Честити месечинки на бебоците- изв, че не е поименно.
Моето Бобче е скромното вече изкъпано човече със синята хавлийка на розовия чаршаф
Момичета и аз днес съм в проба на нова следобедна закуска каша от тиква с препечено брашно- докарах го на вид и гъстота, остава шефа утре да каже дали става за ядене. И изв, че пак аз ще давам готварските рецепти, но нишесте си правим доста често и затова пак аз ще ръся мозъци тук. Аз нишесте ползвам царевично, но най вече десерта е като кисел. За мен нишестето е с мляко, но още не даваме прясно мляко и няма с какво да се направи. Ако си мислите, че не пробвах с АМ, ми лъжете се- пробвах и резултата беше отчайващ. В кухнята ползват АМ за промишлени цели, а дето го ядат децата сега, ако мине топлинна обработка му бягали ценните качества на млякото, но аз реших, че поне да го докара бяло на вид като нишесте. Е да де ама яко се втечни и не повторих повече. Затова си правя кисел с нишестето и се получава доста добре. Слагам 200 мл. течност и разбърквам 1 суп.л. с връх нишесте с малко вода, и докато ври течността леко с бъркане се добавя нишестето. -2 мин . на котлона да се сгъсти и е готово. ИЗв се пак ако съм прекалено обяснителна.
Лека вечер и недоспалите, дано поне тази вечер се наспите. Не смея да си помисля, ако Бобче не спи нощем - как ще изкарам на другия ден на работа. Пу-пу, добре че ми спи, че

с трите небрежно паднали кичура

Утре ще пробвам да видим дали ще яде диването. Иначе аз така обичам да ми дават рецепти, по-обяснително ако може

Аз вечер само мляко давам. Пробвахме се с кашата веднъж, дваж, ама то си е приключение. Върти се, реве, маже по пижамата и по стола, след което трябваше пак през банята да минаваме, та се отказах. А и се разсънва. Давам си му мляко, след баня се изморява, доспива му се, и преди заспиваше още докато яде. Сега пак се унася, ама сложа ли го в кошарата и -
) дядото, дето ходим при него, каза, че на дечица до 1г. не се лее, а се бае за уплахи. Не било хубаво на толкова малки деца да се лее куршум (не разбрах защо). Само им се бае, на дрешки даже - т.нар. "весене". Та, тогава ни обая човека няколко дрешки и ни даде 1,5л вода, и каза да му измиваме очичките (от долу на горе - от брадичката към челцето демек) и да слагаме в коритцето вечер, като го къпем. А всъщност, същият дядо ни каза, че светената вода върши същата работа. Тя също била "баяна" вода, ама от поп. Та може и с нея, гореспоменатата процедура
Това по въпроса. Не знам, дали на някой ще е от полза, ама да споделя, понеже съм минала от там
Ама става вкусно, да кажа! Даже таткото ни изяде остатъците, разбирайте, че става за ядене
Сега чакам стерилната, утре. Да видим какво ли ще излезе в нея. Въпреки, че миналия път в обикновената пак имаше левк., стерилната беше чиста. Надявам се пак да е чиста, щото вече от тия бактерии ще полудея. Притеснявам се, че тъкмо ги изчистихме, та пак да не се върнат, защото те рецидивират. И са трудни за морене.

И сега 15 мин сменях памперс. Давам му играчки, да се занимава, ама тц. Папмерса е по-интересен. Даже ТВ му дадох да гледа, само и само да кротува - пак не. Ни моа! Ша го вържа вече!

Та не знам дали и от това не се буди толкова