт