Отговори
# 660
  • Бурса
Здравейте всички.

Още разтреперана искам да ви споделя, какво изживях днес.
Както си играеше надвечер бебка и се беше изправила хваната за дивана, докато си говорим с татко и точно как трябва да я наглеждаме постоянно докато се научи да пада добре само по дупе, тя се пусна и падна по дупе и после някак на страни и тупна и главичката в пода. Не беше силен удара чак, но разбира се заплака силно. Вдигнах я веднага и я гушнах а тя спря да плаче мигновенно, обърнах я към мен а тя посиняла, телцето отпуснато и не диша. Обърнах я по корем на коляно и я потупах по гръбчето, но никаква реакция. Таткото ми я взе и докато му кажа веднага в банята (сетих се за безобидничка дето каза за горещата вода) и ММ и вдиша в устичката и тя заплака... заплаках и аз... просто беше ужасно. Може би секунди са били, но на мен всичко ми е размазано.

След това нито помен от какво е било. Играхме си, танцувахме, смееше се и беше много весела. Обадихме се на ЛЛ и каза да не се притесняваме, било така нареченото захласване, както е по-известно. Медицинския термин е афективно-респираторен пристъп. Тук пише за него http://semeistvo.rozali.com/deteto/pomosht-deteto-se-zahlasva.html, и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351181.15;topicrefid=20 в поста на jujavka. Успокоих се поне, че не е опасно за живота на бебка. Но за жалост ние явно попадаме в тези 5-7%. Поне ако се случи пак, надявам се да реагирам по-спокойно и адекватно  Sad И се моля да не се случва често и да го отрасте бързо  Praynig

Друго не мога да пиша тази вечер извинете ме, май се разбужда и отивам да я взема от кошарата и да си я гушкам и да си спим заедно тази нощ, че сърцето ми е свито  Cry

Лека нощ на всички

# 661
мамчета за утре предполагам знаете , че в Хиполенд има намалениа.

и вижте това Simple Smile - http://megamallsofia.bg/bg/събития/18/бебешки-маратон
Ние мислим да идем. Айде и други да дойдат Simple Smile
Казвайте ако някой реши да ходи Simple Smile

Ей, Гери, ако решите да ходите до Мега мола ми звъннете да се видим, живея точно до него Peace Като идваш от центъра, на ляво завиваш за паркинга на мола, а на дясно ако завиеш влизаш в паркинга на моя блок Party

А за гърнето - не се заблуждавайте, момичета. Може от бебе да се научи да си казва. На синът ми махнах памперса на годинка, само като спеше слагах. Вики още няма 9 месеца и си казва като и се ака. Вика пф, пф, пффф и след 1-2 мин се изаква. Въпросът е да я отразя какво си дудня, защото тя не млъква и по някога това "пфф" го изпускам. За пикането още не сме се учили да си казваме, но е възможно. Дано не ми се обидите, но другото е мързел. Само исках да споделя, че е възможно Peace

Тели, това, което сте изживели е ужасно! Силни  Hug от нас и дано не се случва повече Praynig Браво на ТМ, че е реагирал адекватно. Важно в такъв момент е да запазиш хладнокръвие, но аз не съм сигурна, че бих могла Confused

# 662
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
tellyHug браво за хладнокръвието ... Аз по принцип съм ужасна паника, но съумявам в кризисни ситуации да запазя хладнокръвие ... като преминат и се разтрепервам и разревавам ... Ето , снощи - давам едни хартиени брошури да къса малката, когато я държа седнала в ръцете си, като постоянно й махам ръцете, така че да не пъхне хартия в устата си ... Снощи същата игра можеше да завърши зле ... Държа я, махам ръцете, но е успяла да пъхне в устата си хартия ... и като започна да се дави и посинява ... не мога да ви кажа от колко надълбоко в гърлото и как я извадих ... губи ми се ... после си потреперих и поревах, че си бяхме и самички 4-те ... Вече никакво късане на хартии - тази занимавка я забравяме ...

# 663
много  Hug на Тели от мен!

# 664
Добро утро момичета Heart Eyes
Силни  Hug за Тели, миличките, кошмарна нощ сте имали ooooh! с  baby_neutral и с татко.
Наистина поздрави на мъжа ти за бързата реакция ooooh! кошмар. Дано повече нямате такива преживявания  bouquet
Стаси Heart Eyes и аз мисля, че е  възможно. Моята кръстница научи малката в гърне още на 11 месец знаеше всяка сутрин че се пишка в гърнето, сега е на година и половина и Ема /кръстницата ми/ каза, че сменя памперсите чисти - много рядко има напишкан памперс, а за ако само на гърне. Та и аз мисля, че може би ще се иска повече постоянство и инат. Мисля да пробвам, та дано да успея, ако не... ще отлагаме newsm78

Чао от мен за сега, отивам да си ползвам покупката  newsm39 /е не е точно същото, ама карай/
Тук май се опитва да изпече слънце, дано да е хубав деня на всички   bouquet

