ОКТОМВРИйки с бебчета в ръце засмени местят се в РОДЕНИ

• 30 534
  • 786
  •   1
Отговори
# 90
Шушулина, аз накапвам физиологичен разтвор. Педи каза така и да га правя преди всяко кърмене. Но ако е ок през деня, го правя само вечер след баня. Има физ.разтвор в едни пластмасови и като отчупиш връхчето става като капкомер. За бебета е направена опаковката. Не изсмуквам. Педи каза като капна да изчакам да преглътне или кихне. Но няма и много секрет все пак.

# 91
6u6ulina,y.k.,моята беба от раждането хърка,даже понякога има и хрипове от дробчетата,аз се бях притеснила,но неанатолозите  които я претлеждаха и преслушваха по няколко пъти на ден,казаха че е нормално и ще го израсне  Peace В болницата са едни от вай-добрите специалисти в областа,така че им вярвам.Има много сополки в едната ноздричка особено,почиствам след къпане с клечка и физиолотичен разтвор PeaceХрипти си,но не е проблем  PeaceНе е признак на разболяване,ако е само това Wink

Izgrqvashto Slance,дано нищо му няма на бебчо PraynigКакви са тези хормони,обясниха ли ти?

http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D1%80%D0%B8%D1%8F

тука е описано подробно  Praynig дано всичко е наред

# 92
Изгряващо слънце, дано няма проблем с бебето!

# 93
  • Бургас
и нашето на Tippe действа така(вчера постнах снимка кое е ), не се дави вече. Преди малко преди да я нахраня я издебнах с физ. р-р май подейства....бая и цвръкнах хахах и ся не хрипти. А след ядене така хубаво се изака....направо после толкова спокойна беше половин час си гледкаше и си мяткаше ръчичките на гимнастическата постелка с играчките гукаше нещо, после и се приспа и почна да плачи гушнах е и няма и 10 мин и заспа. Вече ще гледам през деня да я оставям да стои будна вечер да е уморена и да заспива (освен ако не е мъчи нещо. И викам ще е излъжа да спи в кошарата...няма братче явно е подушва хахха ококорва се и край! вземая и заспива и ся в коша пак при мен хахах, явно самичка и е гадно нз Абе вечер да спи там пък, през деня все ще го мислим, пък може и коликите като свършат да е по-спокойна и да си нанка там

# 94
У.к. пробвай със суха клечка за уши като я завърташ вътре за да се полепят сополките. Аз така действам, хич не му харесва, но поне след това диша свободно Wink

# 95
4erveno6iika, kle0patra, благодаря ви отново за съветите  Hug До сега нямаше голям напредък от комплеси и цедене.Замислям се дали да не пия Лицетин май беше пак за отпушване на каналчетата  newsm78
И аз почиствам нослето с клечка за уши и то след като я нахраня,че тогава е най-спокойна и за сега е добре така. Имаме и от тези пъпчици,но не ги мажа д нищо-сами минават. От днес обаче има и такива червени пъпчици като с бяло връхче и под пъпчето и надолу към срамните части. Чудя се дали не е от мокрите кърпички или ог кремчето дето я мажа там  newsm78 Ще го спра за малко този крем пък да видим.

Изгряващо слънце,дано всичко да е наред с бебчо  Praynig Praynig  Praynig

# 96
Да ви попитам някой знае ли какво мога да използвам срещу кашлица предвид, че кърмя

# 97
Деляна велева, Ели Иванова, да са живи и здрави дечицата!   bouquet

Изгряващо Слънце, дано всичко е наред при бебо  Hug

клеопатра, има няколко неща за кашлица, препоръчани от д-р михайлов, ако потърсиш в гугъл ще ги намериш, не ги помня точно.

# 98
Проспан е доста добър - на мен ми действа чудничко иначе. Копирам мнение на Хедра (специалист по кърмене) "Принципно както и с повечето билки се препоръчва да се избягва по време на бременност и кърмене. Но - сред показанията за употребата на бръшляна освен свойствата му при кашлица има и нещо интересно - той е маточен стимулант (с ефект подобен на окситоцина) и е препоръчван за облекчаване на следродилните контракции в първите дни след раждането. Т.е. - вероятно е безопасен и съвместим с кърменето (в немския вариант на листовката му пише изрично, че въз основа на досегашните наблюдения не представлява риск за бебето, макар да няма провеждани медицински изследвания)."
 Според мен може да се приема от кърмачки  Peace
 Слънце, дано всичко е наред с бебока!!!! Само здраве и за двама ви!!!!
Със закъснение честито на новите мами!!! Толкова съм отнесена, че чета както ми падне...

