ОКТОМВРИйки с бебчета в ръце засмени местят се в РОДЕНИ

• 30 115
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
Dokich, Ч.Р.Д, много здраве, щастие и любов!
 Ние се храним от шише с продължителност от 20 до 40 мин. А за спането, се слагаме на страни, но тя сама си се обръща по гръб, още от самото начало, не знам как го прави...и се покрива през глава, а уж подпъхвам завивката в двата края на матрака.

# 721
Докич честит празник да си жива и здрава и весел празник. Аз скоро също навършвам 37 лелеее как минават годинките.
И аз забелязах на Никол езичето понякога е бяло понякога по не е но дано не хване тая млечница че е ужасна и много упорита.
За храненето при нас става все по сложно и объркано. Вече неиска да суче от гърдата почва да пищи и да се извива назад абе циркове та е ужас. А като почне да яде от шишето гълта като гъска че и забравя да си поеме дъх и изяде 50 грама и се отпусне като дроб бута шишето с език и се е наяла. След малко почва да пищи и да се извива и да пръцка бутам шишето в устата неиска пак пищи. След малко спре да пръцка и почва да пищи че е гладна. Абе общо взето прави но на луди всичките. Яде през два часа по малко и като огладнее почва да пищи пъха двата юмрука в устата и смуче и като види че не пуска оле ужас. Като сме в нас как да е но като сме навън събираме цяла тълпа зяпачи и седят и ме гледат как вадя термуси и джуркам мляко докато малката пищи все едно не е яла от дни.
А за кърменето съм чела че се наяждат първите пет минути и после си муцали само като залъгалка.
При нас дядо коледа дойде по рано Simple Smile вчера ходихме в един новооткрит магазин на премаман и и харесахме люлка на батерии сама се люлка на няколко степени и напред назад и настрани. Отгоре има висяща играчка и се върти и мелодии и имитации на сешоар течаща вода щурчета и разни други измишльотини. Единственото което не ми харесва е че не е на ток но дано издържат батериите. Но тая люлка е по скоро май подарък за нас голям рахат е преспива си се сама и си спи там.

# 722
Докич   bouquet
За афтите и млечницата - Дактарин. Приятен е и бебетата го обожават.
За храненето. - и моя син, като го сложа на гърда яде малко и после се гърчи. Това е защото имат газове. Дигайте ги и бъдете търпеливи. Масажитайте ги по гръбчето и като се оригне пак на гърда. Ние сме така. Гърченето и пищенето са защото искат да се оригват, а не че са се наяли. Просто въздух от сученето (било от гърда или шише). Затова и при нас яденето е 30 ,ин. Понякога 40 мин., но си изяжда повечето. И като се наяде го дигам на рамо около 15 минути го държа и му разтривам гръбчето и резултата 4-5 оригни. После вече заспива. Но ако почне да се мята в кошарата и да си слага юмруците в устата, значи пак иска да се оригне. Пак го дигам и след няколко минутки се оригва. Научила съм му репертоара изцяло. Но може би защото ми е второ дете и знам от баткото сигналите - кога е гладен, кога му се спи и кога му се оригва.  Peace

# 723
Докич, честит празник!!! Много любов и усмивки с дечеицата!!!  Hug  bouquet
Нашия и да го сложа настрани, след 5 минути се е извъртял по гръб и е на другия край на кошарата...

# 724
Роси, кремчетата са за над 6м бебета. На нас като ни излезе млечница беше на 2м и ми дадоха Фунгостин или нещо такова. То е сириопче с нистатин. Обаче става мн бавно и като ходихме за гърлото педито го видя и каза със сода 1-2 пъти да го натрия. Като се прибрахме само го направих и изчезнаха и повече не се появиха

# 725
Докич, ЧРД! Бъди здрава Simple Smile
И нашия го слагам настрани, подпрян с навито на руло одеалце. Така ми каза док. но от известно време се обръща по гръб. Главата му си остява настрани.

