Немски език 4

• 140 330
  • 1 068
  •   2
Отговори
# 855
Моето заявление е от 8.07 и още нямам отговор, дали има и други?

# 856
Здравейте! Подадох заявление на 16.07 и на 18.07 получих ваучер от АЗ. Подадох към интелектика, от тях нямам обаждане. Чакам потвърждение и от тях и вероятно септември месец ще сформират групи.

# 857
Официално и аз съм одобрена! Някой получавал ли е обратна връзка от Интелектика или чакаме?

# 858
  • 🌊
Аз им писах, дадоха малко повече информация за това, че ще е през септември (не се знае точно кога) и как е разпределено доплащането

# 859
  • София
Какво доплащане?

# 860
Чебурашка удобно ли е да споделиш отговора и как се организира доплащането? Simple Smile

# 861
Да, какво доплащане? На мен не ми поискаха.

# 862
  • 🌊
Става въпрос за А1, А2, В1 в Интелект. Отговориха ми супер бързо между другото, което ми направи добро впечатление. Курсовете стартират през септември (което май си е валидно за всички курсове по програмата), казаха, е ще се свържат с мен допълнително когато наближи с повече информация за стартовите дати.

Питах за доплащането, защото бях прочела в предишни теми за предишната фаза, че е имало такова и исках да съм подготвена с кое-как. Това ми споделиха "Относно доплащането при немски език, ние работим на модули и доплащането ще е А1.1 - 195 лв. + учебници; А1.2 - 195 лв. + учебници; А2.1 - 195 лв. + учебници; А2.2 - 50 лв. + учебници, ниво В1, разделено на модули В1.1 и В1.2 цялостно си заплащате курсовете и учебници.* Причината е, че едно цялостно ниво, например А1, при нас е на стойност 1000 лв. за 150 уч.ч. и ваучерите няма как да покрият цялостно 3-те нива по немски език."
*Б1 ще е 990 лева.
Учебниците са 6х50 за хартиен, 6х60 за електронен, чудя е задължително да са от тях.
---
Целия курс А1-Б1 изллиза 1625 + още 300 ако е с учебници от тях
По принцип имам страшно добри отзиви специално за тях и затова когато разбрах, че са влезли в програмата веднага се записах. Мого искам специално тези начални нива да ги мина с преподавател, въпреки че имам граматика и учебници.

# 863
Ще ги имам предвид за по-високи нива щом са добри. Благодаря!  До Б1+ няма да имам проблеми, може би за Б2 и С1 ще се замисля, ако не вдигна толкова нивото, че да мога да си ги мина сама.
П.П Аз съм минавала веднъж с преподавател и при мен ще е припомняне плюс надграждане. Не мога да си представя немски без преподавател всъщност.

# 864
Много ти благодаря! Според мен е супер, като цена, курсовете са си доста скъпи по принцип, бих казала, че и редовните им цени са нормални за езика.

# 865
Това доплащане законно ли е? Някой питал ли е? Когато аз минавах програмата доплащане нямаше и не е редно да има според мен.

# 866
Аз намирам, че през 2019 си е било законно. Не знам сега какво са измислили.

# 867
  • столицата
Аз също не смятам, че е редно да има доплащане. От Кабината изрично ми  казаха, че ваучерът покрива всичко. Сега покрай новия "патент" на Интелект, да не почнат и другите школи да измислят допълнителни "задължителни" доплащания. Аман от тарикати!
Аз на цената на доплащане на Интелект си бях намерила онлайн школа в Германия, която се води от българка и започва от а,б. Единствено защото излезе възможността с ваучерите,  се насочих към този вариант за по-ниските нива.

# 868
Според мен не е редно да има доплащане. В документацията пише, че ваучерът покрива 3 нива /A1, A2 и B1 или A2, B1 и B2/ за 300 учебни часа. Това, че от Интелект са решили да си раздуят часовете и да разделят всяко едно ниво на 2 поднива, за да прибират повече пари, си е тяхно решение. Но след като са се включили в тази програма, би следвало да се съобразят според мен.
Иначе аз там изкарах няколко нива по Немски преди години - с нищо не са по-различни от останалите школи. Върви се по учебника, правят се упражнения и т.н. Нито базата им е нещо специално, нито преподавателите са някакви изключителни специалисти..

# 869
Може да е полезно да се попита АЗ?

Общи условия

Активация на акаунт