# 665
 smile3558

Как сте днес? Спали ли сте, яли ли сте?  Simple Smile

Тели, ужасно е това, което сте преживели. Дано да е било единичен случай и да не се повтаря повече Hug Гушни Теди и от нас, а ти бъди спокойна!  hug
Безобидна, редовно и при нас става така с хартията и ми се изправят косите, за това и аз не и давам вече нищо хартиено и картонено! Но все намира нещо друго да завре в дълбините на устата си  Tired
Стаси, а как я научи да си "казва". Аз винаги и казвам "пиш-пиш", ама за акито до сега веднъж е правила в гърнето и то си беше случайно.За пишкането си стиска и почти само сухи памперси махам.
Еленор, Принцеске, за такива става въпрос, но не съм ги виждала да се продават с останалите масово разпространени кърпички. Ще проверя по-хубаво по аптеките. Май ще си се мием с вода, пък тях да си ги имаме за по-екстремни ситуации  Peace

Зверчето се отвори, че има горен зъб и сега само ми скърца с тея малки зъбета  Laughing ОО и забравих да ви кажа - подаръкът и за Коледа на Бубката ще е количка за кукли  1stroller . Отлежава в килера  newsm68
До после  Heart Eyes

# 666
Добро утро, момичета!  Hug

Тели, как сте днес, милите? Поплаках си за ДУ с вас с Безобидна, много ви съчувствам! Пожелавам ви от сърце да не преживявате повече такива мигове! И Рали се е захласвала при падане, но чак да не диша... ох голям съм идиот, така се вживявам, много, много силно ви прегръщам!

Дученце, за кърпичките - аз не съм виждала само с вода, но ползваме едни на Babylove от dm и аз ги харесвам - влажни са, а не подгизнали, не миришат и Рали не е имала възпаления от тях. Ако не намериш само с вода, може да пробваш тези.  Heart Eyes

# 667
Добро утро!  Hug
Сега се връщаме от лабораторията-ходихме да даваме кръв и урина-малката се държа много добре,плака съвсем малко!  Flutter Да видим резултатите какви ще са-нали имаме всяка вечер температура 37.3-37.4 градуса вече повече от месец,а горните зъбки така и не се показват!Ние нали от 10 дена сме и с хрема-да видим дали ще си проличи на кръвната картина?  Rolling Eyes
Тели,Безобидничка- Hug
Сахасрара-и аз ползвам Babylove sensitive кърпички,а когато трябва да и забърша личицето например ги изплаквам на чешмата.  Peace

# 668
Момичета, искам да честитя на всички ви празника на Християнското семейство.
Днес се ходи на църква по възможност цялото семейство, а ако не и сами да идете е хубаво.
Аз чакам мъжа ми да се събуди и ще идем да отидем.
Нека да сме здрави и благословени всички и дано добротата да пребъде!  Hug

# 669
Къти,благодаря-честит празник и от мен!  Hug http://www.edna.bg/svobodno-vreme/praznici/deniat-na-hristiiansk … vame-dnes-4636358

# 670
Честит празник на всички - тази година с един член повече всяко семейство, една душичка мила повече и още едно сърчице мъничко  Heart Eyes
Много прегръдки за преживялите ужас Тели и Безобидничка Hug аз съм паника, и друг път май съм се "хвалила", изобщо не ми се мисли как ще реагирам. Дано не се случва на никой този кошмар, който сте изживели и адмирации за хладнокръвието Hug bowuu

# 671
Момичета, имам малко тъп въпрос, но тъй като и аз не съм много умна. ..ще си го задам. Не ми се получи пращането на картинката с кафе за добро утро, та някой ще сподели ли как му се получава на него. 😙 Благодаря.

# 672
Нели, ако качваш чрез "прикачи" няма да стане работата. Безобидничка ми беше препоръчака imgur.com и вече само от там прикачвам - Ето така ще стане работата Hug

# 673
Честит празник и от мен на всички ви! Бъдете здрави и благословени!  Heart Eyes

Нели, когато пейстнеш линка със снимката, която искаш да публикуваш, маркираш текста и цъкваш бутона "вмъкни изображение" - пробвай, ако искаш.  Hug

# 674
Еййй, Къти, добре че ме подсети Embarassed Аз ужж голяма християнка ама...идея нямам кой ден сме Embarassed Честит празник на всички!

дученце, от новородена като се наака и помириша дупето и викам пффф. Като попорасна започна сама като се наака да казва, че се е наакала с въпросното пффф. После като започна върши тая табота в гърнето аз пляскам за браво и викам пффф. Сега като я сложа на гърне и кажа пффф, тя започва да се напъва, не винаги излиза нещо ама си го е приела като сигнал за тая работа Laughing Само с пикото не знам как ще стане, все още импровизирам, ама за пикото си трябва по цял ден с това да се занимавам и честно казано на моменти ми става малко досадно ooooh!

За момченцата като чели е по-лесно с пикото. Например баткото го научих първо да пишка на канала в банята. Беше му много забавно и сам си ходеше на канала  и мрънкаше да свалям гащите Laughing После му показахме с баща му как пикат мъжете и му беше кеф да си пикат заедно. Както баща му се прибереше от работа и почваше да го тегли към банята и да вика шшшшшш. Е, на мъжа ми зле му ставаше, че трябва да пикае през половин час, ама кой го пита Joy

Лили, и ние сме на бейбилов кърпичките и съм много доволна. Плътни са, мекички, мокри, но не прекалено, не са много смрадливи...супер ми идват Peace

Общи условия

Активация на акаунт