Немски език 4

• 140 386
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
Записвам се в темичката.
От няколко месеца изучавам немският език.Преди години не завърших висшето си образование и тази година смятам да поправя тази грешка. Embarassed
Записах се на езиков курс,правя упражнения на няколко сайта + смятам да ходя и на допълнителни занятия и упражненията в университета.
Дано успея да го усвоя до ниво държавен изпит. Blush

# 196
Здравейте, бих те ли ми препоръчали някой учебен център от който сте доволни, нивото е около А2, начинаещи. Предварително благодаря Simple Smile

# 197
  • Linz
Grüß euch! Пропуснала съм да се запиша.

Аз бях доволна от ИЧС.

# 198
Здравейте, и аз да се запиша в темата  Simple Smile Аз работя и общувам почти само на немски, но сега ще се явявам на С2 Wirtschaftsdeutsch. Ако някой от вас е минал този изпит моля да сподели опит ..

# 199
Можете ли да препоръчате по-интензивни курсове по немски език в София Simple Smile

# 200
  • Linz
ИЧС- 5 дни седмично по 6 уч. часа. На мен обаче ми бяха много, това е препускане по материала. Граматиката е трудна и е нужно време за осмисляне.

# 201
Записвам се в тази тема.

# 202
Страхотна тема..как не съм ви открила по-рано..ще ви изчета и пак ще пиша  Peace

# 203
И аз се записвам в темата, въпреки че не знам до колко ще ми е полезна за момента. Октомври започвам курс, започвам го от А и Б, а тук има хора, които са С2.

За момента, до курса, се опитвам да понауча някои думички. Знам, че граматиката е тежка и затова гледам само съществителни, макар че и родовете засега ме затрудняват  Mr. Green

Причините да уча езика: обичам да уча езици! Харесвам Германия и Австрия.

# 204

За момента, до курса, се опитвам да понауча някои думички. Знам, че граматиката е тежка и затова гледам само съществителни, макар че и родовете засега ме затрудняват  Mr. Green

Щом сега започваш - пази се от основната грешка, която правят много начинаещи в немския и упорито се насажда по държавните училища - да учат без определенителен член  #2gunfire  . Учи съществителните ЗАЕДНО с определителния член - така или иначе учиш някакви срички, които нищо не ти говорят, учи ги с една в повече - вместо само "хаус", запомни, че е "дасхаус" или вместо само "райзе" - "дирайзе". После, като е научил човек думите, без определителен член, адски трудно е да се върнеш и да учиш отначало. (понеже няма правила - само част от тези, които са женски род, се разпознават по окончанието,  другите -не).
Иначе успех с ученето.

# 205
Здравейте отново!
По-интензивни курсове в София има към Престиж, летните дори бяха всеки ден. Но моето мнение е, че са подходящи само за А1 и най-много А2, особено за човек, който не е учил езика досега. Просто не е възможно да се научи качествено според мен за толкова кратък срок. Трябва време. Иначе има и по 1,5 и 2 месеца, много добри според мен. Както писахте по-горе, трябва да се учи с определителен член, но като учиш по 20, 30 нови думи всеки ден не винаги става. Затова по-бавно и по-правилно е по-добре.
Аз все пак успях да взема ТЕЛК да си се похваля  Simple Smile Взех и апробация и другия уикенд съм в Германия с еднопосочен билет. Относно езика съм много несигурна и уплашена, но дано се справя и този път. Само една година съм го учила и много-много родовете не ги знам, но пък моят трик е да използвам думи, в които съм сигурна и да премислям какво казвам.
Успех на всички учащи!

# 206
 Само една година съм го учила и много-много родовете не ги знам, но пък моят трик е да използвам думи, в които съм сигурна и да премислям какво казвам.
Успех на всички учащи!

Споко, те самите германци говорят както им падне и не си знаят граматиката (за ежедневието говоря), така че и без граматика ще се оправиш. Граматиката е за училище, за официални текстове, а не автобуса и магазина  newsm10

# 207
учи ги с една в повече - вместо само "хаус", запомни, че е "дасхаус" или вместо само "райзе" - "дирайзе"

Да, да, така уча. Още от френския си го знам това, при нидерландския е сходна работата, та си имам тактика.

Сега през почивните дни използвах времето и дръпнах малко и с думи, и с изрази. Още се пазя от граматиката, макар че имах сблъсък вече с падежи. Ще се справя, няма къде да ходя  Grinning

# 208
  • Street of Dreams
 Само една година съм го учила и много-много родовете не ги знам, но пък моят трик е да използвам думи, в които съм сигурна и да премислям какво казвам.
Успех на всички учащи!

Споко, те самите германци говорят както им падне и не си знаят граматиката (за ежедневието говоря), така че и без граматика ще се оправиш. Граматиката е за училище, за официални текстове, а не автобуса и магазина  newsm10

Що за мислене?!  ooooh!

# 209
Успех на всички учащи!

Що за мислене?!  ooooh!

Зависи за каква комуникация става въпрос. Не познавам Звездичката и не знам, дали отива на училище, на работа в офис или на работа в Макдоналдс, някъде критериите ще са много високи, другаде не. Със сигурност ще се оправи, дори да допуска грешки. Страхът е най-голямата пречка.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт