Немски език 4

• 140 420
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 240
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Записах дъщеря ми в Гьоте (А1)  - 600 лв за 120 часа + 78 лв учебници. Групата е 16 човека, като ми гарантираха, че ще са максимум 15 човека  Naughty

Кои учебници се ползват?

Доста скъпо ми се струва за съвсем начално ниво. (мое мнение, всеки сам си преценя)

# 241
  • София
Моята дъщеря започна да учи немски като 2 чужд език в училище-допълнително ходи и на урок 1 път седмично.Планирам за А2 да я запиша на школа-хареса ми Престиж.Ако има някой, който ходи там, ще се радвам на отзиви Hug

# 242
  • В най - голямото село

vesel4e това е учебника + тетрадка и CDта.

http://klett.bg/?act=products&do=details&id=1007

В групата на дъщеря ми са 16 човека, от които 8 или 9 турци  ooooh!

# 243
16 човека  Rolling Eyes Че това си е повече от половин клас. Не е ли множко? Иначе и в нашата група има чужденци.

# 244
Здравейте , бихте ли ми препоръчали(като начинаещ) как е по-добре да започна с изучаването на немски език? В група или индивидуално? Благодаря Simple Smile

# 245
  • Linz
Индивидуално, но с учител разбира се. Това е оптималния вариант при всякакво обучение.

# 246
Благодаря Simple Smile Индивидуалното е доста по-скъпо от груповите курсове. Имате ли представа за колко часа г/д мога да покрия едно ниво индивидуално ? Мерси Simple Smile

# 247
Благодаря Simple Smile Индивидуалното е доста по-скъпо от груповите курсове. Имате ли представа за колко часа г/д мога да покрия едно ниво индивидуално ? Мерси Simple Smile
Всичко зависи от теб.....всеки човек е различен.

Аз лично предпочитам обучението в група, но групата трябва да е малка....група от 4 човека  Simple Smile

# 248
Ами , като се има в предвид ,че съм го учил , но искам да започна от начало (А1 ниво) и има доста неща , които са ми ясни , а една група взима ниво г/д за 100тина часа , предполагам ,че за 50тина часа мога и да мина А1.....

# 249
Такааа

Да дам първи впечатления от немския. В средата на А1 съм и го отчитам като прекрасен език с прекрасно отношение към света. Така, де, носителите му. Сложничка ми е граматиката обаче. В частта с определителните и неопределителните местоимения в падежи. Гладолите с делима частица, за които всички ме плашиха, не ме затрудняват засега.

В момента съм в търсене на граматика на български с упражнения. Просто ми трябва повече четене точно покрай местоименията в падеж....

# 250
blackisback, потърси си граматиката на Габеров, в нея има както добри обяснения, така и доста упражнения. Мен много ме беше яд, че не можах да си я намеря на времето. Аз в момента живея в Германия и съм на курс В2/С1 в университет. В България започнах от нулата, като наблягахме изключително много на граматика при частните ми уроци, понеже има неща които е трудно да се разберат на чуждия език, особено в началото. Моя съвет е да не жалите средства за началните нива, където се се овладяват основите на граматиката. Немският език е много логичен в граматическата си част, на мен ми прилича на математиката в това отношение и загубиш ли се в началото, после си е мъка.

# 251
Преди време карах курс по немски по системата Themen Aktuell. Много е добра, но е и много тежка. Цените и школата не помня вече, защото това беше преди две години. Сега уча немски самостоятелно. Препоръчвам този сайт: http://memorizefaster.com/inside/Main.php Изключително е удобен за учене на нови думи, без дори да се налага да се пишат по една страница цяла дума. Лошото е, че могат да се въвеждат максимум по пет значения за всяка дума. Казвам лошо, защото голяма част от думите имат по над 10 значения и е трудно да се запомнят. Трябва обаче постоянство, няма начин. Аз го използвам този сайт, защото речниковият ми запас е изключително беден за периода, в който се намирам в Германия. Пък и ще ми помогне да започна полека-полека да чета книги, понеже те са ми хоби.

# 252
Ich_Will_, не знаех за този сайт, но ми харесва идеята, нещо като електронна тетрадка речник с опция за тестчета, както и визуално запомняне и преговор на думи. Благодаря, че сподели  bouquet Аз съм добре с граматиката в общи линии, но искам значително да повиша речниковия си запас и също да се пробвам да чета свободно книги, което предполага поне едно 70% от думите в книгата да са ми познати или да ги схвана от контекста, за да мога да разбера сюжета.  Rolling Eyes

# 253
Бихте ли ми препоръчали учител за индивидуално обучение (София) Благодаря Simple Smile

# 254
Просто съм заинтригувана от темата.

Общи условия

Активация на акаунт