Немски език 4

• 140 220
  • 1 068
  •   1
Отговори
# 945
Аз влизам с питане за една приятелка, която веднага щом спомена, че иска да учи немски ѝ казах за програмата.
В момента е на трудов договор, но вероятно заради системен тормоз ще се върви към прекратяване, но не знае кога. Ако подаде сега като заето лице, дали ще е проблем? Или да пусне заявление по програмата за безработни?

Аз напуснах месец, след като бях започнала курса преди 10 ина години, програмата така и така е за работещи и безработни не мисля, че ще и направят проблем, както и аз нямах.

# 946
Днес звъннах на кабината, не ми вдигнаха, още не са ми върнали и обаждане.

Edit: върнаха обаждане, от ноември ще започнат курсовете.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 13:07 от savii_

# 947
  • столицата
Ноември?

# 948
Много съм доволна Wink Учебниците ми пристигнаха, другата седмица стартираме. Ich bin damit sehr zuefrieden.

# 949
  • столицата
Къде стартирате? С ваучер ли сте? От Кабината ще стартират най-рано  ноември.

# 950
Фарос. С ваучер. Ами всъщност, дали от октомври, или от ноември... Резултатът ще е сходен.

# 951
Фарос. С ваучер. Ами всъщност, дали от октомври, или от ноември... Резултатът ще е сходен.

Вие присъствено или дистанционно сте записала? Търсихте ли ги допълнително или те се свързаха с вас?
Аз също имам издаден ваучер към тях и само лятото си писахме след като го издадоха, като те казаха, че те ще се свържат с мен, но от тогава ни вест, ни кост.

# 952
И при мен беше така цяло лято, накрая се обадиха. Изчаках ги.

# 953
И при мен беше така цяло лято, накрая се обадиха. Изчаках ги.
И аз за тях чакам и никаква информация.
Кое ниво започвате? Аз съм за В1 и може би изобщо няма да се събере група.

# 954
Нямам поглед за по-горните нива. Начинаеща съм. Имам някакви стари знания, които бавно и постепенно ще актуализирам.

# 955
Само искам да ви кажа, че тия от Хармонията са малоумни, след няколко опита в различни дни подред, и след като не отговарят на имейли, най-накрая се чух с тях по телефона, и ми казаха че обучение просто нямало да има. А като попитах защо да обещали да се обадят септември и да кажат ще има ли група и от кога, тая на телефона замлъкна и се направи, че се разпада връзката. 😂 Сега не знам какво да правя и къде да кандидатствам. Искам да е задължително дистанционно. П. С Искам да ви се похваля, че се обадих на Фарос и хората звучаха много по-адекватни, увериха ме че ще има група чак ноември или декември, но все пак има развитие, за А1 обучението ще е дистанционно и те предоставят учебниците. За 3 нива обучението е общо 9 месеца. Директно подадох заявление за тях и ще си анулирам стария ваучер, дано да стане!

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 10:58 от Christincheto

# 956
  • столицата
Това СИГМА-ФАРОС-12 ли са? Знаете ли по кои учебници ще работят?
Кабината май ще са три пъти седмично, което ще ми дойде малко нанагорно. Особено като се има предвид, че трябва да присъстваме на 80% от занятията им. Иска ми се да имам повече време, а не да препускам по материала.

# 957
Да, те са.

# 958
  • 🌊
Знаете ли по кои учебници ще работят?
Мен те самите не можаха да ми кажат, чаках над седмица за отговор на националния имейл и нямаше отговор. Писах на регионален представител, отговориха ми, че ще проверят и до днес (да се чете 4 месеца) не са върнали имейл. Още тогава ми направи много лошо впечатление и си анулирах ваучера.

От сайта, учебника е DaF Kompakt (при тях написан с правиписна грешка), като има две версии. Не можаха да ми кажат коя ползват.

# 959
Това СИГМА-ФАРОС-12 ли са? Знаете ли по кои учебници ще работят?
Кабината май ще са три пъти седмично, което ще ми дойде малко нанагорно. Особено като се има предвид, че трябва да присъстваме на 80% от занятията им. Иска ми се да имам повече време, а не да препускам по материала.

Galimar, да не би случайно Кабината да са казали кога точно ще започнат?

Общи условия

Активация на акаунт