# 726
Благодаря Ви момичета, за хубавите пожелания!  newsm51

Днес ходих та купувах А - Дерма за дерматит, че освен алергията,нашия пикльо направи и горен атопичен дерматит, което е пак вид алергия де. Милия, не прилича на нищо в лицето. Леле, ама този дето е с лекарствена формула, не козметичния- станал 45 лв, преди беше 27 лв. Направо се опулих, ама какво да направя трябваше да го купим. Ние може би няма да се разминем без противоалергични препарати, другата седмица ще видим какво ще каже лл.

Хубава вечер, момичета и още веднъж ви Благодаря!  bouquet

# 727
Докич-Честит Рожден Ден,много здраве щастие любов и успех   bouquet  bouquet
Докато ви изчета много сте изписали,аз нямах никакво време да пиша ходихме с беба до село и пътя не беше малко спирахме 1000 пъти да не стане нещо на беба там малко да чист въздух много добре и се отрази.Имаше някакви сополки ама и минаха на чистия въздух.Днеска се върнахме и много изморена беше въпреки че през повечето път спа в мен.Нещо много големи колики имаме и нощното спане е кошмар при мен спи вече окончателно защото иначе трябва да ставам или аз или мъжо през 10мин защото тя почти не спи през ноща,давам Лефакс много уж помагал абе не съм впечатлена кой знае какво като и ги дам за момента я успокоява,ама после пак се мъчи  ooooh! И Лила не стои на една страна слагам я,ама тя сама веднаага се обръща по гръбче  Blush
Иначе пък на мен рядко ми се налага да се изцеждам,суче докато не се нахрани,газове и ние имаме  newsm78 Отивам да я храня,по-късно може пак да се включа  Hug
За заглавие на новите теми Тази Коледа ще  е специална,октомврийчето като подарък на мама се пада и Навънка мрачно е,и Коледа наближава,а октомврийто към мама се сближава

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 21:29 от Viktoria_Neikova

# 728
Здравейте мами къде изчезнахте днес никой не е писал. Да няма нова тема и да несъм разбрала.
Вчера малката цял ден дрема и спа в новото си столче и много и хареса но за сметка на това нощес не и се спеше и естествено никой друг не спа Simple Smile. Днес следобед ще я слагам по малко в столчето но иначе си е голям рахат то си се люля та се пробуди гледка си и пак заспи и мрънка само като е гладна. А нощес от два до четити и полувина мрънкоти накрая заспа с рев и пищене и спа до таяа сутрин в девет без да е яла милинката.
А на мен ми дойде цикъла и то доста обилен както си ми е по принцип а аз си мислех че в началото ще ми е по оскъден като се има в предвид че до преди една седмица още кървях.
Снощи наготвих миш маш и хапнах с него няколко скилидки чесън и малката категорично отказа да ми яде кърмата само че засука от шишето и и се догади и взе да бута с езиче. Тая сутрин си я изяде явно вече не мирише.
Гледам при вас времето вече е доста лошо и тук вече е към три четири градуса а как ми се излиза но ще излезем за малко поне.
Докич какво по точно му е на малкия и какво е това скъпо лекарство ужас.

# 729
Здравейте, при нас голям рев беше през нощта  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Имаше и скандал заради безсънието - мнооого напрежение, дано скоро минат тия колики, че ще се изпотрепем накрая  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
 Гледам, че са ми изплатили болничните, но още ги няма в картата парите - тия дни ще ходим за елха значи и може би подаръци  Heart Eyes

# 730
Наистина какво става с тези болнични?! Нормално ли е месец октомври да стоим без пари? Аз още нищо нямам и не мога да се свържа с НОИ, за да получа информация.

# 731

Докич какво по точно му е на малкия и какво е това скъпо лекарство ужас.
Добър ден и от мене, на всички мами и бебоци!

Петина, първо малкия направи алергия от лайката в капките за колики и после направи атопичен дерматит ама в тежка фаза,та чак му се пука кожичката. И той е горен дерматит и най- засегнати са очичките и бузките. Атопичния дерматит го водят пак вид алергия, но от по -друго естество, смисъл нещо като защитна бариера на организма. А-Дерма са козметични и лекарствени серии за бебета и възрастни. Като лекарствените препарати само лекар може да ти ги изпише, защото се касае за проблем с кожата, който се третира с такъв препарат, но обикновено има и кортикостероид в този препарат и за това само лекар може да го изпише.Вчера като гледах на А-Дерма бебешките козметични продукти варираха около 30 лв. +- 6 лв. и като дадох рецептата за лекарствената форма и онази като каза 50 лв и направо ми стана лошо. Аз си мислех, че някъде към 30лв. ще е, защото средния син имаше същия проблем и това сме го взимали за 27лв. , ама не, оказа се наистина толкова, защото и по други аптеки ходихме, взехме си го  и вече се мажем и имаме голямо подобрение.  newsm44 ТАКА , ЧЕ И 100 да струваше, пак щяхме да го вземем. Знаете, че за децата си човек прави всичко. Само ме е яд на това, че е простотия това, че се опитват да печелят от гърба на родителите , а се касае за бебета и дечица, а пък нямало раждаемост- еми, няма да има като е такова отношението към децата респективно родителите, на тая държава.

# 732
Наистина какво става с тези болнични?! Нормално ли е месец октомври да стоим без пари? Аз още нищо нямам и не мога да се свържа с НОИ, за да получа информация.
Мила, мене ме държаха 2 месеца без пари чак сега видях , че утре ще ги пуснат към банката и демек в сряда ще мога да ги тегля, но видях, че не ми е целия болничен, само октомври и ноември- демек за декември и за януари още не са го дообработили, а за тях кога ще получа  незная.

# 733
Здравейте момичета, я кажете кога трябва да водим мъниците на ортопед?

# 734
Докич и моя син беше с алергия първо по кожата после към белтъчини та го хранех с нутрилон соя и после към трева и от нея направи астма и чак сега на 14 години преудоля алергията че се бяхме видяли в чудо всяка пролет и есен като ни препоръчваха да не излиза навън Simple Smile . Е как дете да не излиза голямо лечение няма що. Но като бебе беше станал манекен на аптечно всички кремове и мазила за проблемна кожа бяха наредени на шкафа и всяко ходене на доктор все нови ни изписваха и те не бяха никак евтини. А да не говорим че постоянно беше болен и като идем на доктор и ми изпишат калции и витамин це на ампули а те бяха доста скъпи доколкото знам и сега е така. Но както казваш за децата ни няма как да не дадем.
А за стимулиране на раждаемоста това е само прах в очите навсякъде. И тук само за това говорят и всички имат по четири деца че да не.плащат данъци но иначе майчинството е осем седмици като имаш право на още три месеца ако кърмиш но те не са платени. В майчинство излизаш седмица преди термина до тогава почти всички работят в зависимост от професията. А да не говорим за отношението на работодателите като разберат че си бременна. Мен директно искаха да ме накарат да напусна работа като си мислеха че като съм чужденка и ще им се вържа. Много нерви изхабих цялата бременност с работодателите че работех до петия месец и ме правеха на маймуна. Сега не ми се връща там ама нямам избор. Но не само с мен е така голяма дискриминация има към майките навсякъде. А това да оставиш двумесечно бебе в ясла още не ми го побира акъла. Тъкмо когато трябва да се захранва когато почва да става човек и няма да съм с нея. И в тоя момент предпочитам да си бях в България после да си дам детето на нормална ясла където спят хранят ги с нормална храна а тук само с бисквити и мляко ги хранят и спят което където свари и му се доспи по земята по пейките. Не ги преобличат мият или бършат абе все едно са навън в детската площатка и някоя лелка е останала само да е край тях.

Общи условия

Активация на акаунт