# 99
Да ви попитам някой знае ли какво мога да използвам срещу кашлица предвид, че кърмя
аз се разболях педито ми изписа хомеожен за много ми помогна за 2 дена ми мина

# 100
Здравейте, имам въпрос относно кърменето. Преди един месец родих дъщеря ми секцио кърмата ми слезна на 10 ден, така че се наложи да дохранвам с АМ, преди една седмица реших да минем само на кърма. Сутринта като стане кам 6 суче и спи около 2 часа иначе през деня суче заспива и се сабужда след 30 мин максимум след 1 час и пак търсе да яде нормално ли е това ? Иначе в 12 вечерта като хапне я дохранвам с 30-40 мл. кърма която я изцеждам през нощта и тя спи до 6 часа сутринта. Ставам към 3-4 часа през нощта и успявам да изцеда около 60-70 мл. Въпроса ми е правилно ли процедирам. Също така ме интересува дали е нормално да суче около 30-40 мин на гърда.

# 101
Лейди готич абр що се карате.с мъжа ти за неща които не зависят от вас. Аман от тъпи закони ако тр успокоява майка ми преди 40 години е родила сестра ми и нрстига че е водила дело че бившия и мъж не е баща на детето и който от две години е бил в затвора и нямало как детето да е от него ами после съдила и истинския баща че той е бащата но понякога трябва и през тези неща да се мине.
За хремата на бебчето на нас ни дадоха от родилното от тези пластмасовите капсули с физиологичен разтвор и сестрата ми показа ако има хрема хващам бебето и го обръщам примерно на дясно да лежи и в лявата ноздра изцърквам физиологичния разтвор и би трябвало да излезе от другата ноздра и после се повтаря на другата страна. Дано да ме разбра някой несъм го пробвала но звучи логично. И мойта бебка понякога хърка но ми се струва че не е от носа а все едно и е останало мляко някъде.
И честито на новите мами да са много щастливи и здрави и те и бебоците.
А знае ли някой лек за цистит като се има в предвид че кърмя. Пия уринал но нещо не се оправям. Ципрофлоксацин може ли да се пие докато кърмя.

# 102
Ципрофлоксацинът е антибиотик, така че се консултирай с лекар... но мисля, че не може  newsm78

# 103
Здравейте, имам въпрос относно кърменето. Преди един месец родих дъщеря ми секцио кърмата ми слезна на 10 ден, така че се наложи да дохранвам с АМ, преди една седмица реших да минем само на кърма. Сутринта като стане кам 6 суче и спи около 2 часа иначе през деня суче заспива и се сабужда след 30 мин максимум след 1 час и пак търсе да яде нормално ли е това ? Иначе в 12 вечерта като хапне я дохранвам с 30-40 мл. кърма която я изцеждам през нощта и тя спи до 6 часа сутринта. Ставам към 3-4 часа през нощта и успявам да изцеда около 60-70 мл. Въпроса ми е правилно ли процедирам. Също така ме интересува дали е нормално да суче около 30-40 мин на гърда.

Съвсем нормално за кърмено бебе да иска по-често. Това, че спи без да се буди нощем е супер! Правилно процедираш, мисля аз.

# 104
petynapetina,за цистита си вземи червени боровинки,пресни,ако не и сушени вършат работа,адски много вода пий,на мен ми помага чая от мечо грозде,но не знам дали става за кърмачки newsm78 Уринала никога не ми е действал,но моя цистит е хроничен,слагай и нещо топло на кръста PeaceПо принцип с антибиотик се оправям Rolling Eyes
Проблема с мъжа ми е,и да не разберат родителите му......и че трябва да лъжем техните SadТея дни бащинство му трябваха,за да оправи и стаята ,където да спим с бебка,реално аз затова съм при нашите Rolling EyesОтделно и емоционалния момент......излиза ,че е никакъв на собственото си дете.....и ме обвинява че не сме се оженили,че не  съм проучила......

Слънце,ужасяващо звучи това заболяване ooooh!Стискам палци и се моля да е фалшива тревога PraynigНо от прочетеното останах с впечатлението,че това изследване се прави веднага след раждане,а твоя беб е  на 20 дена  Thinking

Мами имам спешно питане-приготвеното АМ колко време може да се съхранява и при какви условия?Аз знам,че се прави и веднага се дава newsm78а ми казват ,че до 24 часа е годно за употреба и трябва само да се нагрее newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт