ОКТОМВРИйки с бебчета в ръце засмени местят се в РОДЕНИ

• 30 534
  • 786
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте мами,

Запис и от мен в новата тема и то най-сетне като обебила се Simple Smile Моята най-голяма любов и сбъдната мечта - бебе Ина се роди на 05.11. , 4500 и 54 см, нормално раждане  baby_neutral

Лейди, Деляна, честити бебчета! Да са ви живи и здрави, много радост да ви носят и да растат спокойни и щастливи!   bouquet

# 76
Ellie_Ivanova, Деляна Велева Честити малки принцеси !!! Да са ви живи и здрави и много щастливи да растат.
gabsolini купи си една зелка и слагай върху гърдата зелево листо - измито, подсушено о махаш големите жилки. Наистина помага  Peace . Също може да правиш горещ компрес и после да масажираш леко запушеното място и цедиш. Горещ  компрес може да направиш като налееш в един чист памперс гореща вода и го слагаш върху кожата си, но внимаваш все пак да не се изгориш. И най- вече цеди о давай на бебето да суче.

# 77
Честито и на двете майки. Много здраве на децата
За гърдата - давай на бебето да суче, много облекчава. И след това много хубаво изцеждай докрай. Сложи  студен компрес на мястото след това. На мен това зеле не ми оказва ефект. Иначе хубаво, че си добре. Аз при такъв проблем веднага вдигам температура. Даже вчера бях с 39.5 и пих чак аналгин, че не спираше да се покачва.

# 78
Добро утро, честито на новите мами. Да са много здрави бебчетата.   bouquet

Аз да докладвам за подсичането: още с първото мазане с преварен зехтин ситуацията се подобрява. А и се отмива много по-лесно от бебешкия крем при смяната на памп., попил е хубаво и бонус- дупето на Митко е много меко Grinning
Благодаря ви за съвета  Hug Лягам да доспивам  Hug

# 79
Добро утро и от мен! И мен тая нощ много ме болеше едната гърда - май някое каналче се беше запушило, но детето си сука от нея, после се изцедих и сега е по-добре. Ние също сме с пъпчици по лицето, но нищо не слагам...  Rolling Eyes
Късметче, много се радвам, че зехтинът е свършил работа! Аз и големия, и този само с това ги мажа  Hug  bouquet
Хубав ден на всички и да минават вече коликите на всички бебета, че да почват да гукат сладко-сладко!!!

# 80
Добро утро,мами и бебчета  bouquet

Петина,знам ги мила тея неща за гърдите,пия и чай от салвия и си взех витамини в комплекс уж против бучки  Rolling EyesНо ми казаха да не изцеждам ,а те ще се пръснат и са целите на буци,даже спазми имам  ooooh! затова трябваше да спирам,да ми се избетнат старите проблеми с жлезите Tiredа то от тея хаповете всичко ми се върти,заспивам права и ми причернява,страх ме е да си държа бебето ooooh!

Благодаря за съветите за термоса Peace помогна и се Справихме безпроблемно с 3 часовия път  Hug

Ellie_Ivanova,честитоооооо  bouquetЖива,здрава,послушна и красива да расте принцеса Ина  bouquetБраво на теб,голямо бебче си родила Heart Eyes

Деляна Велева,честита дъщеричка  bouquet Да ти е много здрава и послушна и да радва всички ви Hug

Отивам да дремна,докато бебка спинка,че много ми е изморено от път и емоции Tired

И с мъжо се скарахме за припознаването,няма да си получи дните бащинство ooooh!А сегаи като не е при мен ,много ми е мъчно за него Cry

# 81
  • Бургас
Добро утро мамчета. Снощи спахме спокойно. До банята хич не спеше само се събуждаше и плачеше, на банята беше спокойна хапна и после заспа и от 10 чак в 5 се събуди. И ся в 8:30 яде и пак и се спинкаше, ама се буди защото е мъчи да пръцка пак...
Да питам друго, дето плачка само и се е напълнило нослето със сополи, хрепти такава, не тече ( значи не е хрема да се надяваме) не дава с помпичката да смучне и нз. А със физиологичния р-р и клечка не се вижда да излиза нищо или тъкмо да го дръпнем сополчето тя го издърпа с рев (хахах)
Някакви други методи?! Казаха ми да пробвам само с капчици физиологичен, или с физиологичен и после помпичката ама не става.... нищо не дърпа newsm78

# 82
да не е само запис да ви питам ,как се справяте с хъркащото носленце.Аз съм с хрема и май я лепнах на малкия  Cry Не му тече носа като моя ,ама бая си похърква

# 83
  • Бургас
и аз чакам мнение по същия въпрос, но мисля че при нас е от реването, защото сме нямали контакт с болни

# 84
Направо ми се срина света за 1мин разговор.
Обади се педиатъра миналата седмица взимаха  кръв на Хриситан от петата за някакви хормони и се оказа,че резолтатите на са хич добри и днес ще повторим взимането на кръв да се пусне 2-ро изследване..
В 5ч ще отидем пак да ни обясни какво точно не е добре и да повторим изследването пак ще плачка малкия а аз съм мног притеснена!! Cry Cry Cry Cry Cry

# 85
6u6ulina и у.к.., моето момче също мина през този период на жестока хрема. Беше на 20 дни тогава, много тежко и той, и аз прецивяхме този период, защото той се будеше, защото не може да диша. Чувах, че има секрети, но те бяха надолу към носиглътката и не могат да се извадят с тампонче, а понякога и с абсорбатора трудно. Но очевидно го мъчиха, аз също се измъчвах. Тогава бях и хремава и мислех, че аз съм му го лепнала... А много мои приятелки с бебета, включително роднини ми казваха, че всяко бебе има такъв период на хрема. Аз обаче не вярвах  Cry
Оправихме се за 10 дни някъде. По препоръка на педи - физиологичен разтвор преди всяко ядене. Понеже обаче сутрин рано към 4-5 хремата най се обостряше, аз слагах и тогава и веднага след това действах с абсорбатора. Ей тогава успявах да издърпам доста, а също и след като кихне и след баня! Дебнете момента на кихане, тогава секретите се качват към нослето и по- лесно се дърпат.
Аз за нас си открих и друго, което ни помогна - температурата в стаята като спи да е по-ниска, освен това проветрявах 2 пъти повече... Не знам дали при вас това би помогнало. Но всички казват, че бебетата спят по-добре на по-хладен и свеж въздух. От тогава насам вече месец внимавам Т да не надвишава 22-3 градуса вкъщи и най-вече в спалнята.

Ох, извинявайте за километричния пост, но като чуя хрема при бебе и коремът ми се обръща   bouquet
Успех!  Hug Hug

# 86
  • Бургас
Това е че аз не мисля че е хрема... Thinking  не искам напразно да се притеснявам. В стаята която спи държим 22-23 гр., но през деня сме в друга стая и е около 25 гр, за темпк гледам дали са топли-нослето, ушичките и ръцете. Ръцете през повечето време са студени но тя не ги завива , завита стои до тях ако и завия ръцете край! Обича да си ги мърда
А инъче диша я чувам сега спокойно през носа, нз или са навътре сополките или само ми се струва  #Crazy
Силно се надявам да не е хрема.
А за проветряването и аз проветрявам спалнята всеки ден все пак спим там, трябва да се раздвиже въздуха.
Ся ще и капвам физиологичен р-р но с клечка нищо няма, а с помпичката трябва да тече секрета така са ми казвали но въпреки това пробвах не става

# 87
6u6ulina,y.k.,моята беба от раждането хърка,даже понякога има и хрипове от дробчетата,аз се бях притеснила,но неанатолозите  които я претлеждаха и преслушваха по няколко пъти на ден,казаха че е нормално и ще го израсне  Peace В болницата са едни от вай-добрите специалисти в областа,така че им вярвам.Има много сополки в едната ноздричка особено,почиствам след къпане с клечка и физиолотичен разтвор PeaceХрипти си,но не е проблем  PeaceНе е признак на разболяване,ако е само това Wink

Izgrqvashto Slance,дано нищо му няма на бебчо PraynigКакви са тези хормони,обясниха ли ти?

# 88
Ellie_Ivanova,Деляна Велева честитооо   bouquet Да са ви живи и много здрави малките принцеси!
Слънце,дано да не е нещо сериозно  Praynig
От снощи сме  с новото шише на Чико против колики.Не знам дали  има ефект върху коликите,но със сигурност действа като приспивателно.Явно дупчицата е много малка и храненето ни продължава два пъти по-дълго от обикновено  #CrazyНакрая милият ми е толкова изтощен,че не мога да го събудя да се оригне.
И аз  все имам чувството,че бебчо не може да диша нормално-все хърка или изхлипва няколко пъти преди да си поеме въздух  Shocked Тая сутрин даже повърна и изкара и през нослето.Голям ужас преживях  #Shocked
За подсичането аз си направих кремче с витамини А,Е,розова вода и още нещо имаше  newsm78 .Много съм доволна  Naughty Мажа цялото тяло на бебче и освен,че му прави кожичката много мекичка,му я и ароматизира.

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 11:50 от EvElIn_

# 89
 И нашето носле хърка,слагам й физиологичен разтвор, но не помага особенно. Ще питам педиатъра на следващата консултация, защото хич не ми се иска да бъркам с помпата в това малко носле, а усещам че доста се тормози детето.

Общи условия

Активация на акаунт